Onko Fazer vähentänyt kaakaon määrää
Kuvittelenko vaan vai maistuuko fazerin sininen nykyään vähemmän kaakaolta ja enemmän sokerilta tai halvalta joulukalenterin suklaalta? Muilla kokemuksia?
Kommentit (3)
Olen mies senkin pässi!
(se mies joka tilasi 400 eurolla suklaata Fazerilta)
Kesän tauon jälkeen (joo, levyjen hinnat pompsahti kesällä yli 4 euroon) ostin uuden maitosuklaalevyn. Levy oli kapeampi ja hieman pidempi kuin entinen 200 g levy. Tuntui kovalta ja suklaa ei sulanut suussa normaalisti. Ennen Fazerin maitosuklaa suli suussa ihanasti. Yritin vertailla, onko valmistusaineiden järjestys muuttunut? Onko maito ollut vanhoissakin levyissä ensimmäisenä? Fazerin suklaa on pitkään ollut ykkössuosikkini suutuntuman vuoksi.
Vaikka palmurasva poistettiin Geishasta, niin sekin on muisto vaan, miltä Geishat alunperin maistui. Ennen Geishalevyissä palat oli korkeampia ja syödessä se suli ihanasti ja täytteen pienet muruset tuntuivat kivalta.
Joku laittoi, että Kinder kalenterisuklaa ei myöskään sula.
Maraboun maitosuklaasta en nuoruuden jälkeen ole niin tykännyt; ne maistuu rasvaisilta ja liian makeilta. Ennen suosikkini oli sveitsinpähkinärouhelevy. Maraboun suklaarasiat taas ovat hyviä, kun niissä on paljon erilaisia.
Suklaalevypettymyksen jälkeen Brunbergin maitosuklaalevy on ihanan pehmeä. Pandan tummasuklaalevy on hyvä. Fazerin tummasuklaa on ollut myös hyvä. Nyt näyttää. että valmistusaineluettelossa neljäntenä on maitorasva - miksi ihmeessä tummassa suklaassa? Pitäisi testata onko Fazerin taloussuklaa yhtä hyvää kuin ennen?
Hyvässä suklaassa 2. tai 3. valmistusaineena on kaakaovoi, joka on suklaan ainoa ja oikea oma rasva.
En tiedä, onko ainesosia halpuutettu levyissä, ja kaakaomassan ja kaakovoin määrää vähennetty?
Ä m m ä ulisee