Ravintosuositus uusitaan - leivän päältä leikkeleet pois
Kommentit (28)
Eivät kaikki käytäkään niitä. Joskus ehkä tai ei lainkaan. Jos ei ole ultraprosessoitua ja rokot. kokeellista, osa kai uskaltaa laittaa leivälleen lihoja, kaloja ja kanoja jne.
Onko pettuleipä tarpeeksi vegaanista?
Tämä on niiin törkeää vihervassuttelua...
Täytyykin tehdä leikkele-kinkkuleipä heti aamusta näiden wege-woke hörhöjen kiusaamiseksi :).
Ai että maistuukin hyvälle.
Vierailija kirjoitti:
Täytyykin tehdä leikkele-kinkkuleipä heti aamusta näiden wege-woke hörhöjen kiusaamiseksi :).
Ai että maistuukin hyvälle.
Minökin laitan reilusti meetwurstia päälle. Voiko mikään olla maukkaampaa kunnon ruisleivän päällä?
Öö mistä saadaan 80 g proteiinia joka päivä sitten???
Käypä hoito:
Proteiinin tarvearvio on vähintään 80 g/vrk
Käytännössä riittävään proteiinin saantia voi turvata syömällä joka aterialla jotain proteiinipitoista ruokaa.
Eniten 100 g:
Liha 2030 g
Juustot 2030 g
Liha- ja makkaraleikkeleet 1030 g
Huomaa, että joitakin pitäisi syödä yhteensä noin 1 kilo päivässä.
https://www.kaypahoito.fi/nix01665
80 g proteiinia per päivä on minimi, ei optimi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Täytyykin tehdä leikkele-kinkkuleipä heti aamusta näiden wege-woke hörhöjen kiusaamiseksi :).
Ai että maistuukin hyvälle.
Minökin laitan reilusti meetwurstia päälle. Voiko mikään olla maukkaampaa kunnon ruisleivän päällä?
Meetwursti on kyllä hyvää leivän kanssa.
Eikö se ollutkin kakkendaali ja bakteerit, jotka aiheuttivat sitä suolistosyöpää eilisen uutisen mukaan.
Lihan niputtaminen samaan prosessoituun lihajalosteeseen syöpävaarallisena on tietoista disinformatiota. Laittakaa leivänpäälle ilmakuivattua kinkkua niin kuin espanjalaiset, jotka ovat maailman pitkäikäisimpiä kansoja ja joilla lihaa menee reilustu yli eu:n keskiarvon. Ilmakuivatun lihan tekoprosessi on luonnollinen ja ikiaikainen . Se perustuu vain suolaan ja lihan kuivumiseen. Sd on kaukana näistä lisäaineista ja prosesseista, joilla valmistetaan teollisesti mm. yök makuisia lihankorvikkeita.
Käypä hoito:
Proteiinin tarvearvio on vähintään 80 g/vrk
Käytännössä riittävään proteiinin saantia voi turvata syömällä joka aterialla jotain proteiinipitoista ruokaa.
Ruokia joissa on eniten proteiinia per 100 g:
Liha 20-30 g
Juustot 20-30 g
Liha- ja makkaraleikkeleet 10-30 g
Huomaa, että joitakin pitäisi syödä yhteensä noin 1 kilo päivässä.
https://www.kaypahoito.fi/nix01665
80 g proteiinia per päivä on minimi, ei optimi.
Eli 1-1,5 g/kg, mutta Huom!
Proteiinin tarvetta ei kuitenkaan arvioida sen hetkisen painon eikä ihannepainon mukaan, vaan käyttämällä ns. mukautettua painoa.
Vierailija kirjoitti:
Olenkin alkanut laittamaan suolakalaa leivälle.
Lohtako, siinä on täitä.
Ollaan me lapasia, joku idioottien lauma alkoi kääntämään meitä vegaaneiksi ja kaksi paskamediaa hehkuttaa.
Syö kilo päivässä Keski-Euroopan autobaanojen pientareilta kerättyjä ja tänne kyörättyjä vihanneksia ja elät satavuotiaaksi :D
Päivittäin poistetaan kaikki tuotteet jotka ovat "vaarallisia" ja kas hyllyissä onkin pelkkää vegesontaa. Vanhusten palvelutaloissa tarjoillaan jo pelkkää härkispapukeittoa. Yök
Todennäköisesti kun silmä vähänkin vain välttää, niin vege-saarnaajan omalta lautaselta löytyy aurojuustolla täytettyä sisäfilettä.
B12-vitamiinin puutos aiheuttaa mielenterveysongelmia, eikä B12-vitamiinia saa kuin eläinperäisistä tuotteista.
Vierailija kirjoitti:
B12-vitamiinin puutos aiheuttaa mielenterveysongelmia, eikä B12-vitamiinia saa kuin eläinperäisistä tuotteista.
Ja lasten ja nuorten mielenterveysongelmat ovatkin lisääntyneet valtavasti sen jälkeen kun siirryttiin vegeruokiin.
Vierailija kirjoitti:
Todennäköisesti kun silmä vähänkin vain välttää, niin vege-saarnaajan omalta lautaselta löytyy aurojuustolla täytettyä sisäfilettä.
Aivan. Jääkaapissa luuraavat lihapullat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
B12-vitamiinin puutos aiheuttaa mielenterveysongelmia, eikä B12-vitamiinia saa kuin eläinperäisistä tuotteista.
Ja lasten ja nuorten mielenterveysongelmat ovatkin lisääntyneet valtavasti sen jälkeen kun siirryttiin vegeruokiin.
Emme ole siirtyneet yhtään mihinkään. Syömme kuten ennenkin eli hyvin ja lihaa tietenkin.
Vierailija kirjoitti:
B12-vitamiinin puutos aiheuttaa mielenterveysongelmia, eikä B12-vitamiinia saa kuin eläinperäisistä tuotteista.
Siinä vaiheessa kun suositellun ruokavalion lisäksi kehotetaan menemään vitamiinipurkille, pitäisi hälytyskellojen jo soida.
Koko suositus on ihan peestä. Ennemminkin pitäisi kiinnittää huomio siihen miten esim. leikkeet ja makkarat valmistetaan ja mitä siihen käytetään. Jos valmistettaisiin oikeasti ihan kunnon lihasta eikä käytettäisi kaiken maailman kamaraa, ihraa ym syömäkelvotonta paskaa. Samalla myös valmistustapaan kannattaisi kiinnittää huomiota, eikä vaan tunkea tonnikaupalla säilöntäaineita, jotta saadaan helvet.n pitkään säilyvä kestotuote.
Me tehdään itse makkaraa. Pakastin on oiva apuri säilytysaineen korvaajana. Pystyy kuitenkin 3 kk vastaavan tarpeen tekee kerralla ja lisäksi voi ihan ite päättää mitä mausteita käyttää. Pisaraakaan ei ole säilöntäaineita
Vierailija kirjoitti:
Öö mistä saadaan 80 g proteiinia joka päivä sitten???
Eikös siihen oo jo pilleriä keksitty 😃 Kanamuna on oikeesti hyvä protskulähde. Tosin sitä on tietty myös maitovalmistessa, lihassa, kalassa ja kaiken maailman pavuissa jopa pähkinöissä. Usko pois myös leivässä, muttei umpivalkeassa.
Olenkin alkanut laittamaan suolakalaa leivälle.