Ulkomailla asuneet/asuvat! Poikkeaako mausteet siellä jotenkin, onko paljon sellaisia mausteita joita ei saa Suomesta?
Kommentit (20)
Riippuu, missä asuu, mutta kyllähän kaikkea nykyisin saa Suomesta. Englannissa viinietikkaa, Japanissa soijaa jne, arabimaista sahramia jne.
Suomessa ei käytetä vahvaa chiliä. Ruokavirasto kielsi maailman tulisimman sipsin myynnin. Olisin tuollaisia tilannut suomesta.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/221e8a3c-9856-4f09-bef3-b9569a96129e
Irlannissa myydään vain kokonaista kardemummaa, ei myydä ollenkaan jauhettua.
Suola on hollannissa ihan eri makuista kuin suomessa ei makuista kuin täällä
No kun jauhaa niin on jauhettua
kaikkea saa Suomesta jos haluaa
mutta Suomi on kyllä suola ja pippuri maa
intiassa mausteisuus peittää pilaantuneen maun
Suomeen palattuani ihmettelen kuinka miedoilta mausteet, yrtit ja kasvikset maistuvat.
Moni sanoo samaa, suola on suomessa eri makuista kuin esimerkiksi beneluks maissa siellä on eri makuinen suola
Vierailija kirjoitti:
Irlannissa myydään vain kokonaista kardemummaa, ei myydä ollenkaan jauhettua.
Voiko tässä järkyttyä että siellä ei ole jauhettua ja täällä ei myös kokonaista.
"intiassa mausteisuus peittää pilaantuneen maun"
Tämä on kyllä ihme myytti. Intiassa on ihan valtavan hieno ruokakulttuuri, valtavasti tuoreita kasviksia ja kasvisruokiakin. Epäilemättä joskus jotkut köyhät on joutuneet käyttämään mausteita tuohon mainittuun tarkoitukseenkin, peittämään pilaantuneen makua, mutta se ei todellakaan ole pääsyy käyttää mausteita siellä, eikä syy miksi mausteidenkäyttö on kehittynyt.
Monacossa yllätyin, sillä siellä ei myydä jauhettua suolaa lainkaan, vaan suolaa myydää erittäin tarkkaan pyöreiksi hiottuina kuulina, painot kilosta ylöspäin.
No läjtökohtaisesti kunnonnruokakulttuureissa ja erityisesti eri puolilla Aasiaa osataan käyttää mausteita ja yrttejä/kasviksia laajasti ruoanlaitossa. Jo lapsille opetetaan kotitöissä ruoan valmistaminen. Suomessa mennään suola pippuri linjalla ja ruoanlaittotaidot ovat todella yksinkertaiset. Suomi on niin monessa asiassa muita maita jäljessä
Vierailija kirjoitti:
Irlannissa myydään vain kokonaista kardemummaa, ei myydä ollenkaan jauhettua.
No tuo nyt ei ole ongelma
Vierailija kirjoitti:
Suomeen palattuani ihmettelen kuinka miedoilta mausteet, yrtit ja kasvikset maistuvat.
Kyllä!
Täällä Italiassa mustapippuri on niin vahvaa (tuoretta) että 1 kierros myllystä riittää, Suomessa laitan 5-6 eikä makua tunne lainkaan!? Samoin toki yrtit ja kasvikset jotka maailmalla kasvaa auringossa ihanan makuisiksi! Suomessa voi vain haaveilla sellaisesta!
Mulla on hakusessa kokonaiset maustepippurit, niitä en ole löytänyt?? Jamaican pepe luki jossain mutta onko sama?
Vierailija kirjoitti:
Suola on hollannissa ihan eri makuista kuin suomessa ei makuista kuin täällä
En kyllä oo ikinä havainnut moista.
Vierailija kirjoitti:
No läjtökohtaisesti kunnonnruokakulttuureissa ja erityisesti eri puolilla Aasiaa osataan käyttää mausteita ja yrttejä/kasviksia laajasti ruoanlaitossa. Jo lapsille opetetaan kotitöissä ruoan valmistaminen. Suomessa mennään suola pippuri linjalla ja ruoanlaittotaidot ovat todella yksinkertaiset. Suomi on niin monessa asiassa muita maita jäljessä
Suomessa on niin hyvät ja laadukkaat raaka aineet että ei kannata niiden makua pilata mausteilla.
Lämpimissä maissa ruoka pilaantuu nopeasti. Rajusti maustamalla se säilyy vähän pidempään.
Kuka haluaisi Herkkutatteja tai Ahvenfilettä Korma mausteseoksessa.
Vierailija kirjoitti:
"intiassa mausteisuus peittää pilaantuneen maun"
Tämä on kyllä ihme myytti. Intiassa on ihan valtavan hieno ruokakulttuuri, valtavasti tuoreita kasviksia ja kasvisruokiakin. Epäilemättä joskus jotkut köyhät on joutuneet käyttämään mausteita tuohon mainittuun tarkoitukseenkin, peittämään pilaantuneen makua, mutta se ei todellakaan ole pääsyy käyttää mausteita siellä, eikä syy miksi mausteidenkäyttö on kehittynyt.
Intia. epähygieeninen tautipesä. Ruoka on karmeaa sontaa ja kaikki maistuu samalle maustesössölle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Irlannissa myydään vain kokonaista kardemummaa, ei myydä ollenkaan jauhettua.
No tuo nyt ei ole ongelma
Täällä Englannissa aikoinaan löysin vain kardemummaa missä siemenet olivat vielä kovan kuoren sisällä. Oli kyllä ongelma. Hakkasin niitä pahuksen möykkyjä morttelissa, availin niitä kirjaimellisesti kynnet verillä että sain siemenet ulos. Ja sitten vielä siemenien jauhaminen. Aloin sitten ostaa kardemummat aina Suomesta kun kävin Suomessa lomalla. En tiedä mitä täältä Englannista saa nykyisin kun on jäänyt tavaksi tuoda kardemummat Suomesta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
"intiassa mausteisuus peittää pilaantuneen maun"
Tämä on kyllä ihme myytti. Intiassa on ihan valtavan hieno ruokakulttuuri, valtavasti tuoreita kasviksia ja kasvisruokiakin. Epäilemättä joskus jotkut köyhät on joutuneet käyttämään mausteita tuohon mainittuun tarkoitukseenkin, peittämään pilaantuneen makua, mutta se ei todellakaan ole pääsyy käyttää mausteita siellä, eikä syy miksi mausteidenkäyttö on kehittynyt.
Intia. epähygieeninen tautipesä. Ruoka on karmeaa sontaa ja kaikki maistuu samalle maustesössölle.
Junttisuomalaiselle sellainen on eksoottista ja hirveän sivistynyttä.
Kerranhan sitä nyt ihan ulkomaille pääsee.
Vierailija kirjoitti:
Suomessa ei käytetä vahvaa chiliä. Ruokavirasto kielsi maailman tulisimman sipsin myynnin. Olisin tuollaisia tilannut suomesta.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/221e8a3c-9856-4f09-bef3-b9569a96129e
Trinidad Moruca Scorpion on kyllä hyvää. Oletko kokeillut tilata ulkomailta? Saahan sillä maustettua itse, jos nyt ei sipsiä saa.
No tulee heti mieleen kardemumma. Ei maistu pullat samalta kuin Suomessa, yääh :(