Miksi kaikki tuotteet ovat niin suolaisia?
Suolaa pitäisi välttää, mutta sitä on joka paikassa. Jopa salaatin kastike on niin suolaista, että alkaa janottamaan. Puhumattakaan juustoista ja kinkuista. Tai valmisaterioista. Alkaa turvottamaan. Vaikea välttää suolaa.
N50
Kommentit (15)
Vierailija kirjoitti:
Sulla on jotain terveysongelmia. Ei toi oo normaalia.
Ap on oikeassa. Et huomaa asiaa jos olet tottunut. Elä hetki ilman suolaa niin huomaat.
Oikeassa olet ap, jotkut ihan tavalliset ruisleivätkin on tosi suolaisia. Parhaiten suolaa pystyy välttämään kun tekee itse ruoat, leivät ja sämpylät. Todennäköisesti teollisuus lisää suolaa ruokiin runsaasti sen takia, että se maistuu parhaiten ihmisille ja sitä kautta saadaan myyntiä enemmän.
Suolaan tottuu jos sitä saa jatkuvasti yli tarpeen. Moni elää näillä valmisruoilla sun muilla. Meillä oli pari vuotta sitten keittiöremontti, suunniteltiin hetki elävämme eineksillä mutta ei siitä tullut mitään. Kun lähti karsimaan suolan määrän mukaan valmisteita, jäljelle jäi vain pieni valikoima joka oli sitten taas mauton koska Suomessa ei osata maustaa kuin suolalla, sipulilla ja chilillä, että siihen kyllästyi. Oli pakko hankkia keittolevy olkkariin.
Kaikki tuotteet liian suolaisia? Todellakin päinvastoin. Suola on tuntematon käsite nykyisissä ruoissa!
Vierailija kirjoitti:
Kaikki tuotteet liian suolaisia? Todellakin päinvastoin. Suola on tuntematon käsite nykyisissä ruoissa!
Todella huolestuttavaa jos koet oikeasti näin.
Suolaa on sen takia paljon, koska suola saa tuotteen maistumaan paremmalta.
Esim. ruisleipä ei oikeastikaan maistu kovin kummoiselta ilman suolaa. Kuulemma hyvää vähäsuolaista ruisleipää ole olemassakaan.
Onneksi kuitenkaan kaupan tuoteissa ei sitä suolaa enää kovin hirveitä määriä ole.
Vierailija kirjoitti:
Suolaa on sen takia paljon, koska suola saa tuotteen maistumaan paremmalta.
Esim. ruisleipä ei oikeastikaan maistu kovin kummoiselta ilman suolaa. Kuulemma hyvää vähäsuolaista ruisleipää ole olemassakaan.
Onneksi kuitenkaan kaupan tuoteissa ei sitä suolaa enää kovin hirveitä määriä ole.
Se, mikä on kenenkin mielestä hyvää, on kuitenkin subjektiivista. Suolan kohdalla kyse myös turtumisesta. Kestäisi noin kaksi vkoa, että tottuisi vähempään suolaan. Sen jälkeen kokemus hyvästä voi olla monelle erilainen. Minusta monet muiden mielestä hyvät ruoat ja leivät ovat pahoja koska niissä on niin paljon suolaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaikki tuotteet liian suolaisia? Todellakin päinvastoin. Suola on tuntematon käsite nykyisissä ruoissa!
Todella huolestuttavaa jos koet oikeasti näin.
Mikä tuossa huolestuttaa? Aamupuuroonkin laitan suolaa teelusikallisen!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaikki tuotteet liian suolaisia? Todellakin päinvastoin. Suola on tuntematon käsite nykyisissä ruoissa!
Todella huolestuttavaa jos koet oikeasti näin.
Mikä tuossa huolestuttaa? Aamupuuroonkin laitan suolaa teelusikallisen!
No siinä on se sinun päivän suolakiintiösi sitten jo, eli noin viisi grammaa.
Samaa voi sanoa sokerista, leivissä valtava määrä sokeria. Salaattikastike mihin ap viittasi on niin helppo ja nopea valmistaa itse ettei valmiille ole tarvetta.
Vierailija kirjoitti:
Oikeassa olet ap, jotkut ihan tavalliset ruisleivätkin on tosi suolaisia. Parhaiten suolaa pystyy välttämään kun tekee itse ruoat, leivät ja sämpylät. Todennäköisesti teollisuus lisää suolaa ruokiin runsaasti sen takia, että se maistuu parhaiten ihmisille ja sitä kautta saadaan myyntiä enemmän.
Höpö, höpö. Kun teen itse ruokaa, niin laitan suolaa varmaan tuplasti kaupan valmiseineksiin verrattuna. Ikäni olen syönyt reilusti suolattuja ruokia. M65
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaikki tuotteet liian suolaisia? Todellakin päinvastoin. Suola on tuntematon käsite nykyisissä ruoissa!
Todella huolestuttavaa jos koet oikeasti näin.
Mikä tuossa huolestuttaa? Aamupuuroonkin laitan suolaa teelusikallisen!
No siinä on se sinun päivän suolakiintiösi sitten jo, eli noin viisi grammaa.
Lisäksi tulee valmiseinekset ja makkarat!
Suolaa on myös makeissa herkuissa. Just ostin jonkun karkkipussin, jossa oli jotain fudge-paloja ja ne oli niin suolaisia, että jäi syömättä. Samoin jotkut suklaahippukeksit. Sitten on tämä rasittava trendi, jossa "merisuolaa" on siellä sun täällä, yleensä kinuskin seuralaisena, saisi mennä jo ohi.
Sulla on jotain terveysongelmia. Ei toi oo normaalia.