Lipeäkala ei sinänsä ole pahaa, on vaan järjetöntä syödä sitä MAITOKASTIKKEESSA
Maitokastikkeelle on vain yksi paikka, ja siinäkin säästellen: lasagne.
Kommentit (16)
5/5
Italiassa ja Espanjassa saa huippuravintoloissa kuivatusta kalasta tehtyjä annoksia. Mutta niissä ei todellakaan ole maitoa. Itse asiassa maitoa ei ikinä laiteta minnekään muualle kuin juuston tekemiseen.
Maku menettelee, haju on hirvittävä joten nenästä kiinni pitäen pakko niellä.
Vierailija kirjoitti:
Miksi sönkötät asiasta mistä et tiedä mitään?
Katso sinä mummo vaikka nämä videot:
Vierailija kirjoitti:
5/5
Italiassa ja Espanjassa saa huippuravintoloissa kuivatusta kalasta tehtyjä annoksia. Mutta niissä ei todellakaan ole maitoa. Itse asiassa maitoa ei ikinä laiteta minnekään muualle kuin juuston tekemiseen.
Mitä sitten? Luuletko, ettei täällä voi syödä maitoon keitettyä riisipuuroa maidon kanssa jouluna, tai vaikka laskiaispullaa, kun maitoa ei saa panna kuin juustoon Italiassa ja Espanjassa, mikä on aivan järjetön väite, kun kermavaahtoa rakastavat siinä, missä kaikki muutkin, ja kermakastikkeita kaatelevat ruokiinsa kuin viimeistä päivää? Mikä ihmeen säännöstö se on millekään, mitä joku tekee tai ei tee jossain maassa?
Kai tajuat, ettei tuo kala tuossa annoksessa ole lipeäkalaa, vaan kuivattua kalaa?
Kaikki suomalaiset "jouluherkut" ovat ajalta jolloin Suomessa oikeasti kuoltiin nälkään joten mikä tahansa ihmisen elimistössä sulava materiaali jonka ravintoarvo ylitti männynkävyt oli käsittämättömän suurta herkkua joka varattiin joulupöytään.
Siksi kaliumhydroksidissa liotettu vaneriksi kovettunut kala ja lanttulaatikko.
Maitokastikkeessa ei ole mitään vikaa kunnes siihen sotketaan "saippuakalaa"
Vierailija kirjoitti:
Maitokastikkeessa ei ole mitään vikaa kunnes siihen sotketaan "saippuakalaa"
Koko maitokastikkeen idea on järjetön ja yksikään alle 80-v ei tykkää siitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Maitokastikkeessa ei ole mitään vikaa kunnes siihen sotketaan "saippuakalaa"
Koko maitokastikkeen idea on järjetön ja yksikään alle 80-v ei tykkää siitä.
Miten suuri otanta sinulla oikein on? Kaikenlaisia maitokastikkeita syötetään kouluissakin ja on yksi olennainen osa alkuperäistä lasagnea. MacnCheesekin sitä sisältää.
Kastike siinä oikeassa lipeäkalassa on ainoa syömäkelpoinen komponentti. Sinulle täytyisikin tehdä aiempina vuosikymmeninä monen tekemää kapakalakeittoa, ehkä suhtautumisesi kuivaan kalaan muuttuisi. Hajumuisto 70-luvulta jäi ikuisesti mieleeni.
Lipeäkala syödään nimenomaan valkokastikkeen kera! On hyvää!
Oletteko käyneet Norjassa ja nähneet ne haasiat, joissa se kala kuivataan. Lokit paskoo päälle ja haju on hirveä. Hyvää ruokahalua🤮
Vierailija kirjoitti:
Oletteko käyneet Norjassa ja nähneet ne haasiat, joissa se kala kuivataan. Lokit paskoo päälle ja haju on hirveä. Hyvää ruokahalua🤮
Suomessakin on kuivattu isot kevätkalasaaliit liitereiden ulkoseinillä, siksi niitä sanotaan myös ahavakaloiksi. Kyllä, olen nähnyt niitä ja olen myös syönyt kapakalakeittoa. Hyi olkoon, mikä ruoka, vaikka millekään ruoalle ei saisi sanoa hyi. Täytyy vain toivoa, ettei ikinä tulisi sellaista pakkorakoa, että se olisi ainoa syötävä.
En tiedä mitään kauheampaa kuin lipeäkala, sekä haju että maku saa aikaan oksennusrefleksin. Voi olla että on lapsena pakotettu syömään, en muista.
Miksi sönkötät asiasta mistä et tiedä mitään?