Mikä on paras suomalainen leivonnainen?
Onko suomessa edes muita leivonnaisia kuin kuin pulla, runebergin torttu ja joulutorttu eri väännöksineen?
Kommentit (8)
Aika harva leivonnainen esiintyy vain yhdessä kulttuuriympäristössä. Mä tykkään runebergintortuista, taatelikakusta ja erilaisista piirakoista, joissa on marjoja, omenaa tai raparperia. Ne ovat aika suomalaisia, vaikka niitä syötäisiin muuallakin. Oliskohan niin, että mustikkakukko ja ruispohjaiset makeat piirakat vois olla sellaisia, joita ei muualla syödä? En tiedä.
Tuore munkki tai korvapuusti ovat suosikkejani
Vierailija kirjoitti:
Runeberg.
Aleksanterin leivos. Runeberg saa olla listassa seuraava.
Hillopulla, hillokeksi, voisilmäpulla.
Nykyisin puhutaan leivonhenkilöstä.
Omena-marenkileivos kastikkeella. Mansikkakakunpala tai mansikkaleivos. Mansikkaviineri. Vadelmainen juustokakku?