"Voidellaan munalla"
Hei kaikki.
Usein kun katsoo leivontakirjasta leipomuksia, niissä lukee vikana ennen uuniin laittamista: "Voidellaan munalla." Lisääkö tämä ruokalajin herkullisuutta vai miksi näin toimitaan? Pyydän asiallisia, kokemuspohjaisia vastauksia.
Kommentit (9)
Inhosin pienenä kun äiti voiteli runsaasti munalla pullat ja siitä jäi pullien pohjaan sellaista kärvähtänyttä kuin sulanutta muovia ja niitä piti aina olla repimässä pois.
Sama hoituu vaikka kauramaidolla. Ei tule kova kuiva pinta.
Siitähän se sana sutina tulee, kun voidellaan pullasudilla munat.
Vierailija kirjoitti:
Inhosin pienenä kun äiti voiteli runsaasti munalla pullat ja siitä jäi pullien pohjaan sellaista kärvähtänyttä kuin sulanutta muovia ja niitä piti aina olla repimässä pois.
Teki sitten sen jotenkin väärin.
Vierailija kirjoitti:
Siitähän se sana sutina tulee, kun voidellaan pullasudilla munat.
Eikö se kutita aivan tavattomasti?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siitähän se sana sutina tulee, kun voidellaan pullasudilla munat.
Eikö se kutita aivan tavattomasti?
entäs , voi perseen suti, mistäs se sanonta tulee
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Inhosin pienenä kun äiti voiteli runsaasti munalla pullat ja siitä jäi pullien pohjaan sellaista kärvähtänyttä kuin sulanutta muovia ja niitä piti aina olla repimässä pois.
Teki sitten sen jotenkin väärin.
Liian paljon kananmunaa pullasudissa kerrallaan.
Itse en ole enää pullia munalla voidellut. Sen verran emäntä huusi, kun näki että munalla niitä sivelin. En ymmärrä- tein noonkuin ohjeess käskettiin. Vaikka en tosin ymmärrä miten se munalla sively vaikuttaa pullaan.
Tulee nätti pinta leipomuksiin.