Mikä olisi näppärin tapa säilöä minttua?
Mulla on parvekkeella minttua kasvamassa ja jotenkin harmittaisi heittää sitä mäkeen nyt, kun syksy tulee. Mikä on näppärin tapa säilöä? Ajattelin nostaa sisälle talveksi kasvamaan, mutta sitä on aika paljon, eli lehtiä pitäisi harvennella hieman. Ongelmana on vain se, miten sitä säilöisi...
Kommentit (3)
sellaisenaan tai sitten esim. jääpaloijen sekaan.
Sellaisenaan pakastettua voit käyttää tuoreen mintun tapaan itämaisissa ja Lähi-Idän herkuissa.
Jääpalaan jäädetyt mintunlehdet sopii booleihin.
Niin ja tietysti voit tehdä itse minttuhyytelöä joulutervehdykseksi myös.
Helppo minttuhyytelö
Valmistusaika: Alle 30 min
Määrä Aines
5,0 dl omenatuoremehua
100,0 g tuoretta minttua
3,0 dl sokeria
hyytelöimisainetta (esim. sininen Melatiini)
ripaus vihreää elintarvikeväriä
2,0 rkl vettä
1. Kiehauta omenamehu ja lisää minttu. Hauduta noin 10 minuuttia ja siivilöi mehu.
2. Sekoita pakkauksen ohjeen mukainen määrä hyytelöimisainetta desiin sokeria ja lisää mehun joukkoon. Lisää loput sokerit mehuun. Sekoita halutessasi ripaus vihreää elintarvikeväriä muutamaan ruokalusikalliseen vettä ja lisää omena-minttumehuun.
3. Keitä mehua vielä, kunnes seos hyytelöityy. Kuori mahdollinen vaahto ja tölkitä hyytelö pieniin puhtaisiin lasipurkkeihin kuumana. Sopii erityisesti lampaan lisukkeeksi
Katso säilöntäohjeet esim. Marttojen sivuilta
Sido nippuihin ja laita roikkumaan ilmavaan ja hämärään paikkaan, kunnes on rapisevan kuivaa. Sitten voit siirtää ilmatiiviisiin purkkeihin.