Joku helsinkiläinen kokki ehdotti että pitäisi jättää tippiä
No, ei onneksi koske mua kun ei ole varaa syödä ravintoloissa.
Kommentit (23)
Joo minäkin olen ajatellut että palkkani edestä suostun vasta tulemaan työpaikalle mutta jos halutaan että teenkin siellä jotain niin asiakkaat saavat luvan maksaa siitä erikseen.
Ei muuta kun lisäpalvelua sitten kehiin.
Voin jättää tippiä jos tarjoilija tai kokki imee munaani kunnolla ja huolella.
Ai kokille? Pitääkö se viedä sinne keittiöön vai tarjoileeko herra itse.
Do you want to leave tip? Y/N
Well, do you want to suck my dick Y/N?
Jättääköhän kyseinen rouva hotellin siivoojalle tippiä?
Toki, jos haluaa, että palkka muodostuu armopaloista eli tipeistä eikä työnantajan tarvitse maksaa minkään työehtosopimuksen mukaan.
Sama voisi olla muissakin ammateissa, kampaamomaksu olisi aina jotakin kympin verran ja saisi siihen sitten asiakas lisätä haluamansa tipin. Samoin taksi.
Ja myös julkisella puolella. Poliisin, palomiehen ja terveyskeskuslääkärin palkka olisi jotakin 500 euroa/kk. Palvelua saisi sitten sen mukaan miten antaa tippiä.
Mäkin haluan verotonta tuloa käteisenä kiitos.
Suomalaisten ravintoloiden hintataso onkin niin edullinen suhteessa bulgarian tasolle romahtaneeseen ostovoimaan että siihen onkin varaa lisätä tuommoinen 15% tippiä päälle.
Kohta ne sylkee soppaan jos ei anna tippiä.
Vierailija kirjoitti:
Kohta ne sylkee soppaan jos ei anna tippiä.
Pataan kuohuvaan sylkee.
Sitten laskee palkat.
Hölmö kokki.
Ei mitään tippejä vaan työnantajan pitää maksaa sellainen palkka jolla tulee toimeen taas tätä amerikkalaista roska kulttuuria yritetään ujuttaa suomeen.
Enpä ravintoloissa käy joten yksi lysti.
Lakkaisin käymästä. Teen muutenkin parempaa ruokaa itse.
En hyväksy veronkiertoa, joten Suomessa en anna koskaan tippiä.
Tippaaminen on tosiaan kerjäämistä, veronkiertoa, luontaisetua ja siksi ei missään nimessä hyväksyttävää. Muutkin työntekijät maksavat palkastaan verot ja myös luontaisedut ovat verotettavaa.
Työnantajan täytyy maksaa palkasta sivukulut eli periä mm. eläkemaksut, jotta työntekijän ei tarvitse kerjätä palkkansa lisäksi.
En mene ravintolaan jossa harrastetaan harmaata taloutta.
Joskus tipin antaminen tarjoilijalle oli tavan omaista ja sen lisäksi annettiin jotain myös portsarille vaikka narikkaan ei olisi jätetty mitään ja jotkut proteistoivat tätä tapaa vastaan ja siksi siitä varmaan luovuttiinkin. Nyt tarjoilijan täytyisi etukäteen kysyä haluatko antaa tippiä ja tippi lyötäisiin kassaan koska monikaan ihminen ei käytä enää käteistä rahaa.
Suomessa ei tarvitse jättää tippiä. Jättämällä tippiä teet karhunpalveluksen kaikille palvelualan työntekijöille.
ÄLÄ JÄTÄ TIPPIÄ SUOMESSA, KOSKAAN.