Gluteeniton ruokavalio kokeiluun, vinkkejä kaivataan
Ajattelin testata viikon ajan gluteenitonta ruokavaliota. Saisiko vinkkejä esimerkki ruoista, mitä syöt päivän aikana? Teen tästä ajatuksen tasolla ehkä hankalampaa mitä se on, mutta kiinnostaisi silti. Lisäksi onko antaa vinkkejä esim gluteenittomasta leivistä, mitkä on hyviä ja mitä ei missään nimessä kannata roudata kotiin?
Kommentit (22)
Gluteeniton ruokavalio on todella helppo toteuttaa, jos tekee ruoan itse. Jättää vain gluteeniviljat pois.
Minä ihmeen kokeilu. Taas joku omadiagnoosi menossa.
Kannattaa suosia luonnostaan gluteenitonta ruokaa esim. kasvikset, vihannekset, juurekset, salaatti, juusto, leikkele, makkara, broileri, liha, kala, marjat, hedelmät, maitotuotteet. Herkuista sopivia ovat useimmat sipsit, moni jäätelö, karkkeja ja suklaatakin löytyy, pannacotta, marmeladi, vanukas, rahka.
Mene lääkäriin jos epäilet keliakiaa.
Gluteenilttomat kauraleivät on hyviä, ja ne fazerin juustosämpylät. Jotkut paahtoleivät pakastimesta on hyviä mutta se tuoreena myytävä on tosi pahaa. Pitää vaan testailla, maku paranee kun siihen tottuu ja muuta kuin gluteenitonta ei voi koskaan syödä.
Vierailija kirjoitti:
Mun vinkki on, että jätä kaikki ns gluteenittomat vaihtoehdot ostamatta. On paljon ruokia mitkä on luonnostaan gluteenittomia ja maukkaita. Tee vaikka kalakeittoa, kvinoaa ja kanakastiketta, kasvisosekeittoa, muussia ja lihapullia (Okei, näihin gluteeniton korppujauho), salaatteja jne. Aamupalaksi ja välipalaksi hedelmiä, jogurttia, rahkaa, munakasta, gluteenittomia puuroja esim riisipuuroa ja sen kanssa marjakeittoa. Tällä tyylillä saat oikeasti hyvää ja maittavaa ruokaa.
Ei lihapulliin tarvita mitään korppujauhoja jatkeeksi vuonna 2025.
Vierailija kirjoitti:
Mene lääkäriin jos epäilet keliakiaa.
Ei siihen lääkäriä tarvita, kyllä sen huomaa on keliakiaa tai muuten vaan herkistynyt kotimaisille viljatuotteille
Omadiagnoosilla vaikea atopia oireeton jo kuusitoista vuotta.
Länsimaisessa lääketieteessä on paljon hyvää, mutta vaikeaoireisen atopian suhteen se oli aika hampaaton.
Miksi haluat herkistää mahaasi, jos ei ole todettu keliakiaa? Kohta maha ei siedä mitään.
Jos sinulla on esim ärtynyt suoli. Niin FODmap on parempi vaihtoehto.
Tee perunarieskat.
Puuroksi helmipuuroa ja gluteenitonta kaurapuuroa marjakiisseleillä.
Pottua ja kastiketta.
Prismassa on valinnanvaraa gluteenittomista leivistä.
Jugurttia , marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, taateleita, salaatteja
Leivo gluteenittomista kaurahiutaleista kaurakeksejä.
Tee riisijauhoista pitsapohja ja täytä millä tykkäät.
Tattarista lisuke lihalle, kanalle ja kalalle
Tattari sopii jugurtinkin sekaan.
Apteekista voi ostaa keliakiatestin.
Gluteenittomia vaihtoehtoja vehnälle, rukiille ja ohralle ovat muun muassa kaura, tattari, kvinoa, maissi, riisi, hirssi, amarantti ja teff.
Vierailija kirjoitti:
Mun vinkki on, että jätä kaikki ns gluteenittomat vaihtoehdot ostamatta. On paljon ruokia mitkä on luonnostaan gluteenittomia ja maukkaita. Tee vaikka kalakeittoa, kvinoaa ja kanakastiketta, kasvisosekeittoa, muussia ja lihapullia (Okei, näihin gluteeniton korppujauho), salaatteja jne. Aamupalaksi ja välipalaksi hedelmiä, jogurttia, rahkaa, munakasta, gluteenittomia puuroja esim riisipuuroa ja sen kanssa marjakeittoa. Tällä tyylillä saat oikeasti hyvää ja maittavaa ruokaa.
Lihapulliin ei tarvitse yhtään mitään jauhoja.
Mun vinkki on, että jätä kaikki ns gluteenittomat vaihtoehdot ostamatta. On paljon ruokia mitkä on luonnostaan gluteenittomia ja maukkaita. Tee vaikka kalakeittoa, kvinoaa ja kanakastiketta, kasvisosekeittoa, muussia ja lihapullia (Okei, näihin gluteeniton korppujauho), salaatteja jne. Aamupalaksi ja välipalaksi hedelmiä, jogurttia, rahkaa, munakasta, gluteenittomia puuroja esim riisipuuroa ja sen kanssa marjakeittoa. Tällä tyylillä saat oikeasti hyvää ja maittavaa ruokaa.