Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten Lohifilee nopeasti graavatuksi?

Vierailija
29.12.2024 |

Olin kokonaan unohtanut lohen. Löysin B-leikatun lohifileen lähikaupasta. Miten tän saa graavattua nopeasti. Nyt nypin äsken ruodot pois. Onko vesisuolaus nopeampi kuin pinnalle ripottelu? Äkkiä vinkkejä, pitäs olla klo 20 pöydässä... eli vajaa 5 tuntia aikaa...

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
29.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viidessä tunnissa - ei onnistu mitenkään.

Vierailija
2/14 |
29.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos IHAN PAKKO olisi tuossa ajassa tehdä niin varmaan se sitten pitäisi siivuttaa valmiiksi. Koska ei parissa tunnissa suola ehdi imeytyä kalaan kunnolla. Ei siitä oikein graavikalaa tule mitenkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
29.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Du får det gjort på tio minuter. Kolla med Duckduckgo.

Vierailija
5/14 |
29.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee sashimia tai googlaa pikagraavaus.

Vierailija
6/14 |
29.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit nopeuttaa suolan imeytymistä nahkapuolelta kun poistat sen. Eli nahka tulikuuman veden alle 20 sekunniksi, kypsyy n 1 mm syvyydeltä, lähtee lähes vetämällä pois.

Kokeilisin vesisuolausta, tee 10% vesisuolaliuos, siis myrkkysuolainen, litra vettä, 1 desi hienoa merisuolaa (jodiointi ei anna yhtä hyvänmakuista kuin ilman jodia). Lämmitä vesi ja liuota suola siihen täysin. Nyt et sitten jää telkkua katsomaan tms, vaan kellotat tarkalleen koska muuten filee on pilalla.

Itse suolaus on nopea, jota mm ravintolat käyttävät. Laita suolavesi astiaan johon filee mennee kokonaan veden peittoon. Perusperiaate on 10 minuuttia per 1cm. Mitä paksumpi filee, sitä kauemmin vedessä. Normi vajaa 2kg filee on valmis 20-25 minuutissa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
29.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/tiesitko-nain-saat-graavattu…

En ymmärrä miten kukaan kokki kehtaisi tuollaista asiakkailleen tarjota.

Vierailija
8/14 |
29.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Du får det gjort på tio minuter. Kolla med Duckduckgo.

I en diskussion är det oftast artigt att svara på det språk som det ursprungliga innehållet är skrivet på. Jag kan inte svenska så bra, men jag översatte den här texten med hjälp av DeepL. Prova gärna!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
29.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voit nopeuttaa suolan imeytymistä nahkapuolelta kun poistat sen. Eli nahka tulikuuman veden alle 20 sekunniksi, kypsyy n 1 mm syvyydeltä, lähtee lähes vetämällä pois.

Kokeilisin vesisuolausta, tee 10% vesisuolaliuos, siis myrkkysuolainen, litra vettä, 1 desi hienoa merisuolaa (jodiointi ei anna yhtä hyvänmakuista kuin ilman jodia). Lämmitä vesi ja liuota suola siihen täysin. Nyt et sitten jää telkkua katsomaan tms, vaan kellotat tarkalleen koska muuten filee on pilalla.

Itse suolaus on nopea, jota mm ravintolat käyttävät. Laita suolavesi astiaan johon filee mennee kokonaan veden peittoon. Perusperiaate on 10 minuuttia per 1cm. Mitä paksumpi filee, sitä kauemmin vedessä. Normi vajaa 2kg filee on valmis 20-25 minuutissa.

 

Muista että vesi ei saa olla kädenlämpöistä lämpimämpää, kalaa ei saa kypsentää vaan suolata!

Vierailija
10/14 |
29.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siitä voi olla montaa mieltä onko suolavedessä vähän aikaa liotettu kala graavikalaa nähnytkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
29.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/tiesitko-nain-saat-graavattu…

En ymmärrä miten kukaan kokki kehtaisi tuollaista asiakkailleen tarjota.

Kun katsoo kuppilat kuntoon sarjaa, ohjeen mukaan tehty kala on gurmeeta mikroruokiin verrattuna.

Vierailija
12/14 |
29.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Siitä voi olla montaa mieltä onko suolavedessä vähän aikaa liotettu kala graavikalaa nähnytkään.

Niin, miksi meressä elävät kalat eivät ole suolattuja luonnostaan....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
29.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Du får det gjort på tio minuter. Kolla med Duckduckgo.

I en diskussion är det oftast artigt att svara på det språk som det ursprungliga innehållet är skrivet på. Jag kan inte svenska så bra, men jag översatte den här texten med hjälp av DeepL. Prova gärna!

 

Varför spammar du samma sak då du redan har fått svar på? Är du lite enkel? Endast bland finnar verkar detta vara ett problem, så försök leva med att det finns två nationalspråk..

Vierailija
14/14 |
29.12.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tehty!

Suola maistuu kyllä, mutta ...  No, tämä menettelee. Kuivasin kalan suolavedestä noston jälkeen ja pistin 20 minuutiksi jääkaappiin. Nyt ensimmäiset siivut maistettu. Siivutus oli vaikeaa kun nahan olin ottanut pois. Voisikohan siivuttaa valmiiksi ja upottaa siivut vielä viideksi minuutiksi suolaveteen. Sitten valuutan veden pois. Vai meneekö sotkuiseksi?

Taidan upottaa koko fileen vielä viideksi minuutiksi tuohon veteen... Kiitos kaikille kommenteista.

AP

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi yhdeksän kuusi