Miksi luumua tungetaan joulussa joka paikkaan, vaikka se ei ole edes hyvää?
On sitten luumutäytteisiä joulutorttuja, kiisseliä, rahkaa tms, niin kaikki ovat parhaimillaankin vain sellaisia, että pienen annoksen juuri ja juuri muodon vuoksi syö.
Kommentit (5)
Tarkoitat ilmeisesti kuivattua luumua? Eka vastaaja jo kertoikin, sitä oli entisaikaan saatavilla, toki kallista ostoherkkua se silloinkin oli. Mä tykkään luumurahkasta, mutta harvoin teen, kun ei sitä meidän perheessä kukaan muu syö.
Se lienee sattuma... outoa, ettei tomaatti ole korvannut sitä. Se olisi punaisempi. Voitaisiin muutenkin alkaa syödä italialaista, kun meillä on nykyään se Lucia-perinne.
Jouluruoka aiheuttaa ummetusta ja luumu saa paskan liikkeelle.
Unohdit todeta, että se ei ole SININ MIELESTÄSI hyvää.
Miksi muut eivät voisi tehdä luumuherkkuja, jos ne heidän mielestään ovat hyviä?
Koska kuivattu luumu ja muut kuivatut hedelmät olivat ennen jääkaappien keksimistä ainoat mitkä säilyivät jouluun. Minusta luumut on todella hyvää ja voudin syödä vaikka kuinka paljon.