Tumma riisi, pitkäjyväinen, valkoinen riisi, jasmiini, mitä näitä onkaan? Suosikkisi?
Itse olen suosinut pitkäjyväistä, nyt sitten valkoista riisiä.
Kommentit (18)
Tykkään villiriisisekoituksesta, myös tavallisesta pitkäjyväisestä ja onhan jasmiinikin huumaavan tuoksuista vaikka harvemmin teen sitä tai basmatia. Arboriota risottoonkin useammin.
tumma tai täysjyvä on ollut suosikkini. Enää en riisä käytä ilmastovaikutusten ja arseenin vuoksi. Olen korvannut sen esim. ohralla. Jotenkin tykkään enemmän ohran mausta.
Kaikki riisit ovat hyviä. Pitkäjyväinen valkoinen riisi ja jasmiiniriisi suosikit.
Basmati intialisiin ruokiin. Mutta oikeasti käytän jasmiinia kaikkeen koska maistuukin jollekin. Uncle beniksen pitkäjyväinen ja risellan ja mitä näitä pitkäjyväisiä onkaan ovat aika kamalia.
Riisin ystävälille suosittelen lämpimästi kokeilemaan ruokakauraa. Aivan erinomainen maku ja koostumus!
Vierailija kirjoitti:
Riisin ystävälille suosittelen lämpimästi kokeilemaan ruokakauraa. Aivan erinomainen maku ja koostumus!
On sillä paikkansa, mutta ei se riisiä korvaa. Tosi hyvää esim salaateissa.
Vierailija kirjoitti:
Jasmiini on mun lemppari.Eilen tein tulista kana currya ja jasmiini riisi oli hyvää sen kanssa.
Curryn kanssa kuuluisi syödä basmatia, koska intiassa ei viljellä jasmiiniriisiä vaan basmatiriisiä. Mutta onneksi meillä Suomessa myydään molempia.
Tummalla riisillä ei mitään virkaa, kuidun määrä niin pieni ettei sen takia kannata paskan makuista riisiä syödä.
Vierailija kirjoitti:
Tykkään villiriisisekoituksesta, myös tavallisesta pitkäjyväisestä ja onhan jasmiinikin huumaavan tuoksuista vaikka harvemmin teen sitä tai basmatia. Arboriota risottoonkin useammin.
Teeppä seuraava risottosi Carnarolista. Saat paljon kermaisemman koostumuksen.
Vierailija kirjoitti:
Tummalla riisillä ei mitään virkaa, kuidun määrä niin pieni ettei sen takia kannata paskan makuista riisiä syödä.
Tummasta riisistä tulee sata kertaa paremman makuista kun sen keittää kookosmaitoon.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jasmiini on mun lemppari.Eilen tein tulista kana currya ja jasmiini riisi oli hyvää sen kanssa.
Curryn kanssa kuuluisi syödä basmatia, koska intiassa ei viljellä jasmiiniriisiä vaan basmatiriisiä. Mutta onneksi meillä Suomessa myydään molempia.
Mikä näiden ero muuten on? 🤔
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tummalla riisillä ei mitään virkaa, kuidun määrä niin pieni ettei sen takia kannata paskan makuista riisiä syödä.
Tummasta riisistä tulee sata kertaa paremman makuista kun sen keittää kookosmaitoon.
Sillä tavalla siitä saa syötävän makuista joo, mutta miksi vaivautua kun valkoinen riisi on tuollakin tavalla tehtynä parempaa ja ihan yhtä epäterveellistä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jasmiini on mun lemppari.Eilen tein tulista kana currya ja jasmiini riisi oli hyvää sen kanssa.
Curryn kanssa kuuluisi syödä basmatia, koska intiassa ei viljellä jasmiiniriisiä vaan basmatiriisiä. Mutta onneksi meillä Suomessa myydään molempia.
Mikä näiden ero muuten on? 🤔
Basmatia syödään ja viljellään Intiassa, Jasmiinia idemmässä, Vietnamissa Thaimaassa jne.
Risottoriisi. Muuten en riisiä juuri edes tykkää syödä.
Taidankin laittaa riisit keittimeen jotta saa taas päivälliseksi egg fried riceä.
Vierailija kirjoitti:
koshihikari
Valmiiksikeitetty Koshihikari-riisi rasiassa, jonka voi lämmittää mikrossa; 500-600W teholla 2 min, tai 1000W teholla 1,5 min.
Jasmiini on mun lemppari.Eilen tein tulista kana currya ja jasmiini riisi oli hyvää sen kanssa.