Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vehnäjauhot ei kuulu kastikkeeseen

Vierailija
15.09.2024 |

Ööö siis kastikkeeseen kuuluu kerma tai tomaattimurska, ei vehnäjauhot.

Kommentit (43)

Vierailija
1/43 |
15.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu kastikkeesta, esim. ruskeakastike aika mahdotonta tehdä jostain tomaattimurskasta tai kermasta. Jos nimenomaan haluaa siihen sen oikean maun.

Vierailija
2/43 |
15.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä vain kuuluu. Vehnäjauhorasvasuurus kanakastikkeeseen ja makkarakastikkeeseen ehdoton. Parasta on kuitenkin jauhelihakastike, kun jauhot ja voi on ruskistettu tumman ruskeiksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/43 |
15.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ninhän se on

Vierailija
4/43 |
15.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos haluat vetisen kastikkeen niin voi jättää pois. Jos taas haluat kermisen kastikkeen niin siihen tarvitaan suurustetta.

Vierailija
5/43 |
15.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liian helppo, yritä myöhemmin uudelleen

Vierailija
6/43 |
15.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä vaan samaa mieltä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/43 |
15.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos haluat vetisen kastikkeen niin voi jättää pois. Jos taas haluat kermisen kastikkeen niin siihen tarvitaan suurustetta.

Mutta ei tarvita vehnäjauhoja esim. sinappi suurustaa hyvin ja voilla viimeistely paksuntaa kastiketta myös. Oleellisinta on ensin redusoida kastiketta niin että 'pinnoittaa lusikan'.

Vierailija
8/43 |
15.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Béchamel kastike on pirskatin vaikea tehdä ilman vehnäjauhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/43 |
15.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vai niin. Entä béchamel ei valkokastike?

Vierailija
10/43 |
15.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vai niin. Entä béchamel ei valkokastike?

Tarpeeksi juustoa niin ei tarvitse jauhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/43 |
15.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Roux on lukemattomien kastikkeiden peruspohja. Eli paistetaan voita ja vehnäjauhoja.

Vierailija
12/43 |
15.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Roux on lukemattomien kastikkeiden peruspohja. Eli paistetaan voita ja vehnäjauhoja.

Ja on lukuisia kastikkeita joissa jauhoja ei tarvita lainkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/43 |
15.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vai niin. Entä béchamel ei valkokastike?

Tarpeeksi juustoa niin ei tarvitse jauhoja.

Älä puhu paskaa.

Vierailija
14/43 |
15.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vai niin. Entä béchamel ei valkokastike?

Tarpeeksi juustoa niin ei tarvitse jauhoja.

No ei se sitten bechamel ole. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/43 |
15.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Roux on lukemattomien kastikkeiden peruspohja. Eli paistetaan voita ja vehnäjauhoja.

Ja on lukuisia kastikkeita joissa jauhoja ei tarvita lainkaan.

Tottakai on. Koska on erilaisia ruokia.

Vierailija
16/43 |
15.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vai niin. Entä béchamel ei valkokastike?

Tarpeeksi juustoa niin ei tarvitse jauhoja.

Juustokastike on ihan eri makuinen.

Vierailija
17/43 |
15.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Riippuu kastikkeesta, esim. ruskeakastike aika mahdotonta tehdä jostain tomaattimurskasta tai kermasta. Jos nimenomaan haluaa siihen sen oikean maun.

Juuri näin. 

Ap takas kokkikouluun. 

Vierailija
18/43 |
15.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunaa ja kastiketta. Joka toinen päivä kastiketta ja perunaa.

Kastike kuin kastike.

Juustokastike mm on hyvää.

Vierailija
19/43 |
15.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vai niin. Entä béchamel ei valkokastike?

Tarpeeksi juustoa niin ei tarvitse jauhoja.

No ei se sitten bechamel ole. 

Ehkä ei kirjaimellisesti mutta riittävän lähellä.

Vierailija
20/43 |
15.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

No perinteiseen ruskeaan kastikkeeseen tarvitaan kyllä jauhoja, mutta voihan sen tehdä ilmankin.

Mutta muutama vuosikymmen sitten, kun ei ollut vielä tomaattimurskia yms, niin jauhot ruskistettiin aina ensin pannussa.

Tässä modernimpi resepti perinteisestä läskisoosista.

 

https://yhteishyva.fi/reseptit/perinteinen-sianlihakastike/recipe-2071