Uskoakseni tiskiainetta ei tarvita joka astianpesussa.
kun huuhtoo kuumalla vedellä lautaset, aterimet ja juomalasit ja laittaa kaappiin. Myös kattilat eivät niin likaisia ole että tarvitaan kovia astianpesuaineita. Eriasia jos on uunivuokia mutta toisaalta teräsvillalla nekin puhdistuvat karstasta ja huuhtelu riittää. Ehkä kerran viikossa voisi pestä tiskiaineella. Tässäkin tulee säästöä.
Kommentit (17)
Yök, niihin jää sellainen rasvakerros vaikka näyttävät päällisin puolin puhtailta.
Vierailija kirjoitti:
Pelkkä vesi ei riitä poistamaan kaikkea rasvaa.
Jos niissä ei ole rasvaa, niin ehkä sitten tulee riittävän puhdasta. Vesi pitää olla yli 60-asteista, eikä tavallisista hanoista aina tule tarpeeksi kuumaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pelkkä vesi ei riitä poistamaan kaikkea rasvaa.
Jos niissä ei ole rasvaa, niin ehkä sitten tulee riittävän puhdasta. Vesi pitää olla yli 60-asteista, eikä tavallisista hanoista aina tule tarpeeksi kuumaa.
Aterimiin ja lasiin jää ihmisestä erittyvää rasvaa vaikkei niillä syötäisi ja juotaisi mitään rasvaista.
En käytä tiskiainetta lainkaan, tiskaan käsin niin kuumalla vedellä mitä raanasta antaa ja puhdasta tulee. Tiskaan samalla sekunnilla ruuanlaitossa käytetyt astiat kun ruoka siirtyy siltä pois oli se sitten kattila tai pannu tai lautanen tai mikä vaan. Tässä torpassa ei tiskivuorta ole ollut ikinä eikä tule.
Pesen astiat aina alkoholilla, se poistaa rasvan ja bakteerit.
Kovia astianpesuaineita? Mitä tarkoitat? Käsitiskissä käytettävä pesuaine ei ole mikään kova myrkky.
Voit kyllä toimia noin, jos se on sinulle sopiva tapa. Vettä juoksevalla vedellä huuhtelussa kuluu aika paljon.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pelkkä vesi ei riitä poistamaan kaikkea rasvaa.
Jos niissä ei ole rasvaa, niin ehkä sitten tulee riittävän puhdasta. Vesi pitää olla yli 60-asteista, eikä tavallisista hanoista aina tule tarpeeksi kuumaa.
Aterimiin ja lasiin jää ihmisestä erittyvää rasvaa vaikkei niillä syötäisi ja juotaisi mitään rasvaista.
No hui kamala. Et sitten tiennyt että valurauta pannua ei koskaan pestä tiskiaineella.
Vierailija kirjoitti:
En käytä tiskiainetta lainkaan, tiskaan käsin niin kuumalla vedellä mitä raanasta antaa ja puhdasta tulee. Tiskaan samalla sekunnilla ruuanlaitossa käytetyt astiat kun ruoka siirtyy siltä pois oli se sitten kattila tai pannu tai lautanen tai mikä vaan. Tässä torpassa ei tiskivuorta ole ollut ikinä eikä tule.
Mä tein kans noin ku asuin kerrostalossa eikä ollut tiskikonetta. Ihan puhdasta tuli. Samoin tiskasin heti syötyäni kuuman veden alla tiskit.
Vierailija kirjoitti:
En käytä tiskiainetta lainkaan, tiskaan käsin niin kuumalla vedellä mitä raanasta antaa ja puhdasta tulee. Tiskaan samalla sekunnilla ruuanlaitossa käytetyt astiat kun ruoka siirtyy siltä pois oli se sitten kattila tai pannu tai lautanen tai mikä vaan. Tässä torpassa ei tiskivuorta ole ollut ikinä eikä tule.
Muttei kunnolla puhtaita astioitakaan.
Sähkön hinnan korkeimmillaan ollessa, siis ei kuuluisa pörssisähkö, alensin tiskikoneen käyttämään 45 C pesua. Hyvin on puhdasta jälkeä tullut. Jauhemaisen pesuaineen määrän säädän itse.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En käytä tiskiainetta lainkaan, tiskaan käsin niin kuumalla vedellä mitä raanasta antaa ja puhdasta tulee. Tiskaan samalla sekunnilla ruuanlaitossa käytetyt astiat kun ruoka siirtyy siltä pois oli se sitten kattila tai pannu tai lautanen tai mikä vaan. Tässä torpassa ei tiskivuorta ole ollut ikinä eikä tule.
Mä tein kans noin ku asuin kerrostalossa eikä ollut tiskikonetta. Ihan puhdasta tuli. Samoin tiskasin heti syötyäni kuuman veden alla tiskit.
Kyllä astianpesukone löytyy ja astianpesuainettakin, mutta en vain käytä niitä.
Vierailija kirjoitti:
En käytä tiskiainetta lainkaan, tiskaan käsin niin kuumalla vedellä mitä raanasta antaa ja puhdasta tulee. Tiskaan samalla sekunnilla ruuanlaitossa käytetyt astiat kun ruoka siirtyy siltä pois oli se sitten kattila tai pannu tai lautanen tai mikä vaan. Tässä torpassa ei tiskivuorta ole ollut ikinä eikä tule.
Mulla on yksi tuttu joka tekee näin. Valitettava totuus on, että kyllä sen tuntee, näkee ja haistaa. Se on ihan sama, kun nämä itsensä vain vedellä pesevät. He eivät ehkä haise monen metrin päähän, mutta pistäpä nenä kiinni hiuksiin, niin ne haisee tunkkaiselle. Hiuksista myös jää sormiin sellainen inhottava rasva. Näppikset rasvoittuu ihan erilailla kuin saippuoivilla jne. Kaikkeen tottuun eikä itse enää haista ja huomaa näitä eroja.
Vesi ei poista bakteeria, hometta ja mikrobitteja.
Myöskin käsintestaus kuluttaa enemmän vettä, kuin tiskikone.
Kivasti se lämmin vesi herättelee ja levittää bakteerit. Tiskialtaassa elää kuulemma wc-pytyn veroinen bakteerikanta, joten mikset samantien pistäisi kuppejasi pyttyyn? muutaman kerran kun vetää niin avot, lika on poissa!
Ajatus tiskiaineen säästöstä on kyllä järkevä, mutta pikemminkin kannattaa käyttää sitä tarpeen mukaan, tippakin riittää jos ei ole erityisen likaisia. Toinen oleellinen asia on huuhteluveden kuumuus, jos se on oikeasti kuumaa niin astioista voi jopa oikeasti lähteä sekä rasva että tiskiainejäämät,
Ecover esimerkiksi ei sisällä mitään haitallisia aineita, mutta pelkällä vedellä ei tule puhdasta, koska se ei todellakaan rasvaa poista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pelkkä vesi ei riitä poistamaan kaikkea rasvaa.
Jos niissä ei ole rasvaa, niin ehkä sitten tulee riittävän puhdasta. Vesi pitää olla yli 60-asteista, eikä tavallisista hanoista aina tule tarpeeksi kuumaa.
Aterimiin ja lasiin jää ihmisestä erittyvää rasvaa vaikkei niillä syötäisi ja juotaisi mitään rasvaista.
No hui kamala. Et sitten tiennyt että valurauta pannua ei koskaan pestä tiskiaineella.
Syötkö ruoan suoraan siitä valurautapannusta?
Pelkkä vesi ei riitä poistamaan kaikkea rasvaa.