Kalaruuat
Kalaa suositellaan syömään 300-450g/vko, josta vähintään 200g rasvaista kalaa.
Mitä kalaruokia teillä syödään kalapuikkojen, tonnikalapastan ja uunilohen lisäksi?
Kommentit (31)
Töissä on hyviä kalapullia, mutta kotona ei niitä tule syötyä. Varmaan kaupasta saisi jotain hyviäkin jos tietäisi minkä merkkistä ostaa.
Noita en syö. Syön yleensä lohikeittoa. Joskus pannulla paistettuna. Tunaa en syö oikeastaan ollenkaan, jos syön niiin ostan chilitonnikalaa ja syön sen raejuuston kanssa. Liian vähån tulee kalaa syötyä kun noihin paneroituihin en koske ja tuore kala on niin saatanan kallista.
Graavilohi ja kylmäsavulohi on hyviä mutta tulee kalliiksi. Graavilohta voi kyllä tehdä itsekin.
Paistetut silakat tai muikut, silakkapihvit, lohikeitto sushi
Kuuluukohan äyriäiset, vaikka katkaravut, tuohon kalasuositukseen?
Kalat imee kaikki saasteet vedestä. Ei syödä kalaa ollenkaan. Siel on elohopeaa ja mikromuovia yms.
Jos olisi varaa niin söisin kylmäsavulohipastaa. Nam se on hyvää, mutta näillä hinnoilla liian kallista.
Vierailija kirjoitti:
Kuuluukohan äyriäiset, vaikka katkaravut, tuohon kalasuositukseen?
Eivät kuulu. Noista saa kihdin jos niitä joka viikko söisi.
Meillä syödään lohta, muikkuja, ahvenia, kuhaa jne... monta kertaa viikossa.
Vierailija kirjoitti:
Meillä syödään lohta, muikkuja, ahvenia, kuhaa jne... monta kertaa viikossa.
Lisäys: kalapuikkoja tai tonnikalaa ei oikeastaan ikinä.
Vierailija kirjoitti:
Noita en syö. Syön yleensä lohikeittoa. Joskus pannulla paistettuna. Tunaa en syö oikeastaan ollenkaan, jos syön niiin ostan chilitonnikalaa ja syön sen raejuuston kanssa. Liian vähån tulee kalaa syötyä kun noihin paneroituihin en koske ja tuore kala on niin saatanan kallista.
Ei ole.
Silakkalaatikko ja sinappisilliä syödään joka viikko 👴🏻🧡🐟
Meillä syödään siis kaikkea ja itse pyydetään, nytkin laitoin graavialohta valmiina leivälle, ja silakkaapurkkina uunista, hyvää, käykö rikkailla kateeksi, toivon, savustan huomenna oma pyydettyä siikaa ja paljon, se syödään muusin ja munakastikkeen kanssa ja nautitaan jälkkärinä lakkamoussea ja konjankkia. Ja lopuksi nautitaan toistemme vartaloista. Tv. Kalastajat
Meillä syödään kalas jossain muodossa joka päivä. Kuhaa, ahventa, siikaa fileinä pannulla paistettuna, kokonaisena uunissa tai savustettuna. Muikkuja paistettuna ja kukossa ja nk.rantakalana. Silakoita monessa muodossa, haukea murekkeena ja kalapullissa ja tietenkin kalakeitossa. Lohta myös monella tapaa, mieluiten graavattuna tai kalaliemessä iso pala kypsennettynä.
Lohikeittoa, savulohipastaa, silakoita ja sardiineita joka viikko noista 2x ruokalistalla. Syön myös sellaisia punaisia ahvenia joita Italiassa voi ostaa kalatorilta. Niiden nimi näkyy olevan suomeksi keltti. En ole Suomessa ikinä kuullutkaan. Täällä ovat punertavia ja niin erinomaisen hyviä. Kyllä kymmenkunta semmoista grillattuna hyvin menee.
Vierailija kirjoitti:
Kuuluukohan äyriäiset, vaikka katkaravut, tuohon kalasuositukseen?
Miksi kuuluisivat, kun eivät ole kaloja?
Haukimureke on mun suosikki tai haukivenellit Alexanderplatzin mukaan.
Kalapuikkoja en syö koskaan. Savusilliä ja maustesilakoita, lohikeittoa, silakkalootaakin. Tonnikalaa harvoin johonkin salaattiin, sitä kalleinta Rio Marea.
Paistetut lohimedaljongit ja ruisleivän päälle kylmäsavuohta.