Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten linssit pehmeiksi?

Vierailija
12.11.2024 |

Tein pari kuukautta sitten ensimmäistä kertaa linssikeittoa. Tuli hyvää, mutta mielestäni linssit jäi hiukan al denteiksi, vaikka keitin niitä varmaan tuplaten ohjeistetun keittoajan verran. Niihin jäi vähä sellainen napsahtava pinta. Go Greenin punaiset linssit kyseessä. Tykkäsin, että ne olisivat ihan pehmeitä. Olen saanut muualla sellaista linssisoppaa, jossa ne ovat ihan pehmeitä. En haluaisi soseuttaa niitä, tykkäsin kokonaisista.

Onko jollain vinkkejä, miten ne saisi pehmeiksi, vai saako mitenkään? Aion tehdä ens viikonloppuna seuraavaksi. Onko salaisuus linssien liotus, vaikka pakkauksessa sanotaankin, ettei olisi tarpeen liottaa? Kuinka pitkään, ja kuinka väljässä vedessä?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
12.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä, salaisuus on nimenomaan se liotus. Jos haluat niin pehmeäksi että hajoaa, niin liota yön yli, mutta sellaiseen normipehmeyteen riittää puolisen tuntia.

Vierailija
2/9 |
12.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä, salaisuus on nimenomaan se liotus. Jos haluat niin pehmeäksi että hajoaa, niin liota yön yli, mutta sellaiseen normipehmeyteen riittää puolisen tuntia.

Oi ihanaa, kiitos vastauksesta! 

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
12.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta ensikerralla halkaistuja linssejä, älä kokonaisia

Vierailija
4/9 |
12.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luulin otsikon perusteella että kyse on liian kovista piilolinsseistä ja etsit pehmeämpää tai huokoisempaa hengittävää.

Vierailija
5/9 |
12.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Osta ensikerralla halkaistuja linssejä, älä kokonaisia

Minkä merkin ois hyvä?

Vierailija
6/9 |
12.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Osta ensikerralla halkaistuja linssejä, älä kokonaisia

Minkä merkin ois hyvä?

Itseasiassa noi Go Greenin punaiset linssit, joita viimeksi käytin, on halkaistuja. Mut luotan ens kerralla.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
12.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

*liotan

Vierailija
8/9 |
21.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liotin 2 h ja todellakin pehmeni! 

https://jolie.fi/blogit/reseptit/maailman-paras-linssikeitto/?srsltid=A…

Tein tällä ohjeella, kaksinkertaisena. Lisäsin vielä jonkin verran ruokosokeria. Ja suolaa sai laittaa ihan kunnolla. Syötiin tästä puolison kanssa la, su ja vielä maanantaina lounaaksi. Maku vain parani uudelleen lämmitettäessä <3. Aivan parasta ruokaa!

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
21.11.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole ihan varma punaisista, mutta vihreissä ainakin hajoavat kun keittää tarpeeksi kauan. Aluksi menevät tuollaiseksi mitä kuvasit ja kun vaan jatkaa keittämistä niin hajoavat. Ei tarvitse liottaa: keittäminen ajaa saman asian nopeammin. Toki voit jättää likoamaankin ja keittää vähemmän, ei siitä ei ole mitään haittaakaan

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kuusi yhdeksän