Vehnäjauhot ei kuulu kastikkeeseen
Ööö siis kastikkeeseen kuuluu kerma tai tomaattimurska, ei vehnäjauhot.
Kommentit (43)
Kyllä vain kuuluu. Vehnäjauhorasvasuurus kanakastikkeeseen ja makkarakastikkeeseen ehdoton. Parasta on kuitenkin jauhelihakastike, kun jauhot ja voi on ruskistettu tumman ruskeiksi.
Jos haluat vetisen kastikkeen niin voi jättää pois. Jos taas haluat kermisen kastikkeen niin siihen tarvitaan suurustetta.
Liian helppo, yritä myöhemmin uudelleen
Vierailija kirjoitti:
Jos haluat vetisen kastikkeen niin voi jättää pois. Jos taas haluat kermisen kastikkeen niin siihen tarvitaan suurustetta.
Mutta ei tarvita vehnäjauhoja esim. sinappi suurustaa hyvin ja voilla viimeistely paksuntaa kastiketta myös. Oleellisinta on ensin redusoida kastiketta niin että 'pinnoittaa lusikan'.
Béchamel kastike on pirskatin vaikea tehdä ilman vehnäjauhoja.
Vai niin. Entä béchamel ei valkokastike?
Vierailija kirjoitti:
Vai niin. Entä béchamel ei valkokastike?
Tarpeeksi juustoa niin ei tarvitse jauhoja.
Roux on lukemattomien kastikkeiden peruspohja. Eli paistetaan voita ja vehnäjauhoja.
Vierailija kirjoitti:
Roux on lukemattomien kastikkeiden peruspohja. Eli paistetaan voita ja vehnäjauhoja.
Ja on lukuisia kastikkeita joissa jauhoja ei tarvita lainkaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vai niin. Entä béchamel ei valkokastike?
Tarpeeksi juustoa niin ei tarvitse jauhoja.
Älä puhu paskaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vai niin. Entä béchamel ei valkokastike?
Tarpeeksi juustoa niin ei tarvitse jauhoja.
No ei se sitten bechamel ole.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Roux on lukemattomien kastikkeiden peruspohja. Eli paistetaan voita ja vehnäjauhoja.
Ja on lukuisia kastikkeita joissa jauhoja ei tarvita lainkaan.
Tottakai on. Koska on erilaisia ruokia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vai niin. Entä béchamel ei valkokastike?
Tarpeeksi juustoa niin ei tarvitse jauhoja.
Juustokastike on ihan eri makuinen.
Vierailija kirjoitti:
Riippuu kastikkeesta, esim. ruskeakastike aika mahdotonta tehdä jostain tomaattimurskasta tai kermasta. Jos nimenomaan haluaa siihen sen oikean maun.
Juuri näin.
Ap takas kokkikouluun.
Perunaa ja kastiketta. Joka toinen päivä kastiketta ja perunaa.
Kastike kuin kastike.
Juustokastike mm on hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vai niin. Entä béchamel ei valkokastike?
Tarpeeksi juustoa niin ei tarvitse jauhoja.
No ei se sitten bechamel ole.
Ehkä ei kirjaimellisesti mutta riittävän lähellä.
No perinteiseen ruskeaan kastikkeeseen tarvitaan kyllä jauhoja, mutta voihan sen tehdä ilmankin.
Mutta muutama vuosikymmen sitten, kun ei ollut vielä tomaattimurskia yms, niin jauhot ruskistettiin aina ensin pannussa.
Tässä modernimpi resepti perinteisestä läskisoosista.
https://yhteishyva.fi/reseptit/perinteinen-sianlihakastike/recipe-2071
Riippuu kastikkeesta, esim. ruskeakastike aika mahdotonta tehdä jostain tomaattimurskasta tai kermasta. Jos nimenomaan haluaa siihen sen oikean maun.