Siis tuleeko itsetehdystä simasta alkoholipitoista, jos antaa sen käydä pidempään?
Kommentit (21)
Tulee. Ja on siinä vähän alkoholia ihan sillä tavisohjellakin käytettynä.
Voi tosin tulla sitten vähän muitakin pöpöjä, jos avokäytät pitkään ilman vesilukkoa.
Pari kiloa ylimääräistä sokeria ja muutama viikko pidempään käymistä. Hyvää tulee.
Vierailija kirjoitti:
Pari kiloa ylimääräistä sokeria ja muutama viikko pidempään käymistä. Hyvää tulee.
Kaksi viikkoa riittää, tai sen ohjeen mukaan.
Ei tarvitse antaa edes käydä pidempään. Riittää, että laittaa normaalia enemmän hiivaa ja tarpeeksi sokeria. Mutta en suosittele, sillä maku on karsea. Meille kävi näin kerran näin vahingossa, kun hiiva oli vanhaa ja kuivunutta ja laitoimme sitä siksi reilusti normaalia enemmän.
Miten ap kuvittelee että kiljua tehdään 😂??
Pari vuotta sitten tein raparperisimaa raparperimehusta, jossa oli jo valmiiksi sokeria. Lisäsin silti ohjeen mukaan sokeria ja hiivaa, niin kyllä siinä selkeästi maistui alkoholi.
Vierailija kirjoitti:
Sopiiko antaa lapsille?
Sopii, määrä on niin pieni
Vierailija kirjoitti:
Ei tarvitse antaa edes käydä pidempään. Riittää, että laittaa normaalia enemmän hiivaa ja tarpeeksi sokeria. Mutta en suosittele, sillä maku on karsea. Meille kävi näin kerran näin vahingossa, kun hiiva oli vanhaa ja kuivunutta ja laitoimme sitä siksi reilusti normaalia enemmän.
Mä laitan simaan inkivääriä, sitruunaa ja hunajaa. Niin ja fariini- ja muscovadosokeriin teen, kuivahiivalla käytän.
Käytän ja pullotan. Aina jätän jokusen pullon juhannukseksi. Varsinainen perinne jo. ;)
Hyvän makuista on ollut, mietomaku. Ja alkoholipitosuus mittarilla mitattuna 8-9 prossaa.
Jos kilju olisi ollut noin hyvää, niin sitähän oltais ihan alkkiksia.
Pari vuotta sitten tein myös appelsiinisimaa jonkun kokin reseptillä.. siinä pomppas prossat äkkiä 15 ja oli aivan kammottavan makusta. Oikein kiljumaista kamalaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sopiiko antaa lapsille?
Sopii, määrä on niin pieni
Alkoholijuomaa tai sellaista alkoholitonta juomaa joka erehdyttävästi muistuttaa alkoholijuomaa ei saa luovuttaa alaikäiselle. Lapsille on omat mehupohjaiset simat joissa ei ole alkoholia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei tarvitse antaa edes käydä pidempään. Riittää, että laittaa normaalia enemmän hiivaa ja tarpeeksi sokeria. Mutta en suosittele, sillä maku on karsea. Meille kävi näin kerran näin vahingossa, kun hiiva oli vanhaa ja kuivunutta ja laitoimme sitä siksi reilusti normaalia enemmän.
Mä laitan simaan inkivääriä, sitruunaa ja hunajaa. Niin ja fariini- ja muscovadosokeriin teen, kuivahiivalla käytän.
Käytän ja pullotan. Aina jätän jokusen pullon juhannukseksi. Varsinainen perinne jo. ;)
Hyvän makuista on ollut, mietomaku. Ja alkoholipitosuus mittarilla mitattuna 8-9 prossaa.
Jos kilju olisi ollut noin hyvää, niin sitähän oltais ihan alkkiksia.
Pari vuotta sitten tein myös appelsiinisimaa jonkun kokin reseptillä.. siinä pomppas prossat äkkiä 15 ja oli aivan kammottavan makusta. Oikein kiljumaista kamalaa.
Kyllä 8-9%nen juoma on jo kiljua. Sehän tarkoittaa vaan käymällä tehtyä alkoholijuomaa joka ei ole viiniä (eli ei tehty rypäleistä) eikä olutta (ei tehty maltaista). Ja kuten huomasit, kiljukin voi maistua ihan hyvälle!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sopiiko antaa lapsille?
Sopii, määrä on niin pieni
Alkoholijuomaa tai sellaista alkoholitonta juomaa joka erehdyttävästi muistuttaa alkoholijuomaa ei saa luovuttaa alaikäiselle. Lapsille on omat mehupohjaiset simat joissa ei ole alkoholia.
Alkoholijuoman myynnin raja on 1,2% eli simaa saa myydä lapsille. Lapsi saa myös juoda simaa vaikka siinä olisi yli 1,2% alkoholia koska laki ei kiellä lapsia juomasta alkoholia.
Oletko ap joku ala-asteikäinen vai miten voi olla noin pihalla sokerista, hiivasta ja vedestä?
Kilo sokeria ja kokonainen simapakkaus käymään pikahiivalla. Vettä noin 6 litraa. Se on parissa päivässä valmista. Sitten lantraat sitä Spritella (noin puolet ja puolet). Hyvää on.
Vierailija kirjoitti:
Helpompi kaataa sekaan viinaa.
Mutta maku ei ole sama.
Ap
Niin kiljua on tehty aikanaan samalla lailla.Tosin ilman sitruunaa ja rusinoita.Jos liikaa käy alkaa alapäästä lentämään.
Vierailija kirjoitti:
Niin kiljua on tehty aikanaan samalla lailla.Tosin ilman sitruunaa ja rusinoita.Jos liikaa käy alkaa alapäästä lentämään.
Ei se alkoholista (eli liika käymisestä) johdu, vaan joko kiljuun on jäänyt päinvastoin käymätöntä hiivaa (siitä pääsee eroon suodattamalla), tai sitten siihen on päässyt epäpuhtauksia jotka aiheuttavat ihan perinteisen ruokamyrkytyksen (tämän välttää hyvällä hygienialla).
Tottakai tulee, sokeri hiiva ja vesi riittää