Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ovatko kasvisruokaöljyt oikeasti terveellisiä vai vaarallisia?

Vierailija
04.04.2025 |

tässä yksi näkemys ja en tiedä onko liioittelua, google taas antaa paljon infoa, että on ne terveellisiä

 

https://ellinkeittio.fi/blogs/artikkelit/tappavan-haitalliset-kasvioljy…

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Terveellisiä ovat muun muassa oliivi-, auringonkukka-, rypsi- jne. öljyt. Jätä kookos- ja palmuöljy kauppaan.

Vierailija
2/13 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sehän on ihan siitä kiinni keneltä kysyy. Itse käytän jopa voitakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Terveellisiä ovat muun muassa oliivi-, auringonkukka-, rypsi- jne. öljyt. Jätä kookos- ja palmuöljy kauppaan.

 

          Paistamisen ei oliivi ja auringonkukkaöljyt ole suositeltavia kuumissa lämpötiloissa

          Kookosrasva  huonoa kaikin tavoin syötynä, sopii iholle paremmin

Vierailija
4/13 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliiviöljyä ei suositella paistamiseen. Siihen onnparasta rypsiöljy. Koonosöljy tukkii suonet.

Vierailija
5/13 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruokavalio on kokonaisuus. Kaikkea kohtuudella on hyvä yleisohje.

Ei suolakaan ole haitallista vaan välttämätön ravintoaine. Oleellista on syödä sitä sopiva määrä. Sama juttu se on rasvojen kanssa. Liikaa ei pidä syödä, mutta on ne välttämättömiä ihmiselle.

Vierailija
6/13 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oliiviöljyä ei suositella paistamiseen. Siihen onnparasta rypsiöljy. Koonosöljy tukkii suonet.

Kaikissa Välimeren maissa on vuosituhansien ajan paistettu aina oliiviöljyllä. Terveempänä ja pidempään italialaiset elää kuin suomalaiset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

 Tuossa on harhaanjohtavaa tietoa, suomalaista rypsiöljyä saa kylmäpuristettuna ja on parasta  🙄

Sisältää myös E vitam.

Vierailija
8/13 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Auringonkukkaöljyn parasta antia on halpa hinta. On pääasiassa omega kuutosta. Luomuvoi voittaa tuon 6-0.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen aika samoilla linjoilla tuon blogikirjoittajan kanssa, vaikka hän hieman provosoivasti kirjoittaakin. Pyrin välttämään kaikkia rypsi-, rapsi-, auringonkukkaöljyjä sun muita. Paistamiseen käytän voita, ghee-rasvaa, kookosöljyä tai oliiviöljyä. Elimistöni alkoi voida paremmin, kun lopetin kasviöljyjen käytön. 

Vierailija
10/13 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ensinnäkin, Google on markkinointiaineiston, ei todellisen tiedon, hakukone. Samoin Bing. Ne eivät listaa mitään sellaista, joka ei tue heidän busineksiään.

Mitä sitten kasviöljyjen terveysväitteisiin tulee, niin asia ei ole kovin yksinkertainen. Ihmisen rasvakudos on eläinrasvaa, jolloin jos eläinrasva olisi vaarallista, ihmisen ei kannattaisi ikinä laihduttaa. Kasviöljyjen tuotanto voi vaatia kemikaalisia prosesseja, jolloin kasviöljyihin syntyy erilaisia aineita, joiden terveysvaikutuksia ei ole tutkittu tai ei voida tutkia. Esimerkkinä epigenomiset muutokset. Eläinrasvoja ihminen on syönyt koko evoluutionsa ajan, eli ne eivät voi olla vaarallisia.

Joidenkin professoireiden mielestä kasviöljyt sopivat ruohonleikkurin voiteluaineeksi paremmin kuin ihmisen ravinnoksi. He voivat olla yhtä oikeassa kuin ruokateollisuuden maksamat professorit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Avaus ei ole alkuunkaan totta. Oliiviöljyä on kyll' valmistettu tuhansia vuosia, ensin soihtujen ja sitten öljylamppujen polttoaineeksi, lamppuöljyksi, sekä uskonnollisiin rituaaleihin, kosmetiikan että uskomuslääkinällisiin tarpeisiin. Lamppuöljynä oliiviöljyllä on etu siinä ettei se leimahda palamaan jos öljy ja tuli joutuvat kosketuksiin, kuten lampun kaatuessa. Oliiviöljy oli vuosituhansien ajan pääasiallinen valaisinten energianlähde. Ruuanvalmistuskäyttöön se on kuitenkin otettu jossain 1000 - 2000 vuotta sitten. Nykyinen maailmanlaajuinen ylilihavuusongelma osaltaan johtuu juuri oliiviöljyn ja muiden niin kutsuttujen ruokaöljyjen kanssa läträämisestä. Niitä käytetään massiivisia määriä ruuanvalmistuksessa, ja ne kertyvät ihmisen kehoon läskiksi paljon tehokkaammin kuin voi.

Vierailija
12/13 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasviöljyistä siemenöljyt ovat haitallisia ihmiselimistölle, mutta käyttäköön kuka haluaa.

Joillain menee edelleen sekaisin kookosöljy ja kookosrasva, vaikka ne eivät ole sama asia. Niiden valmistustapa on eri ja kookosrasva on sitä huonoa (se tiiliskivi) ja lasipurkissa oleva kookosöljy on hyväksi niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

Tämä on mun käsitys asiasta ja ymmärrän toisiakin käsityksiä, jokainen syököön mitä haluaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
04.04.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ruokavalio on kokonaisuus. Kaikkea kohtuudella on hyvä yleisohje.

Ei suolakaan ole haitallista vaan välttämätön ravintoaine. Oleellista on syödä sitä sopiva määrä. Sama juttu se on rasvojen kanssa. Liikaa ei pidä syödä, mutta on ne välttämättömiä ihmiselle.

Kohtuus kaikessa on hyvä, mutta ihan kaikkea ei kannata syödä edes kohtuudella.