Verenpaine ei laske laihtumisesta huolimatta
Mulla on käytössä 2 eri verenpainelääkettä ja haluaisin niistä eroon. Ikää kuitenkin vasta vähän päälle neljäkymmentä. Vp lääkkeet on tosi miedolla annoksella eli toivoa on päästä niistä eroon. Vai onko?
Olen nyt laihtunut 22 kiloa ja tasan 10 kiloa matkaa normipainon ylärajaan. Tavoite 15 kiloa vielä pois. Verenpaineeseen ei ole tämä laihtuminen ainakaan vielä vaikuttanut.
Mitkä on ne isoimmat tekijät mitkä verenpainetta pitää yllä? Suolako? Margariinin vaihdolla ei varmaan mitään sen suurempaa merkitystä ole kun en syö hirveästi leipää. Kerma vaihtunut ruokakermaan. Kasviksia varmaan voisi syödä enemmän mutta syön hedelmiä ja kasviksia kuitenkin päivittäin.
Kommentit (59)
Vielä 10 kiloa ja aerobista liikuntaa niin verenpaine laskee.
Verenpaine ei välttämättä millään tavoin liity ylipainoon. Kannattaa googlata.
Sokeri ja hiilihydraatit pitävät verenpaineen ylhäällä, samoin margariini. Ne aiheutttavat myös hiljaista tulehdusta verisuoniin ja koko kehoon, minkä jälkeen verisuonitukoksia voi alkaa syntyä. Sitten tietysti se geenipuoli. Noin 25% ihmisistä reagoi suolaan eli natriumiin verenpaineen nousulla. Lopuille natriumin määrällä ei juuri ole merkitystä.
Ei verenpaine aina laske millään elintapamuutoksilla. On niitä hoikkia, terveellisesti syöviä ja liikuntaa harrastaviakin, jotka tarvii jatkuvasti verenpainelääkkeitä.
Vierailija kirjoitti:
Verenpaine ei välttämättä millään tavoin liity ylipainoon. Kannattaa googlata.
Joillakin tosiaan paino vaikuttaa enemmän ja toisilla vähemmän, joillakin vaikuttaa enemmän suolat.
Kokeile vaihtaa ruoanvalmistuksessa käyttämäsi ruokasuola mineraalisuolaan (esim. Pansuola), valitse vähäsuolaisia leipiä, käytä varovaisesti soijakastiketta, liemikuutioita ja ketsuppia, jätä ihan minimiin leikkeleet, murot, valmismyslit, makkarat, sillit, suolaiset juustot ja salmiakki. Helpoiten tuo muutos käy, kun lisäät samalla kasvisten ja hedelmien määrää. Äläkä syö lounaita ravintolassa, pidä omat eväät.
Kaikilla suolan vähentäminen ei vaikuta niin paljon että voisi jättää lääkkeet kokonaan pois. Kyse on joskus ihan geeneistä.
Älä lopeta, verenpaine on kuitenkin niin iso riski koko elimistölle ja iän myötä paineet nousee varmaan muutenkin. On itselläkin parempi olo kun ne ovat hyvissä lukemissa.
Kiinnittäisin huomiota suolan käyttöön. Monista elintarvikkeista sitä tulee ylimääräistä ihan huomaamatta ja suola on kuitenkin yleensä suurin syy verenpaineeseen.
Teetä ihmeessä uniapneatesti. Minulla oli verenpaine johon ei lääkkeet oikein tehonneet, mutta uniapneadiagnoosin myötä saatu hoito, eli cpap-laite ja sen jokaöinen käyttö korjasivat verenpaineen täysin. Jopa liian alas, koska lääkitystä ei vielä muutettu.
Ruokavalio, liikunta ja lepo. Ihminen on kokonaisuus ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Verenpainetta ei korjata yksittäisellä asialla eli pelkästään laihtumalla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Verenpaine ei välttämättä millään tavoin liity ylipainoon. Kannattaa googlata.
Joillakin tosiaan paino vaikuttaa enemmän ja toisilla vähemmän, joillakin vaikuttaa enemmän suolat.
Kokeile vaihtaa ruoanvalmistuksessa käyttämäsi ruokasuola mineraalisuolaan (esim. Pansuola), valitse vähäsuolaisia leipiä, käytä varovaisesti soijakastiketta, liemikuutioita ja ketsuppia, jätä ihan minimiin leikkeleet, murot, valmismyslit, makkarat, sillit, suolaiset juustot ja salmiakki. Helpoiten tuo muutos käy, kun lisäät samalla kasvisten ja hedelmien määrää. Äläkä syö lounaita ravintolassa, pidä omat eväät.
Kaikilla suolan vähentäminen ei vaikuta niin paljon että voisi jättää lääkkeet kokonaan pois. Kyse on joskus ihan geeneistä.
Valitse olla syömättä yllämainittua sontaan lainkaan.
Vierailija kirjoitti:
Ei verenpaine aina laske millään elintapamuutoksilla. On niitä hoikkia, terveellisesti syöviä ja liikuntaa harrastaviakin, jotka tarvii jatkuvasti verenpainelääkkeitä.
Kaverin ukko ja hän itse, kuin kuivan kesän oravan kelkannaruja, urheilivat, söivät jäädytettyä ilmaa, ei siis mitään, ja silti oli kovat paineet kummallakin!
Älä siis huolestu, kato vaan ettei tule "tuntemuksia" ja joo, muista katsoa valmisruuista suolan määrä!
Vierailija kirjoitti:
Kiinnittäisin huomiota suolan käyttöön. Monista elintarvikkeista sitä tulee ylimääräistä ihan huomaamatta ja suola on kuitenkin yleensä suurin syy verenpaineeseen.
Ei aina, on muitakin syitä: https://www.duodecimlehti.fi/duo17043
Mulla on korkea verenpaine, painoin sitten 60 kg tai 75 kg.
Pituus 170 cm.
Mulla ei paino vaikuta paineisiin yhtään.
Vierailija kirjoitti:
Ei verenpaine aina laske millään elintapamuutoksilla. On niitä hoikkia, terveellisesti syöviä ja liikuntaa harrastaviakin, jotka tarvii jatkuvasti verenpainelääkkeitä.
Hoikkakin voi olla ns laihaläski, eli ne elintavat voi olla siltikin ihan päin persettä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei verenpaine aina laske millään elintapamuutoksilla. On niitä hoikkia, terveellisesti syöviä ja liikuntaa harrastaviakin, jotka tarvii jatkuvasti verenpainelääkkeitä.
Hoikkakin voi olla ns laihaläski, eli ne elintavat voi olla siltikin ihan päin persettä.
Ja ihmisillä on virheellisiä käsityksiä mitä on terveellinen syöminen. esim kevytkerma ja margariini...todennäköisesti aloittajan tervellinen syöminen on vähän sinne päin.
Vierailija kirjoitti:
Sokeri ja hiilihydraatit pitävät verenpaineen ylhäällä, samoin margariini. Ne aiheutttavat myös hiljaista tulehdusta verisuoniin ja koko kehoon, minkä jälkeen verisuonitukoksia voi alkaa syntyä. Sitten tietysti se geenipuoli. Noin 25% ihmisistä reagoi suolaan eli natriumiin verenpaineen nousulla. Lopuille natriumin määrällä ei juuri ole merkitystä.
Kaksi miljoonaa vuotta ihmisen keskeisin polttoaine oli rasva ja siihen myös geeniperimämme on soveltunut. Hiilihydraatteja ihminen alkoi saada runsain mitoin vasta maanviljelyksen alettua. Geeniperimämme on yhä sama kuin metsästäjä-keräilijä esi-isillä. Runsauden aikana meidät on ohjelmoitu lihomaan ja varastorasvojen avulla selvisimme niukoista ajoista. Nykypäivänä niukat ajat puuttuvat länsimaissa kokonaan. Ja syömme ruokaa, johon geenimme eivät ole tottuneet ja kehomme on jatkuvasti haasteen edessä.
Vierailija kirjoitti:
Sokeri ja hiilihydraatit pitävät verenpaineen ylhäällä, samoin margariini. Ne aiheutttavat myös hiljaista tulehdusta verisuoniin ja koko kehoon, minkä jälkeen verisuonitukoksia voi alkaa syntyä. Sitten tietysti se geenipuoli. Noin 25% ihmisistä reagoi suolaan eli natriumiin verenpaineen nousulla. Lopuille natriumin määrällä ei juuri ole merkitystä.
Hiilihydraatit ovat meille yksi energian lähde, eikä niitä pidä liikaa vältellä. Tarvitsemme kasvisten ja marjojen kuituja ja suojaravinteita. Täysjyväviljoja ja hedelmiä kannattaa nauttia kohtuudella.
Millaisia verenpainelukemia teillä on, joilla on koholla?
Vierailija kirjoitti:
Millaisia verenpainelukemia teillä on, joilla on koholla?
Mulla on alapaine jatkuvasti välillä 90-105.
Oli paino 65 kg tai 75 kg.
Siis olinpa sitten normaalipainon puolella tai pikkusen ylipainon puolella.
Suolan käytön vähentäminen ylipäänsä ei ole huono vaihtoehto. Onnea pudotetusta painosta!