Pitäisikö lihantuottajille maksaa enemmän?
Saataisiin lihahylkyihin jotain ostettavaakin? Vai pakotetaanko ihmiset nyt kasvissyöjiksi?
Kommentit (7)
Vierailija kirjoitti:
Pitäisi. Euroopassa tuottajahinta on paljon korkeampi. Mutta täällä ei alkutuottaja saa riittävää korvausta työstään. Siksi monet tilat lopettavat. Viime vuonnakin muistaakseni 8-10% karjatilista. Mutta kun meidän lihatalojen ja kauppojen duopolin pitää saada maksimivoitot.
Siis karjatiloista, korjaus
Pitää ehdottomasti ja maataloutta täytyy ruveta tukemaan ihan oikeasti!! Maatalous on Suomelle täysin välttämätön .jos maatalous vielä vähenee on edessä todella vaikeat ajat .Maatalous myös työllistää suoraan ja välillisesti!!
Yleisesti ottaen tuottajille pitäisi maksaa enemmän. Muutoin tulevaisuus on se että kaikki ruoka tulee rajojen ulkopuolelta. Miettikää mitä pitkä kuljetusmatka tekee elintarvikkeille.
Vierailija kirjoitti:
Yleisesti ottaen tuottajille pitäisi maksaa enemmän. Muutoin tulevaisuus on se että kaikki ruoka tulee rajojen ulkopuolelta. Miettikää mitä pitkä kuljetusmatka tekee elintarvikkeille.
Itse ostan ensisijaisesti ruokaa joka ei ole valmistettu suomessa. Ja tulen tämän tekemään jatkossakin
Tuottajille enemmän rahaa. Nyt kaksi isoa korporaatiota nimelta S ja K määrittävät hinnan millä ostavat. Ja jos joku ei myy ostavat muualta. Nämä kaksi isoa kirjainta kyykyttävät muutenkin eri tuottajia.
Jokainen voi laskea ettei lihantuottaja ihan kauheasti saa yhdestä jauhelihapaketista. Jos on yhtään mahdollista, etsikää lähialueiltanne tiloja ja ostakaa heiltä suoraan jos siis myyvät.
Pitäisi. Euroopassa tuottajahinta on paljon korkeampi. Mutta täällä ei alkutuottaja saa riittävää korvausta työstään. Siksi monet tilat lopettavat. Viime vuonnakin muistaakseni 8-10% karjatilista. Mutta kun meidän lihatalojen ja kauppojen duopolin pitää saada maksimivoitot.