Näitä karkkeja suomalaiset toivovat takaisin: Lapsuuteni lemppari
Iltalehden lukijat ovat puhuneet. Mitä karkkia sinä kaipaat?
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/d950ef62-7efa-4466-8724-21a…
Kommentit (56)
Jos Suomi liittyisi Venäjän Federaatioon, niin Putin ärähtäisi että "tuokaahan ne karkit kauppoihin kun kansa haluaa!".
Ihan sama vaikka valmistaisivat uudelleen mitä tahansa karamelleja. Maku olisi kuitenkin täysin erilainen, koska suurin osa aineista, mistä ne tehtäisiin, olisi täysin muuta. Vain nimi olisi sama.
Brunberg Minttu Suukko
Salmiakkiaakkoset -pussi jossa oli kolmea erilaista salmiakkia
Haluaisin NIIIIIN paljon merkkarit ja ne pienet pehmeät turkinpippuri-papanat takaisin! Lisäksi se joku Pantteri duo-pussin versio missä oli kaktuksen makuisia vihreitä hedelmiä oli tosi hyvä. Myös 2000-luvun alun Lauantai-pussi (ne salmiakkinallet!) ja original Hotmix oli halvemmista pusseista vihreiden isojen ufojen ansiosta ihan loistava, ja lapsuudessani se vielä maksoi vähän alle euron. Salmiakki-aakkoset ovat tainneet myös kadota kaupoista, siis ne normikokoiset. Spice Girls-tikkareista ja niiden mukana tulleiden tarrojen keräilystä on myös ihania lapsuusmuistoja, mutta niitä on varmaankin turha toivoa enää tähän päivään. Karkki on juu aina maistunut ja tästä tulikin helposti pitkä lista! :D
Vierailija kirjoitti:
Ihan sama vaikka valmistaisivat uudelleen mitä tahansa karamelleja. Maku olisi kuitenkin täysin erilainen, koska suurin osa aineista, mistä ne tehtäisiin, olisi täysin muuta. Vain nimi olisi sama.
Tämä on valitettavasti totta. Itse olisin valmis maksamaan niistä 20-vuoden takaisilla resepteillä valmistetuista pusseista enemmän kuin nykyisistä kaupan karkeista, jos se vain olisi mahdollista. Vaikka hinnat ovat nousseet ja laatu huonontunut, maksaisin ihan mielelläni vähän harvemmin vaikka 4-5 euroa oikeasti hyvistä aineista tehdyistä original-mauista.
Semmoset pienet pääkallot kun sai kieskolta mitkä oli tulisia. Miten irtokarkit oli lapsena niin paljon paremman makuisia? Jaffa saisi maistua samalta kuin ennen.
Onko tuo Roope Ankan resepti jotenkin sidottu Disneyhin, että sitä reseptiä ei voi käyttää minkään muun nimiseen makeiseen vai siis?
En muista lapsuudenaikaisista karamelleista muuta kuin merirosvorahat 70-luvun puolivälistä. Halkaisijaltaan olivat noin 5 senttiä. Ne olisivat hyviä, jos koostumus olisi täysin sama kuin ennen.
Hopeatoffee. Riittoisaa kun ei liukene eikä saa palaa. Usein ei saa ulos kääreestäkään.
Onneksi pohjanmaalainen karkkifirma valmistaa kunnollista salmiakkijauhoa nimeltään Pöyröö puluveri, maistuu aivan samalle kuin apteekin salmiakkijauho aikoinaan..
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihan sama vaikka valmistaisivat uudelleen mitä tahansa karamelleja. Maku olisi kuitenkin täysin erilainen, koska suurin osa aineista, mistä ne tehtäisiin, olisi täysin muuta. Vain nimi olisi sama.
Tämä on valitettavasti totta. Itse olisin valmis maksamaan niistä 20-vuoden takaisilla resepteillä valmistetuista pusseista enemmän kuin nykyisistä kaupan karkeista, jos se vain olisi mahdollista. Vaikka hinnat ovat nousseet ja laatu huonontunut, maksaisin ihan mielelläni vähän harvemmin vaikka 4-5 euroa oikeasti hyvistä aineista tehdyistä original-mauista.
Fazerillahan on jotain yli 100-vuotiaita karkkeja, ja joka tapauksessa minua vanhempia. Miltä on mahtanut maistua alkuperäinen Mignon-muna tai millaisia Fazerin parhaita isovanhempani ovat mahtaneet saada, tai miten voimakkaan marjainen maku on ollut ekoissa kettukarkeissa, tai miltä Vihreät kuulat ovat maistuneet vielä lapsuudessani kun ne myytiin vanerilaatikossa! Vaihtoivat pahvilaatikkoon vasta joskus 70-luvulla.
Isovanhempani tarjoilivat karpaloita jotka oli märkänä pyöritetty tomusokerissa, niin että niistä tuli ihanan hauraita, sokeri suli suuhun ja sitten kirpeä karpalo perään. Joku makeistehdas Oulussa teki sellaisia. Ne maksaisivat varmaasti 50centtiä kappale nykyään.
En tiedä. Mutta rasioissa oli mylittlepony makeisia muistaakseni vai oliko se joku muu hahmo. Pieni pastellin värinen?