Tekoälyruokaa
Suunnitteleeko vauvalaiset tekoälyllä ruokareseptejä?
Itse ole vuoden päivät kertonut älylle kotona olevat pääraaka-aineet ja hyviä reseptiehdotuksia olen saanut.
Nyt olen pari viikkoa antanut älylle kuvat jääkaapin sisällöstä ja aikamoista tajunnavirtaa on tullut vastaukseksi. Eilen oli reseptinä kissanruoasta valmistettua kanapastaa. Hyvää oli kun kissanruoan jätti kissoille ja kaupasta kanafilettä. Äly oli kyllä fiksu sillä se kissanruoka sisälsi kanaa.
Jääkaapin siistillä järjestyksellä on paljon merkitystä. Onneksi uudessa jääkaapissa on läpinäkyvät vihannesosastot ja ovitelineet niin äly tunnistaa hyvin ainekset. Etiketit kun kääntää esiin niin äly tunnistaa jopa tuotemerkit.
Tänään äly huomasi kyrsänpätkän hyllyllä joten ruokana on lämmin makkarapannu perunoilla ja kastikkeella:
Kommentit (4)
Tarvitseeko oikeasti kysyä tekoälyltä pyttpannuideaa?
Juu, tänäänkin kun huomasin että on jauheliha tarjouksessa Lidlissä niin kysäsin että mitäköhän tekisi siitä.
Hahaa, nyt on kokeiltu
Kysymys:
Pääraaka-aineet ovat porsaan sisäfilettä, porkkanoita, mustikoita. Suunnittele näistä ateria neljälle hengelle.
Vastaus:
Tässä herkullinen ateria neljälle hengelle, jossa yhdistyvät porsaan sisäfileen mehevyys, porkkanoiden makeus ja mustikoiden raikkaus.
Porsaan sisäfilee mustikkakastikkeella & hunajapaahdetut porkkanat
Ainekset:
Porsaan sisäfilee:
600700 g porsaan sisäfileetä
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
tl mustapippuria
1 tl timjamia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Mustikkakastike:
2 dl mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)
1 dl punaviiniä tai mustaherukkamehua
1 rkl hunajaa
1 tl balsamicoa
tl suolaa
tl mustapippuria
1 tl maissitärkkelystä + 1 rkl vettä suurustamiseen
Hunajapaahdetut porkkanat:
68 porkkanaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
tl suolaa
tl timjamia
Valmistus:
Valmistele liha: Ota porsaan sisäfilee huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen kypsennystä. Hiero pintaan öljy, suola, pippuri, timjami ja valkosipuli.
Paista filee: Ruskista sisäfilee pannulla öljyssä kauniin ruskeaksi kaikilta puolilta. Siirrä uuniin 175 C:een ja paista noin 1520 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 6265 C. Kääri folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
Paahda porkkanat: Kuori ja pilko porkkanat pitkittäin. Sekoita öljy, hunaja, suola ja timjami, ja levitä porkkanoiden päälle. Paahda 200 C uunissa noin 2025 minuuttia, kunnes ne ovat karamellisoituneita.
Valmista mustikkakastike: Kiehauta kattilassa mustikat, punaviini (tai mehu), hunaja, balsamico, suola ja pippuri. Anna kiehua 5 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan vettä ja lisää kastikkeeseen. Anna sakeutua kevyesti.
Viimeistely: Leikkaa filee viipaleiksi, tarjoile mustikkakastikkeen kanssa ja asettele viereen hunajapaahdetut porkkanat.
Vinkki: Voit lisätä lisukkeeksi esimerkiksi perunamuusia tai kvinoaa.
Hyvää ruokahalua! 😋
Tuollahan voisi vähentää hyvin hävikkiä