Paras lihapullavinkkisi?
Aion tehdä tänään lihapullia. En oo tehnyt ainakaan 7 vuoteen, parhaat vinkit kehiin, että onnistun.
Kommentit (25)
Vierailija kirjoitti:
Googleen Mysin äidin lihapullat. Sen parempia ei ole.
Maku tulee lihaliemikuutioista?
Älä laita niihin mitään korppujauhoja. Mausteita vaan, pieni määrä munaa ja palleroiksi.
Emme elä enää pula-aikaa niin voi tehdä kunnollisia lihapullia eikä mitään jauhopullia.
Kannattaa käyttää jauhelihaa, ei jauhen-..
Tein vastikään lihamurekkeen.
800g sikanautaa
180g (1 prk) creme fraichea
1 pss ranskalainen sipulisekoitus
2 kananmunaa (isoja)
Mausteita mm. Pippurisekoitus, valkosipulijauhe, cayenne, paprika, Herbamare maustesuola
Muista että se ranskalainen sipulikeitto on rikos ihmisyyttä vastaan. Maistuu ällöttävän teolliselta. Kotitekoinen on parempaa kuin eines.
Paras mureketaikina ikinä tulee, kun murennat mukaan lyhyen, noin sämpylän kokoisen, tuoreen patongin palan. Mausteet välimerellisittäin ja hiukan ketsuppia. Sivele ennen uunia ohuelti oliiviöljyllä.
Pidän mureista, pehmeistä lihapullista. Sen takia en laita kananmunaa lihapullataikinaan.
Laitan jauhelihaan kuullotettua sipulia, murennettua vaaleaa leipää / korppujauhoja, nesteeksi kermaviiliä, mausteeksi suolaa, mustaapippuria, jauhelihamaustetta, sipulijauhetta.
Paistan pullat kannellisessa paistokasarissa. Paistopinnan saamisen jälkeen jätän ne hautumaan kypsiksi alhaisella lämmöllä kannen alle.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Vierailija kirjoitti:
Paras mureketaikina ikinä tulee, kun murennat mukaan lyhyen, noin sämpylän kokoisen, tuoreen patongin palan. Mausteet välimerellisittäin ja hiukan ketsuppia. Sivele ennen uunia ohuelti oliiviöljyllä.
Leipä-ketsuppipullia? No hyi helvetti. 🤮
Creme fraichea
Kauraleseitä
Pari munaa
Yksi omena raastettuna (usko pois, on hyvää ja tulee mehevää)
Maun mukaiset mausteet
Jauhelihaa
Älä laita sianlihaa. Tee vähärasvaisesta naudan jauhelihasta.
Jauhelihaa, kuullotettua sipulia, suolaa ja mustapippuria.
Jos haluat mukaan korppujauhoa, niin jätä se pois ja korvaa paahtoleivän viipaleella, josta reunat poistettu tai patongilla kuten tuolla aiempi kirjoittaja totesi.
Lorauta taikinaan sekaan 1-2 rkl Worcestershire-kastiketta ja 2-3 tippaa Tabascoa. Makuun tulee syvyyttä, jonka syytä eivät syöjät tajua.
Älä vaivaa taikinaa liisteeksi, vaan sekoita varovasti ja mahdollisimman vähän.
Avaa hana ja sieltä kylmää vettä. Kastele kädet aina kun taikina alkaa tarttua. Tekee pullien pyörittelystä helppoa.
Vierailija kirjoitti:
Älä laita niihin mitään korppujauhoja. Mausteita vaan, pieni määrä munaa ja palleroiksi.
Emme elä enää pula-aikaa niin voi tehdä kunnollisia lihapullia eikä mitään jauhopullia.
Korppujauhot tuo myös tekstuuria ja nesteen mukana kosteutta. Etenkin jos käyttää pelkkää vähärasvaista nautaa lihana.
Ennen se oli jatke, mutta nyttemmin maku kysymys. Siksihän määräkin on pienentynyt.
Vierailija kirjoitti:
Paras mureketaikina ikinä tulee, kun murennat mukaan lyhyen, noin sämpylän kokoisen, tuoreen patongin palan. Mausteet välimerellisittäin ja hiukan ketsuppia. Sivele ennen uunia ohuelti oliiviöljyllä.
Hän kysyi lihapullaohjetta, niin tyypit hörisee murekkeesta.
Eri asia.
Rasvaista lihaa (20% rasvaa on hyvä) ja pyöritellään palloiksi. Mitään jauhoja tai muita lihan jatkeita ei tarvita lainkaan, sillä ne ainoastaan huonontavat makua.
Vierailija kirjoitti:
Jauhelihaa, kuullotettua sipulia, suolaa ja mustapippuria.
Sipulin voi jättää pois, lisätä kuivattuja yrttejä, valkosipulijauhetta sekä tärkeimpänä reilusti MSG:tä.
Onko kukaan kuullut reseptistä, jossa on porkkaraastetta ja uunissa paistetaan ne lihapullat?
Googleen Mysin äidin lihapullat. Sen parempia ei ole.