Miten teet esim. kinkkukiusauksen?
Käytätkö peruna-sipulisekoitusta (pakaste) vai kuoritko, suikaloitko perunat itse? Totesin taas kerran, että tekemällä kaiken itse, lopputuloksena on todellakin kinkkukiusaus eikä kinkkupottumuusi.
Kommentit (12)
En saa tuosta pakasteesta tehtyä kunnon kiusausta. Ensin on jäistä velliä ikuisuuden ja sit muuttuu silmänräpäyksessä mössöksi. Itse suikaloiden parempaa mutta työläs. Yleiskoneessani ei ole suikaleterää...
Jaa meillä tehdään taas ihan uunilohi sipuliperuna pussi ja tomaattimössö purkki ja lohi päälle kuori päälle päin ja se otetaan pois kun on kypsää. Viipaloituja oliiveja sekaan. Hyvää tulee . Ja toinen tyyli on ostaa pekonia ja pilkkoa se kuin perunaa uunivuokaan ja valkosipulia reilusti. Ruokagreme mutta vasta viimeksi . Ensin vähän vettä saa kypsentyä sitten creme . Tai seiti uuniin vuokaan mihin purkki tomaattimössöä purjosilppua ja mausteita ja pottumuussi. Nopeita pikaruoka. Mutta tonnikala purkki käy hyvin pikaruokana paitsi salaatissa niin pannulla kuumennettuna kerman kanssa. No pekoni on niissä kinkkupizzoisaa . Se n han sama elukkaa vuohi lammas hevonen kuin sika. Kana. 🐔. Liskoja. Silakka käy uunilaatikkoon hyvin ja anjovis jopa sen pekonin kanssa. Ja lopun laatikon voi käyttää munakkaaseen. Hullunlehmän tautia tuli lampaista .
Suikaloin itse perunat ja leikkaan sipulin ihan pieniksi. Lisään vuokaan ja sekaan kinkkusuikaleet, suolaa, paprikajauhetta ja mustapippuria. Kerma on yleensä kuohukermaa. Uunissa reilu tunti.
Vierailija kirjoitti:
Jaa meillä tehdään taas ihan uunilohi sipuliperuna pussi ja tomaattimössö purkki ja lohi päälle kuori päälle päin ja se otetaan pois kun on kypsää. Viipaloituja oliiveja sekaan. Hyvää tulee . Ja toinen tyyli on ostaa pekonia ja pilkkoa se kuin perunaa uunivuokaan ja valkosipulia reilusti. Ruokagreme mutta vasta viimeksi . Ensin vähän vettä saa kypsentyä sitten creme . Tai seiti uuniin vuokaan mihin purkki tomaattimössöä purjosilppua ja mausteita ja pottumuussi. Nopeita pikaruoka. Mutta tonnikala purkki käy hyvin pikaruokana paitsi salaatissa niin pannulla kuumennettuna kerman kanssa. No pekoni on niissä kinkkupizzoisaa . Se n han sama elukkaa vuohi lammas hevonen kuin sika. Kana. 🐔. Liskoja. Silakka käy uunilaatikkoon hyvin ja anjovis jopa sen pekonin kanssa. Ja lopun laatikon voi käyttää munakkaaseen. Hullunlehmän tautia tuli lampaista .
Okei, jotakuinkin ymmärsin sinun käyttävän peruna-sipulisekoitusta etkä raakaa perunaa. Tämä selvä, muu osa kirjoituksestasi meni yli hilseen.
Kotimaista-merkin perunasuikaleet pysyy kiinteinä, niitä käytän. Vuokaan tuo kilon pussi, perään kinkut/broilerit tai mitä milloinkin ja kuohukerma päälle, hyvää tulee ja aktiivinen valmistusaika noin 5 minuuttia.
Vierailija kirjoitti:
Jaa meillä tehdään taas ihan uunilohi sipuliperuna pussi ja tomaattimössö purkki ja lohi päälle kuori päälle päin ja se otetaan pois kun on kypsää. Viipaloituja oliiveja sekaan. Hyvää tulee . Ja toinen tyyli on ostaa pekonia ja pilkkoa se kuin perunaa uunivuokaan ja valkosipulia reilusti. Ruokagreme mutta vasta viimeksi . Ensin vähän vettä saa kypsentyä sitten creme . Tai seiti uuniin vuokaan mihin purkki tomaattimössöä purjosilppua ja mausteita ja pottumuussi. Nopeita pikaruoka. Mutta tonnikala purkki käy hyvin pikaruokana paitsi salaatissa niin pannulla kuumennettuna kerman kanssa. No pekoni on niissä kinkkupizzoisaa . Se n han sama elukkaa vuohi lammas hevonen kuin sika. Kana. 🐔. Liskoja. Silakka käy uunilaatikkoon hyvin ja anjovis jopa sen pekonin kanssa. Ja lopun laatikon voi käyttää munakkaaseen. Hullunlehmän tautia tuli lampaista .
Olen pahoillani sairastumisestasi hullun lehmän tautiin.
Kiusaukset on laiskan kokin pelastus. Ihanan helppoa ja nopeaa suoraan pussista.
Ei pussista. Mandoliinilla tulee tasapaksua ja kaikki kypsyy sopivasti.
Kuorin ja pilkon perunat itse, yleensä van goghia ja sellainen 1,5 kg on hyvä määrä, kinkkua 300 g ja siihen pari purkkia kermaa joka on maustettu suolalla ja valkopippurilla.
Mä tein viimeksi kinkkukiusauksen pitemmän kaavan kautta eli suikaloin perunat itse, ihan käsipelillä veitsellä leikellen. Sitten kuullotin ne isolla pannulla rypsiöljyllä, n. 10 min. Sitten kuullottelin sipulit ja kinkkusuikaleet lisäsin samaan. Sitten kerroksittain vuokaan. Liemen tein yrttituorejuustosta ja ruokakermasta, purkki kumpaakin. Kyllä oli hyvää.
Viimeksi suikaloin joulukinkun jämät kinkkukiusaukseen. Perunat saa yleiskoneella nopeasti suikaleiksi. Käytän kuohukermaa.