Itse tehty, terveellisempi mausteseos pikanuudeleille?
Kommentit (5)
Japanilainen nuudelikeittopohja mentsuyu (esimerkkiresepti https://www.justonecookbook.com/mentsuyu-noodle-soup-base/ ) on hyvää ja helppo tehdä, tosin aikaa menee enemmän jos keittää dashiliemen itse. Jauhe-dashissa on aika reippaasti suolaa ja MSGtä, jos niitä yrittää vältellä. Soijakastikkeesta voi myös valita vähäsuolaisemman vaihtoehdon.
Minä teen omatekemää satay-kastiketta kun syön nuudeleita ja tofua. Maapähkinävoita, soijakastiketta, inkivääriä, sitruunamehua ja valkosipulia sekaisin. Kannattaa notkeuttaa kuumalla vedellä.
Mitkä tahansa mausteseokset käy joissa on natriumglutamaattia. Ja sen nuudeleiden mukana tulevan öljypussin voi korvata palmuöljyllä!
Vierailija kirjoitti:
Mitkä tahansa mausteseokset käy joissa on natriumglutamaattia. Ja sen nuudeleiden mukana tulevan öljypussin voi korvata palmuöljyllä!
Tää on niin parhautta.
Väistän tuon ongelman maustetulla tonnikalalla. Mun suosikkeja tomaatti ja meksiko. Ei tarvii muuta maustetta kun on se soosi.