Mitä alkoholia runebergin torttuun?
Eli on eräs edustustilaisuus, johtaja sanoi että runebergin tortuissa pitää olla alkoholia. Kertokaapas millä kostutan ne, vai nostanko keskeltä punaisen täytteen ja pistän korkillisen konjakkia sinne ja sitten punainen kruunu päälle. Vaarana on valkoisen kauluksen rikkoutuminen. Pitääkö ottaa vain ruisku ja painaa sillä kyljestä viinaa sisään...
Kommentit (24)
Vierailija kirjoitti:
salmiakkikossu
Juntti, ei todellakaan!
Siis se alkoholi imeytetään siihen valmiiseen leivonnaisen. Amaretto tai punssi käy.
🇺🇦🇮🇱
arrakkipunssiahan se on perinteisesti ollut.
Punssi on se klassinen. Jos ei sitä viitsi vain tähän käyttöön hankkia, mutta manteliliköörille, konjakille tai rommille olisi enemmän käyttöä (tai on jo kaapissa), niin jotain niistä käyttäisin. Voi injektoida tai valella pintaa, jos käytetään valmistorttuja. Omatekemiin imeyttäisin valelemalla heti uunista ottaessa.
Laita jotain terävää, perinteisesti siihen on laitettu jotain rommipohjaista tms. Mä ihastuin siihen maustettuun rommiin. Jos käytät tavallista rommia, tee siitä makeampi esim laimentamalla sitä vähän sokerivedellä.
Perinteisesti ne on kostutettu ihan vain ruokalusikallisella siihen päälle kaataen, tai jos on jo koristeet, kokeile reunalta.
Punssivesi kylpy me leipomossa niille annettiin. Eli siis kokoinan leivos upotettiin punssiin hetkeksi ja sitten ritilän päälle valumaan ylimääräiset pois. Sen jälkeen vadelmahillosilmä ja pikeerireunus. Aina täydellisen kosteita.
Vierailija kirjoitti:
arrakkipunssiahan se on perinteisesti ollut.
Mutta mistä sitä saa? Katsoin joskus Alkosta, ei ollut.
🇺🇦🇮🇱
Vierailija kirjoitti:
Punssi on se klassinen. Jos ei sitä viitsi vain tähän käyttöön hankkia, mutta manteliliköörille, konjakille tai rommille olisi enemmän käyttöä (tai on jo kaapissa), niin jotain niistä käyttäisin. Voi injektoida tai valella pintaa, jos käytetään valmistorttuja. Omatekemiin imeyttäisin valelemalla heti uunista ottaessa.
Eihän niitä nyt kuumana kostuteta! :O
Vierailija kirjoitti:
Gambinaa😍
Juu ei
🇺🇦🇮🇱
Arrakkipunssi on ainoa oikea. Jos on jotain muuta se ei ole runebergin torttu vaan halpa kopio.
Kaffebulla kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
arrakkipunssiahan se on perinteisesti ollut.
Mutta mistä sitä saa? Katsoin joskus Alkosta, ei ollut.
Ainakin Alkon hakukoneen mukaan Carlshamns Flaggpunsch Original on saatavilla useista heidän liikkeistään ympäri maan.
Juot viinat ensin ja yrität syödä sen jälkeen.
salmiakkikossu