Elintarvikealalla työskentelevät huom!
Maailma menee yhä hullumpaan suuntaan. Kaikenlaisia joukkomurhia jne on yhä enemmän. Ei todellakaan ole pahitteeksi, että jokainen, joka työskentelee mm elintarvikealalla, katsoo työympäristöään vähän elintarviketurvallisuus mielessään. Pääseekö tiloihin ulkopuolisia, miten hygienia, kylmäketjut, varastointi jne jne. Jäävätkö elintarvikkeet johonkin lastauslaiturille tunneiksi ilman valvontaa? Viranomaiset varmasti kouluttavat esimiehet hiljaisuudessa kuten muillakin aloilla, mutta ihan rivityöntekijänkin on ihan hyvä välillä vaihtaa katsantokantaa työhönsä ja miettiä asioita ainakni a) talouden b) turvallisuuden c) hygienian d) aikataulujen suhteen. Meillä kokeiltiin tämäntyyppistä (en saa puhua siitä tarkemmin) ja kyllä ihan itsestäänselvyyksien toimivuutta kyseenalaistetiin.
Uuteen viikkoon herätti YLEn artikkeli: https://yle.fi/a/74-20146194
Kommentit (6)
Vierailija kirjoitti:
Voi hyvä luoja :D Luuletko siis, ettei näitä asioita huomioida ollenkaan?
Eipä noiden tehtaiden työhönotossa niin kovasti supoteltu hakijoita kun niitä ei ollut eri syistä jonoksi asti. Joo, olen joskus ollut tuollaisessakin.
Joo aloitan turvallisuuden tarkkailun pienellä palkallani raskaan työn lisäksi. Voi reppanaa, joka ei edes työssä käy
Nykyään bioterrorismi on HACCP:ssa omana kohtanaan.
Meinaatko että työntekijällä oikeasti olisi mahdollista vaikuttaa noihin asioihin?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi hyvä luoja :D Luuletko siis, ettei näitä asioita huomioida ollenkaan?
Eipä noiden tehtaiden työhönotossa niin kovasti supoteltu hakijoita kun niitä ei ollut eri syistä jonoksi asti. Joo, olen joskus ollut tuollaisessakin.
Muut työntekijät kyllä hoitavat turvallisuusselvityksen tarkkailemalla kaikkien jokaista liikettä. Mikään ei näiltä valvontakameroilta jää huomaamatta.
Voi hyvä luoja :D Luuletko siis, ettei näitä asioita huomioida ollenkaan?