Turhaa glukoosisiirappia elintarvikkeissa
Olen huomannut, että osassa ruokatuotteissa jotka eivät edes tarvitse makeutusta alkaa olemaan glukoosisiirappia. Viimeisin löytö oli Coop:in perunamuusijauhe. Jättäkää tuotteet joissa on turhaa siirappia kauppaan. Tätä aletaan lisäämään vähän joka tuotteeseen kustannusten alentamiseksi ja sokeriaddiktion aikaansaamiseksi, jos näitä tuotteita ei aleta välttelemään ja vaatimaan laatua.
Kommentit (46)
Syön kuin hullu jäätelöä. Glukoosi siirappia soijaa....En osta enää jäätelöä kotiin. Syön kaiken kerralla. Tuo on huume!
En ymmärrä miten me ennen selvittiin ilman näitä paskoja liistereit 70 ja 80 luvuilla. Leipä maistu ja oli leipää. Jäätelö ja karkit ja suklaa sekä pulla maistui mille pitikin. Ruisleipää ei tänä päivänä löydä kuin pien leipomoilta.
Tiedätkö itse, mitä glukoosisiirappi on? Miksi se mielestäsi on pahasta? Etkö osaa lukea ravintosisältöä?
Eikö glukoosisiirappi oo aika paha verensokerille?
Vierailija kirjoitti:
En ymmärrä miten me ennen selvittiin ilman näitä paskoja liistereit 70 ja 80 luvuilla. Leipä maistu ja oli leipää. Jäätelö ja karkit ja suklaa sekä pulla maistui mille pitikin. Ruisleipää ei tänä päivänä löydä kuin pien leipomoilta.
Tiedätkö, mitä leivän ja pullan tärkkelys on? Glukoosia.
Vierailija kirjoitti:
Eikö glukoosisiirappi oo aika paha verensokerille?
Millä tavalla?
Glukoosi on glukoosia, monosakkaridia, mitä on puolet pöytäsokerista. Glukoosi on parempi kuin fruktoosi. Fruktoosi on elimistölle haitallista. Tuotteiden sokeripitoisuus löytyy ravintosisältötaulukosta.
Vierailija kirjoitti:
Eikö glukoosisiirappi oo aika paha verensokerille?
"Fruktoosi kiihdyttää rasvojen muodostumista maksassa sekä nostaa veren triglyseridipitoisuutta, mikä puolestaan lisää valtimokovettumia ja sydänsairauksia, Taskinen toteaa. Fruktoosilla on Taskisen mukaan yhteyksiä myös kihtiin, jossa virtsahappoa kertyy elimistöön liikaa."
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikö glukoosisiirappi oo aika paha verensokerille?
Millä tavalla?
Näin olin lukevani joskus. En jaksa vaan Googlata ja tutkia asiaa sen enempää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikö glukoosisiirappi oo aika paha verensokerille?
"Fruktoosi kiihdyttää rasvojen muodostumista maksassa sekä nostaa veren triglyseridipitoisuutta, mikä puolestaan lisää valtimokovettumia ja sydänsairauksia, Taskinen toteaa. Fruktoosilla on Taskisen mukaan yhteyksiä myös kihtiin, jossa virtsahappoa kertyy elimistöön liikaa."
Fruktoosi ei ole glukoosia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikö glukoosisiirappi oo aika paha verensokerille?
Millä tavalla?
Näin olin lukevani joskus. En jaksa vaan Googlata ja tutkia asiaa sen enempää.
Et sinä voi tulla keskusteluun vain jollain heppoisella *näin kuulin jostain joskus*
Suosittu makeuttaja altistaa runsaassa käytössä rasvamaksalle Näistä terveelliseksi mielletyistä tuotteista sitä löytyy
https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000009826415.html
Glukoosisiirappia on usein syytetty länsimaiden lihavuusepidemiasta.
Vierailija kirjoitti:
Suosittu makeuttaja altistaa runsaassa käytössä rasvamaksalle Näistä terveelliseksi mielletyistä tuotteista sitä löytyy
https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000009826415.html
Tässä puhutaan glukoosi-fruktoosisiirapista, missä fruktoosi on se maksan pilaaja
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikö glukoosisiirappi oo aika paha verensokerille?
Millä tavalla?
Näin olin lukevani joskus. En jaksa vaan Googlata ja tutkia asiaa sen enempää.
Et sinä voi tulla keskusteluun vain jollain heppoisella *näin kuulin jostain joskus*
Voinpas. Ei laki sitä estä.
Vierailija kirjoitti:
Glukoosisiirappia on usein syytetty länsimaiden lihavuusepidemiasta.
Kuten myös sitä maissisiirappia, mitä jenkeissä laitetaan joka paikkaan...
Vierailija kirjoitti:
Glukoosisiirappia on usein syytetty länsimaiden lihavuusepidemiasta.
Vai high fructose corn syrupia?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikö glukoosisiirappi oo aika paha verensokerille?
"Fruktoosi kiihdyttää rasvojen muodostumista maksassa sekä nostaa veren triglyseridipitoisuutta, mikä puolestaan lisää valtimokovettumia ja sydänsairauksia, Taskinen toteaa. Fruktoosilla on Taskisen mukaan yhteyksiä myös kihtiin, jossa virtsahappoa kertyy elimistöön liikaa."
Fruktoosi ei ole glukoosia.
"Siirappi valmistetaan teollisesti tärkkelyksestä, useimmiten vehnästä tai maissista. Fruktoosia eli hedelmäsokeria siinä on tavallisesti 42 prosenttia."
Ainoa tuote, johon itse käytän glukoosisiirappia on makeiset, jotka eivät ole oikein hyvin ilman sitä. Mutta ei niitä syödä kuin joskus ja jouluna.
Toinen joka paikkaan tungettava aine on gluteeni. Siis se prosessoitu, kun ei tule tarpeeksi hyvä leivonnaista pelkillä jauhoilla.