Pekonipasta on maittava ja ravitseva ruoka
Saa proteiinia, rasvaa ja hiilihydraatteja hyvässä suhteessa.
Kommentit (14)
Jep. Sitä ei tarvii syödä kilokaupalla jotta maha täyttyy vaan riittää se 500 grammaa isolle miehellekin.
Nam, ostin tänään juuri aineet pekonipaskaan.
Ja tässä resepti https://www.is.fi/ruokala/uutiset/art-2000000901795.html
2 x 400 g pekonia 280 kcal / 100 g = 2 240 kcal
1,5 kpl punaista paprikaa 76 kcal / 100g = n. 50 kcal
6 isoa valkosipulinkynttä n. 20 kcal
1 tl jauhettua mustapippuria n. 5 kcal
2 x 400 g mustaleimajuustoraastetta 400 kcal / 100g = 3 200 kcal
500 g spagettia 350 kcal / 100g = 1 750 kcal
6 dl vispikermaa 348 kcal / 100ml = 2 088 kcal
5 rkl oliiviöljyä 884 kcal / 100g, 80ml oliiviöljyä = n. 700 kcal
Yhteensä n. 10 053 kaloria
Ja tässä lopputulos: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005973444.html
Infarkti ja 2 viikkoa pakkonukutettuna https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/fccc9e9e-9d3a-4651-91e1-c33be25fb…
Sellainen runsaaseen kermaan tehty pekonikastike pastalle on ainoa oikea. Vähintään kolme kertaa viikossa syön tätä ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Ja tässä resepti https://www.is.fi/ruokala/uutiset/art-2000000901795.html
2 x 400 g pekonia 280 kcal / 100 g = 2 240 kcal
1,5 kpl punaista paprikaa 76 kcal / 100g = n. 50 kcal
6 isoa valkosipulinkynttä n. 20 kcal
1 tl jauhettua mustapippuria n. 5 kcal
2 x 400 g mustaleimajuustoraastetta 400 kcal / 100g = 3 200 kcal
500 g spagettia 350 kcal / 100g = 1 750 kcal
6 dl vispikermaa 348 kcal / 100ml = 2 088 kcal
5 rkl oliiviöljyä 884 kcal / 100g, 80ml oliiviöljyä = n. 700 kcal
Yhteensä n. 10 053 kaloria
Ja tässä lopputulos: https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005973444.html
Infarkti ja 2 viikkoa pakkonukutettuna https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/fccc9e9e-9d3a-4651-91e1-c33be25fb…
Hurjat 1,5 paprikaa :D
Hyväähän se on, mutta täynnä suonet tukkivaa eläinrasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Hyväähän se on, mutta täynnä suonet tukkivaa eläinrasvaa.
Ei tuki mitään.
Vierailija kirjoitti:
Sydänkohtaukseen tuo johtaa.
Miten niin muka?
Ei kait kukaan nyt joka ikinen päivä pekonia syö. Missään muodossa.
Mikään ruoka ei ole vaaraksi terveydelle, kun sitä syö kohtuullisesti. Tai käyttää niukasti, kuten joitain juttuja, vain herkutteluun juhlapäivinä.
Ennen muutama vuosi sitten, esimerkiksi perunat olivat ihan perseestä. Perunoiden sijaan alettiin mättää pastaa pärstään.
Pelkkää vehnäjauhoista tehtyä mössöä.
Oli sekin trendi. Sitten peruna sai kunnianpalauksen, siinä kun on sentäs C-vitamiinia ja lisäksi kivenmäisaineita.
Kaikki mikä menee liiallisuuksiin, överiksi, on pahasta. Terveydelle tuhoisaa.
Vierailija kirjoitti:
Sydänkohtaukseen tuo johtaa.
No, jos tuota pelkäät, niin jätä pasta pois.
Teen pekonipastaa carbonara tyyliin ilman kermaa ja vähemmällä pekonilla. Kun käyttää hyvää voimakasta juustoa esim parmesaania, niin sitäkään ei tarvitse niin älyttömän paljon. Lisään herneitä tuoreena tai pakkasesta enkä edes yritä väittää tätä aidoksi italialaiseksi. Tuhtia ruokaa.
Resepti näyttää kyllä hirvittävän raskaalta, vaikka perusaineksista pitäisikin. Tekeekö joku tuollaista todella, siis noilla juustoraaste- ja pekonimäärillä suhteessa vain 500 grammaan pastaa?
Vierailija kirjoitti:
Resepti näyttää kyllä hirvittävän raskaalta, vaikka perusaineksista pitäisikin. Tekeekö joku tuollaista todella, siis noilla juustoraaste- ja pekonimäärillä suhteessa vain 500 grammaan pastaa?
Pastan määrä 500 g. Tuo on VIIDEN hengen annos. Ainakin Italiassa mitoitetaan yhden hengen annos = 100 g pastaa. Ei mitään kermaa joukkoon, parmesaanijuustoa pari teelusikallista lautaselle pastan päälle.
On se hyvää!