Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko tummapaahteisessa kahvissa enemmän karsinogeenejä?

Vierailija
17.05.2025 |

Onko tummapaahtoinen kahvi ikäänkuin vähän palanutta? Vai kuinka tummaa se loppupeleissä on?

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pikakahvissa on eniten. Tavallisessakin on toki reilusti akryyliamidia ja kumppaneita, tummuus ei juurikaan vaikuta.

 

Vierailija
2/19 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on parempaa ja terveellisempää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Entä kaakao ja muut paahdetut. Suklaa. Mustamakkara? Karsinageenillä karsinaan?

Vierailija
4/19 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi sä luulet että on palanutta kahvia?

Vierailija
5/19 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se on parempaa ja terveellisempää.

Ei ole.

Tummien joukossa on monenlaista laatua. Kovalla paahdolla peitellään jämälaatua ts. laadittomuutta.

 

Vierailija
6/19 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei, mutta se on vähemmän hapanta eli vatsaystävällisempää ja sisältää myös vähemmän kofeiinia vaaleapaahtoiseen verrattuna. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

:D Pukkaako ap taas terveyshurahdusmaniaa näin kevään kunniaksi?

Vierailija
8/19 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Terveyden kannalta ei ole juuri väliä. 

Vaalea on hieman terveellisempää. Koska papuja ei ole paahdettu yhtä kauan, ne sisältävät enemmän elimistöä puhdistavia antioksidantteja.

Tummapaahtoisessa on vähemmän happoja, joten se sopii paremmin vatsavaivaisille. 

Pannukahvi on epäterveellisintä. Koska sitä ei suodateta, se nostaa veren kolesteroliarvoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi sä luulet että on palanutta kahvia?

Siksi koska ne kahvipavut on niin tummia :D Vähän kuin kärähtänyt grillimakkara.

-ap

Vierailija
10/19 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei, mutta se on vähemmän hapanta eli vatsaystävällisempää ja sisältää myös vähemmän kofeiinia vaaleapaahtoiseen verrattuna. 

Ostin kerran kokeeksi sitä tummaa vähähappoista, eikä ollut enää paluuta vanhaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi sä luulet että on palanutta kahvia?

Onhan se poltetumpaa, tumma. Yleensä voisi odottaa rttä on karsinogeenejä. Kaikkein tummin kahvi eli lähinnä ns Ranskalainen paahto (esim Pauligin Café Parisien) paahdetaan niin pitkälle että muuten syvön ruskeissa pavuissa on pieniä mustia palopisteitä. Tämän mustemmaksi ei yleensä paahdeta. 

Toisaalta kahvia paahdettaessa sen sisältämä kofeiini ja parkkihappo vähenee. 

Jos siis haluat valvottavaa kahvia suosi robustalajiketta ja vaaleaa paahtoa.

Jos taas kahvi polttelee, tai jos haluat juoda kahvia myöhemmin iltapäivällä, juo tummaa paahtoa. 

Vierailija
12/19 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

:D Pukkaako ap taas terveyshurahdusmaniaa näin kevään kunniaksi?

En missään nimessä. Haluaisin uskaltaa alkaa testaamaan/juomaan tummapaahtoista kahvia mutta sen terveysjutut vaan mietityttää. Vaaleapaahtoinen on omaan makuuni, joten silläkin pärjään hyvin :)

-ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Se on parempaa ja terveellisempää.

Ei ole.

Tummien joukossa on monenlaista laatua. Kovalla paahdolla peitellään jämälaatua ts. laadittomuutta.

Osin totta. Kaikkien hienoimpia laatuja ei ole syytä eikä tarvetta paahtaa kovin tummaksi.  Hyvin mustaan paahtoon voi käyttää aavistuksen huonompaa papua. Usein ei käytetä.

Vierailija
14/19 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Se on parempaa ja terveellisempää.

Ei ole.

Tummien joukossa on monenlaista laatua. Kovalla paahdolla peitellään jämälaatua ts. laadittomuutta.

Osin totta. Kaikkien hienoimpia laatuja ei ole syytä eikä tarvetta paahtaa kovin tummaksi.  Hyvin mustaan paahtoon voi käyttää aavistuksen huonompaa papua. Usein ei käytetä.

Sama koskee muuten teetä. Ns musta teetä ei aina ole sitä kalleinta ja parasta. Parhaat lajikkeet ja ensimmäiset lehdet juodaan mielellään tuoreena - siis valkoisena tai vihreänä teenä.  Tukevasti fermentoitunut musta tee ei usein ole parasta.

Ja kaikkein heikointa muhua menee teepussiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miksi sä luulet että on palanutta kahvia?

Onhan se poltetumpaa, tumma. Yleensä voisi odottaa rttä on karsinogeenejä. Kaikkein tummin kahvi eli lähinnä ns Ranskalainen paahto (esim Pauligin Café Parisien) paahdetaan niin pitkälle että muuten syvön ruskeissa pavuissa on pieniä mustia palopisteitä. Tämän mustemmaksi ei yleensä paahdeta. 

Toisaalta kahvia paahdettaessa sen sisältämä kofeiini ja parkkihappo vähenee. 

Jos siis haluat valvottavaa kahvia suosi robustalajiketta ja vaaleaa paahtoa.

Jos taas kahvi polttelee, tai jos haluat juoda kahvia myöhemmin iltapäivällä, juo tummaa paahtoa. 

Hetkinen! Tässä on oltava jotain perää. Oon tositosi kofeiiniyliherkkä, mutta oon alkanut nykyisessä duunissa juomaan kahvia ja oon ihmetellyt miksei se vie yöunia koskaan. Nyt kun aloin miettimään ni sen on oltava kenties(?) tummapaahtoista kahvia koska siinä ne pavut on kans tosi tummia. Oon siis ehkä tietämättäni juonut töissä tummapaahtoista kahvia 🤔😅

-ap

Vierailija
16/19 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Se on parempaa ja terveellisempää.

Ei ole.

Tummien joukossa on monenlaista laatua. Kovalla paahdolla peitellään jämälaatua ts. laadittomuutta.

 

Joopa joo ja sulatejuustot tehdään kuivuneita ja homehtuneista emmentaaleista ja edameista

Vierailija
17/19 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haluatko muka mutuvastauksia palstalta? Toinen vaihtoehto on etsiä tietoa luotettavasta lähteestä.

Vierailija
18/19 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miksi sä luulet että on palanutta kahvia?

Onhan se poltetumpaa, tumma. Yleensä voisi odottaa rttä on karsinogeenejä. Kaikkein tummin kahvi eli lähinnä ns Ranskalainen paahto (esim Pauligin Café Parisien) paahdetaan niin pitkälle että muuten syvön ruskeissa pavuissa on pieniä mustia palopisteitä. Tämän mustemmaksi ei yleensä paahdeta. 

Toisaalta kahvia paahdettaessa sen sisältämä kofeiini ja parkkihappo vähenee. 

Jos siis haluat valvottavaa kahvia suosi robustalajiketta ja vaaleaa paahtoa.

Jos taas kahvi polttelee, tai jos haluat juoda kahvia myöhemmin iltapäivällä, juo tummaa paahtoa. 

Hetkinen! Tässä on oltava jotain perää. Oon tositosi kofeiiniyliherkkä, mutta oon alkanut nykyisessä duunissa juomaan kahvia ja oon ihmetellyt miksei se vie yöunia koskaan. N

Jos kahvi on automaatista, niissä on yleensä tummempaa paahtoa. Meillä oli töissä sellainen automaatti, että sen perushuolto eli kahvien laitto ja peruspesuohjelman ajaminen tehtiin itse ja kyllä se kahvi oli Pauligin tummaa paahtoa, mitä sinne säiliöön tungettiin.

Vierailija
19/19 |
17.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taidan tämän ketjun innoittamana lopettaa koko kahvinjuonnin. Hölmön hommaa koko syöpälitkuja imeskellä.