Lue keskustelun säännöt.
Reseptiä kalanmaksaöljykeittoon hakusessa
Kommentit (2)
2 litraa kalamaksaöljyä, kaksi purkillista kalanmaksaöljykapseleita ja ripaus suolaa ja pippuria. Kiehauta ja keitä 10 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ennenkuin kapselit ehtivät sulaa, jotta keitossa säilyy kapseleiden purutuntuma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kalanmaksaöljykeitto ei ole ehkä se yleisin resepti kuulostaa melkein lääkkeelliseltä! 😄 Mutta jos haluat tehdä keiton, jossa hyödynnetään kalanmaksaöljyä, se onnistuu. Tässä resepti, joka yhdistää kalanmaksaöljyn ravinteet miedonmakuiseen, lämpimään keittoon.
🐟 Kalanmaksaöljykeitto (4 annosta)
Ainekset:
1 rkl voita tai öljyä
1 sipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
3 porkkanaa, viipaloituna
2 perunaa, kuutioituna
1 l kasvis- tai kalalientä
1 dl kermaa (tai kaurakermaa)
1 rkl sitruunamehua
0,51 tl kalanmaksaöljyä per annos (lisätään annoksen päälle tarjoilussa)
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Tuoretta tilliä tai persiljaa koristeluun
Valmistus:
Kuumenna voi kattilassa. Kuullota sipuli ja valkosipuli.
Lisää porkkanat ja perunat. Kuullota hetki.
Lisää liemi ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä.
Lisää kerma ja sitruunamehu. Soseuta halutessasi sauvasekoittimella tai jätä keitto paloiteltuna.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Annostele lautasille ja lisää kalanmaksaöljy vasta tässä vaiheessa, ettei se menetä tehoaan kuumuudessa.
Koristele tuoreilla yrteillä.
💡 Vinkki: kalanmaksaöljy on melko voimakkaan makuista, joten aloita pienellä määrällä varsinkin jos et ole siihen tottunut. Tämä resepti toimii myös hyvin kalan (esim. lohen) kanssa, jos haluat proteiinia mukaan.
Haluatko mieluummin version, jossa on kalaa mukana vai enemmän kasvispohjaisen?