Miten linssit pehmeiksi?
Tein pari kuukautta sitten ensimmäistä kertaa linssikeittoa. Tuli hyvää, mutta mielestäni linssit jäi hiukan al denteiksi, vaikka keitin niitä varmaan tuplaten ohjeistetun keittoajan verran. Niihin jäi vähä sellainen napsahtava pinta. Go Greenin punaiset linssit kyseessä. Tykkäsin, että ne olisivat ihan pehmeitä. Olen saanut muualla sellaista linssisoppaa, jossa ne ovat ihan pehmeitä. En haluaisi soseuttaa niitä, tykkäsin kokonaisista.
Onko jollain vinkkejä, miten ne saisi pehmeiksi, vai saako mitenkään? Aion tehdä ens viikonloppuna seuraavaksi. Onko salaisuus linssien liotus, vaikka pakkauksessa sanotaankin, ettei olisi tarpeen liottaa? Kuinka pitkään, ja kuinka väljässä vedessä?
Kommentit (9)
Vierailija kirjoitti:
Kyllä, salaisuus on nimenomaan se liotus. Jos haluat niin pehmeäksi että hajoaa, niin liota yön yli, mutta sellaiseen normipehmeyteen riittää puolisen tuntia.
Oi ihanaa, kiitos vastauksesta!
Ap
Osta ensikerralla halkaistuja linssejä, älä kokonaisia
Luulin otsikon perusteella että kyse on liian kovista piilolinsseistä ja etsit pehmeämpää tai huokoisempaa hengittävää.
Vierailija kirjoitti:
Osta ensikerralla halkaistuja linssejä, älä kokonaisia
Minkä merkin ois hyvä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Osta ensikerralla halkaistuja linssejä, älä kokonaisia
Minkä merkin ois hyvä?
Itseasiassa noi Go Greenin punaiset linssit, joita viimeksi käytin, on halkaistuja. Mut luotan ens kerralla.
Ap
Liotin 2 h ja todellakin pehmeni!
https://jolie.fi/blogit/reseptit/maailman-paras-linssikeitto/?srsltid=A…
Tein tällä ohjeella, kaksinkertaisena. Lisäsin vielä jonkin verran ruokosokeria. Ja suolaa sai laittaa ihan kunnolla. Syötiin tästä puolison kanssa la, su ja vielä maanantaina lounaaksi. Maku vain parani uudelleen lämmitettäessä <3. Aivan parasta ruokaa!
Ap
En ole ihan varma punaisista, mutta vihreissä ainakin hajoavat kun keittää tarpeeksi kauan. Aluksi menevät tuollaiseksi mitä kuvasit ja kun vaan jatkaa keittämistä niin hajoavat. Ei tarvitse liottaa: keittäminen ajaa saman asian nopeammin. Toki voit jättää likoamaankin ja keittää vähemmän, ei siitä ei ole mitään haittaakaan
Kyllä, salaisuus on nimenomaan se liotus. Jos haluat niin pehmeäksi että hajoaa, niin liota yön yli, mutta sellaiseen normipehmeyteen riittää puolisen tuntia.