Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Makaronimössö eli makaroni ja jauheliha

Vierailija
01.05.2025 |

Miksi osa ihmisistä laittaa siihen jauhelihan lisäksi pekonia ja aurajuustoa?

Öööh, ei sinne laiteta kumpaakaan?

Makaronin sekaan laitetaan aina vain pelkästään jauheliha, sipuli ja ketsuppia?

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
01.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaakin voi laittaa.

Vierailija
2/21 |
01.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei laiteta mitään ketsuppia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
01.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ööö jokaonen laittaa nistipataan sitä mistä pitää.

Vierailija
4/21 |
01.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ööh-hullu jankkaa taas tätä paskaa. Että (oletettavasti) aikuinen ihminen viitsiikin jatkuvasti tahallaan leikkiä tyhmää.

Vierailija
5/21 |
01.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ööh, ja paljon ketsuppia

Vierailija
6/21 |
01.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nistipata, voi sitä tuunata vaikka millä. Eksotiikkaa saa esim. grillimausteella

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
01.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ööö mitä?

Vierailija
8/21 |
01.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makarooonin sekaan ei kuulu laittaa mitään. Vesikin voi pilata sen hienot nyanssit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
01.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

No kuhan nälkä lähtee

Vierailija
10/21 |
01.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tässä ollut kyse kuhan nälästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
02.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi sinua, Öööh, kiinnostaa toisten ihmisten syömiset niin kauheasti? 

Vierailija
12/21 |
02.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jaha, pakkasessa on valmiiksi paistettua jauhelihaa ja hemapa-pussi.

Kaapissa lisäksi makaroneja, mitä siis tekisin??

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
02.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nistipata, voi sitä tuunata vaikka millä. Eksotiikkaa saa esim. grillimausteella

Nyt on jo gurmeeta sainoisi nistikin...

Vierailija
14/21 |
02.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

öö-hullu poistoon

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
02.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samasta syystä kuin jotkut laittavat kahviin kermaa, eivät maitoa. Se on kalliimpaa.

Vierailija
16/21 |
02.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nistit voi laittaa pataansa juuri sitä mitä haluavat tai kaapista löytyy. Tupakan natsoja yms...

Vierailija
17/21 |
02.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sinne voi lisätä vaikka pari kananmunaa. Sitten nistipadasta tulee jopa osin terveellistäkin.

Vierailija
18/21 |
02.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei sinne sipulia tai ketsuppia laiteta. Jauhelihaa, makaronia ja mausteita, jos sattuu jääkaapissa olemaan avattu ruokakerma tai juustoraaste, niin sitä voi laittaa. Eli ei tähän ruokaan ole olemassa yhtä oikeaa reseptiä.

Vierailija
19/21 |
02.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parempi nistipata

Aineet:

500g King Edward -perunoita (korkealaatuiset perunat, jotka ovat tunnettuja maku- ja koostumusominaisuuksistaan)
250g Angus-naudanlihaa (korkealaatuinen naudanliha, joka on tunnettu maku- ja suutuntumansa ansiosta)
200g pappardelle-pastaa (korkealaatuinen pasta, joka on valmistettu durumvehnästä)
1 truffelisipuli (erikoissipuli, joka on tunnettu maku- ja aromaattisista ominaisuuksistaan)
2 valkosipulia
1 tl merisuolaa (fleur de sel)
0,5 tl mustapippuria (tellicherry-pippuri)
0,5 tl paprikajauhoa (ungarilainen paprikajauho)
2 rkl truffeliöljyä
2 dl lientä (nauta- tai sianlihalientä, joka on valmistettu korkealaatuisesta lihasta)

Ohjeet:

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi.
Kuori sipuli ja valkosipuli ja hienonna ne.
Laita truffeliöljy kuumenemaan pannussa ja paista liha, sipuli ja valkosipuli, kunnes liha on kypsää.
Lisää perunaviipaleet pannuun ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet hieman.
Keitä pappardelle-pastaa al dente -tahdissa ja sekoita se liha- ja perunaseokseen.
Mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauholla.
Kaada liemi pannuun ja sekoita hyvin.
Anna kypsyä kannen alla noin 20-25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja liemi on tiivistynyt.

Bon appetit!

 

Vierailija
20/21 |
02.05.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nistit voi laittaa pataansa juuri sitä mitä haluavat tai kaapista löytyy. Tupakan natsoja yms...

Kerran näin että sinne pataan kaadettiin tosiaan tuhkakupin sisältö mausteeksi...