Siis laittaako joku oikeasti sokeria graaviloheen?
Millainen juntti tekee näin ja pilaa sokerilla graavilohen?
Öö siihen laitetaan suolaa?
Kommentit (25)
Kyllä sinne vähän sokeria laitan. Parantaa rakennetta.
Jaa.. en laita koska en tee, mutta nopealla googlauksella esim. Marttojen graavilohiohjeessa tulee sokeria suolan lisäksi.
Kemiaa. Pelkkä suola tekee kalasta kuivan ja koppuraisen.
Ilman sokeria ei lohestasi tule maukasta graavilohta. Lohen graavaaminen vaati ripauksen (tai pari) sokeria. Kuinka monta kertaa olet epäonnistunut?
Vierailija kirjoitti:
Kemiaa. Pelkkä suola tekee kalasta kuivan ja koppuraisen.
Et kai syö sitä kokonaisena? Kun sen siivuttaa hyvällä fileointiveitsellä niin siivuista tulee juuri sopivia ilman sokeria.
Kun kerran mainitsit kemian niin mistä kemiallisesta reaktiosta on kyse?
Hampurilaisessakin on sokeria, miksei kalassa?
Aina olen laittanut graaviloheen sokeria ja suolaa. Näin rakenteesta tulee pehmeä ja mehevä. Sokeria ei laiteta niin paljon, että lohesta tulisi makea. Minulle on isoisäni opettanut aikoinaan graavaamaan lohen.
Suolainen ruoka tarvitsee usein sokeria ihan vain maun tasapainottamiseksi, samoin kuin joihinkin makeisiin leivonnaisiin tulee hieman suolaa.
Kemia on tiede, mikä tutkii eri aineiden koostumusta, ominaisuuksia ja muuttumista.
Sokeri sitoo nestettä. Sitä käytetään siksi mm. kiisselin päällä, ettei se kuorettuisi.
Ööö Ap. Et sitten uskonut edellisestä aloituksesta järkeviä perusteita, vaan piti emäjunttina tehdä uusi aloitus. Haluat varmaan, että joku muukin juntti on kanssasi samaa mieltä.
Sinä Ap varmaan rapujen keitossakin vähennät suolan puoleen ja jätät sokeripalat pois, eikö vain?
En laita graavilohta, koska lohessa on täitä🤢😳
Hyvää tulee ilmankin. Valkopippuri on tärkeää.
Vierailija kirjoitti:
Hyvää tulee ilmankin. Valkopippuri on tärkeää.
Valkopippurin kanssa oltava tarkkana, ei paljon
Sokeri on itse asiassa hyvä yleismauste moneen suolaiseen ruokaan. Usein, jos maistellessa tuntuu, että jotain mausta puuttuu, laitan ripauksen sokeria. Se toimii erityisesti, jos ruoka on tomaattipohjainen, hapan tai tulinen.
Tässä kalan tapauksessa se tosiaan vaikuttaa myös rakenteeseen.
Ööö -törppö, sinun ölinäsi on ilmiannettu.
Googleta reseptejä. Saatat yllättyä.