Mikä on paras 5% rasvaa sisältävä juusto?
Juustot ovat heikkouteni, enkä vähärasvaisia juustoja ole syönyt. Nyt pitäisi kovaa rasvaa vähentää ja noin vähärasvaista juustoa suositeltiin. Onko sellaista, joka maistuukin jollekin?
Kommentit (19)
En nimittäisi tuollaisia edes juustoiksi.
Kadett 5% on ihan kelvollinen juuston korvike.
Arvasin, että tällaisia vastauksia tulee ja samaa mieltä olen juuston maun suhteen. Aion nyt kuitenkin kokeilla tällä ruokavaliolla, jossa on melko tarkat määrät ravintoaineita joka aterialle.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Arvasin, että tällaisia vastauksia tulee ja samaa mieltä olen juuston maun suhteen. Aion nyt kuitenkin kokeilla tällä ruokavaliolla, jossa on melko tarkat määrät ravintoaineita joka aterialle.
Ap
Jos ei oikea juusto kelpaa niin sitten kannattaa olla ilman juustoa.
Kuusamon juuston Eränkävijä 5%. Voit aloittaa ensin Eränkävijä 10%:lla tai Eränkävijä 15% viipaleilla. Kuusamon juustolla on myös Gouda 15% viipaleita. Yksi vaihtoehto on ottaa jotain kevyttä Aamupala-tyyppistä viipaletta joka toiselle leivälle ja rasvaisempaa juustoa joka toiselle leivälle.
Vierailija kirjoitti:
Kuusamon juuston Eränkävijä 5%. Voit aloittaa ensin Eränkävijä 10%:lla tai Eränkävijä 15% viipaleilla. Kuusamon juustolla on myös Gouda 15% viipaleita. Yksi vaihtoehto on ottaa jotain kevyttä Aamupala-tyyppistä viipaletta joka toiselle leivälle ja rasvaisempaa juustoa joka toiselle leivälle.
Kiitos, täytyy ottaa tuo Eränkävijä testiin ja myös aiemmin mainittu Kadett. Hinnalla ei niin väliä, koska päivittäinen määrä on korkeintaan muutama siivu.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Arvasin, että tällaisia vastauksia tulee ja samaa mieltä olen juuston maun suhteen. Aion nyt kuitenkin kokeilla tällä ruokavaliolla, jossa on melko tarkat määrät ravintoaineita joka aterialle.
Ap
Minulla toimi asteittainen juuston rasvaprosentin pudotus. Makuaisti tottui yllättävän nopeasti. Jos haluat tehdä terveellisiä leivänpäällisiä itse, katso seuraavat reseptit https://www.kokaru.fi . Siellä on vaikka minkälaista reseptiä. Maustamista ei ole kielletty. Aion taas kesällä kasvattaa paljon yrttejä ja käyttää niitä muun muassa leivänpäällisten yrtteinä.
Saat tehtyä kevyen korvikkeen tuorejuustolle sekoittamalla 250 grammaa rahkaa, 1tl-1rkl ruokaöljyä ja pussillisen tsatsikidippikauhetta. Kesällä kun on yrttejä, voi sekoittaa tuohon tilliä. Se, joka pitää valkosipulista, sekoittaa mukaan murskaten valkosipulinkynnen.
Mulla toimi kun laittoi leivän päälle hummusta. Siinä on hyviä rasvoja, joita ei tarvitse välttää ja on hyvää.
Oltermanni 17% kasvisöljy sisältää vain 3% kovia rasvoja
Tofua voi höylätä juustohöylällä leivän päälle.
vähärasvainen sulatejuusto on maultaan ok, mutta melko teollinen tuote.
Semmoista ei ole. Rasvaa oltava vähintään 17 %
Minä söin painoa pudottaessani (-20 kg) ja syön yhä edelleenkin Polar 15% vähemmän suolaista ja siinä on kunnon juuston maku.
Raejuusto, siinä on parempi maku.
Vierailija kirjoitti:
Oltermanni 17% kasvisöljy sisältää vain 3% kovia rasvoja
Oikeasti? Kokeiluun menee.
Ei tuollaista juustoa ole ollenkaan. Syö pitkään kypsytettyjä vahvanmakuisia juustoja. Niissä on makua niin paljon, ettei tarvitse kuin ihan ohuen ja pienen siivun leivän päälle. Esimerkiksi pitkään kypsytetty gouda. Laatu korvaa määrän. Ei tule rasvaa syötyä niin paljon ja toisaalta koska juustoa ei kulu niin paljon, niin se korkeampi kilohintakaan ei haittaa.