Palmuöljy on pilannut maullaan tietyt elintarvikkeet
Palmuöljyä laitetaan nykyisin kalliimpien öljypohjaisten rasvojen sijasta melkoisen moniin teollisesti prosessoituihin elintarvikkeisiinkin. Itse maistan sen töykeän maun tuotteesta ja täten ihmettelen, että eikö haittaa, kun ihmiset lakkaavat ostamasta palmuöljyllä pilattuja elintarviketeollisuuden tuotteita?
Kommentit (6)
Jätän ostamatta tuotteet joissa on palmuöljyä. Sitä on esim. sämpylöissä, erilaisissa muissakin leivissä, suklaassa ja karkeissa. Esim. useat luksus-suklaatkin mm
Lindorffin pallot sisältävät paömuöljyä. Ei voi enää ostaaa ei.
Älä jaksa. Et todellakaan maista sitä, kun yksi palmuöljyn tärkeimmistä ominaisuuksista on neutraali maku ja juuri siksi se onkin niin suosittua.
Aha. Siinä tulee parhaat popparit ja munkit.
Tämän päiväisellä joulupäivän juhla-aterialla hoksasinkin, ettei palmuöljyn katku ollutkaan punaviinissä vaan kotimaisessa cremefraise-lisukkeessa. Onneksenii nuuhkaisin ko.purkista ennen kuin pilasin sienisalaatin sillä.
Keijumargariini on ainoita rasvoja, missä ei ole palmuöljyä.
Palmuöljyn on tutkittu aiheuttavan syöpää, ja silti sitä vaan sallitaan elintarvikkeissa käytettävän.