Miksi jotkut ovat niin typeriä, että laittavat perunat vasta kiehuvaan veteen?
Sitten kun pudottelet niitä perunoita sinne, niin se kiehuva vesi roiskahtelee käsille. Sitten se vesi kuitenkin lakkaa kiehumasta kun kylmät perunat on sinne laitettu. Sehän on kaikkein helpointa laittaa ne potut kattilaan kylmään veteen ja levy päälle. Siinä ne sitten rupeavat kiehumaan ilman turhaa taiteilua. Mikä tässä on niin vaikeaa? Joku vanha mummolta opittu kivikautinen tapa ja uskomusko tässä on taustalla?
Kommentit (24)
Minä laitan veden kiehumaan ja pesen samalla perunat ja laitan ne veteen. Ei ole mikään ongelma. Ei se vesi roisku kuin tumpeloilla.
Kuka juntti muka syö perunoita vielä?
Jos kuorii perunat niin pitääkö laittaa kuumaan vai kylmään veteen? Ettei esim muusista tule sellaista limaista tahnaa? Aina unohdan tämän
Eihän niitä perunoita sinne kattilaan käsillä viskata kuin joku maalaistollo vaan ne lasketaan veteen perunakauhalla.
Vierailija kirjoitti:
Kuka juntti muka syö perunoita vielä?
Nii just. Pitää syödä joko makaroonei tai riisei.
Uudet perunat kiehuvaan veteen, vanhat kylmään. Maku ja koostumus.
Vierailija kirjoitti:
Eihän niitä perunoita sinne kattilaan käsillä viskata kuin joku maalaistollo vaan ne lasketaan veteen perunakauhalla.
Perunakauha. Huutonaurua xD
Varhaisperunat kuuluukin laittaa kiehuvaan veteen.
Tietää helpommin että milloin ne perunat on kypsiä kun laittaa ne kiehuvaan veteen.
Vierailija kirjoitti:
Mitä ihmettä sä oikein selität? En tiedä ketään joka tekisi noin.
Nämä trollit on kyllä välillä niin luokattoman huonoja.
Kyllä näitä on. Asun yhden kanssa. Keittää myös ilman kantta ja valittaa, kun ei vesi kiehu. Ei saa neuvoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä ihmettä sä oikein selität? En tiedä ketään joka tekisi noin.
Nämä trollit on kyllä välillä niin luokattoman huonoja.
Kyllä näitä on. Asun yhden kanssa. Keittää myös ilman kantta ja valittaa, kun ei vesi kiehu. Ei saa neuvoa.
Tämä on toinen huvittava piirre, että keitetään ilman kantta. Voi tsiisus.
Esim. uuden sadon perunat ja muusiperunat suositellaan lisäämään kiehuvaan veteen, koska sillä on jonkin verran vaikutusta koostumukseen ja tärkkelyksen käyttäytymiseen. Mutta muutoin kylmään veteen lisääminen lienee parempi tapa, niin kypsyvät tasaisesti.
Tolloja piisaa. Yksi ystävä laittaa jättimäiseen kattilaan muutaman potun kiehumaan, tietty ilman kantta ja paljon vettä. Ei saa sanoa myös mitään. Itse keitän höyrykattilassa potut kuten myös porkkanat ja punajuuret ym.
Vierailija kirjoitti:
Jos kuorii perunat niin pitääkö laittaa kuumaan vai kylmään veteen? Ettei esim muusista tule sellaista limaista tahnaa? Aina unohdan tämän
Sun muusista tulee varmaan siksi "liimaa", kun sä käytät sähkövatkainta tai jotain muuta sähköhärpäkettä? Käytä survinta, niin saat aina hyvää muusia.
Vierailija kirjoitti:
Jos kuorii perunat niin pitääkö laittaa kuumaan vai kylmään veteen? Ettei esim muusista tule sellaista limaista tahnaa? Aina unohdan tämän
Ei mitään väliä. Perunoiden pitää olla jauhoisia, eikä kiinteitä. Vain sillä on väliä.
Uusista perunoista saa ainakin vetisempiä kun laittaa ne kylmään veteen. Ei se kuuma vesi mihinkään roisku, voi ne perunat laskea sinne vaikka lusikalla jos ei muuten osaa.
Jos se ei ehtinyt aiemmin. Jäi kiinni johonkin tms
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos kuorii perunat niin pitääkö laittaa kuumaan vai kylmään veteen? Ettei esim muusista tule sellaista limaista tahnaa? Aina unohdan tämän
Sun muusista tulee varmaan siksi "liimaa", kun sä käytät sähkövatkainta tai jotain muuta sähköhärpäkettä? Käytä survinta, niin saat aina hyvää muusia.
Ihan hyvää muusia tulee sähkövatkaimella kun homman osaa.
Mitä ihmettä sä oikein selität? En tiedä ketään joka tekisi noin.
Nämä trollit on kyllä välillä niin luokattoman huonoja.