Tekeekö täällä joku jotain ruokia, joihin tulee lanttua? Muu kuin lanttulaatikko ja lanttuperunamuusi. Vinkkejä saa laittaa!
Kommentit (14)
Kuutioin lantut uunivuokaan, laitan joukkoon hiukan oliiviöljyä, hunajaa, suolaa, rosmariinia, ripaus kanelia ja timjamia. Paistan uunissa 200 asteessa 30 min välillä sekoittaen.
Aivan ihana lisuke.
Lantturaastetta
Uunilanttuja (uuniperunan tapaan)
Paistettuja lanttukuutioita paistinpannulla
Lanttukukkoa ruiskuoressa
Lisukkeena muissa ruuissa, esim. karjalanpaistin joukossa, keitoissa
Keitän lanttuja runsaassa vedessä 30min.
Heitän lantut pois ja vaihdan veden.
Keitän vettä vielä 15min ja kaadan veden pois.
Lanttukuutiot. Kuoritaan ja pilkotaan lantut kuutioiksi. Voita paistinpannulle ja ensin ruskistetaan lantut ja sitten alennetaan lämpötilaa. Lisätään mausteet eli esimerkiksi suola, viherippuri tai rosepippuri sekä pieni loraus hunajaa tai siirappia. Kansi päälle ja haudutetaan kypsiksi.
Kålrot används i en massa soppor och grytor.
Olen tehnyt uunissa 'lantturanskalaisia'. Leikkaan lantut ranskalaisten tapaan pitkiksi ja sopivan ohuiksi. Öljyä ja suolaa ja uuniin paistumaan ruskeiksi. Hieman koukuttavia jopa.
Lihakeittoon ja muihinkin keittoihin, pataruokiin, uunijuureksiin.
Lanttu on itselle tosi vahva sellaisenaan paljon syötäväksi, menee helposti suolisto tukkoon :(
Mutta sekoitettuna raasteena toimii ainakin jauhelihapihveissä ja kasvispihveissä.
Uunissa paahdetut lantut on kyllä hyviä, mutta vatsavaivat olivat niin kaameat, että jäivät mieleen ja tästä on jo vuosikymmen aikaa :D
Vierailija kirjoitti:
https://www.martat.fi/reseptit/lanttu-juustoruukku/
ja parasta on lanttukukko
Patakukkona lanttukukko leipäkuoreen. Helppo ja hyvä! Possua ja lanttua 50/50. Esikeitä lantut.
Lanttu on muuten aika hyvää wokkivihanneksena!
Ohutta tikkua, nopea paisto muiden vihannesten kanssa. Possua tai kanaa sekaan.
Nami.
Uunijuureksina lanttua muiden juuresten kanssa. Sitten käytän sitä jauhelihakeitossa. Ja sitten rouskuttelen ihan raakana. Leikkaan siivuja ja syön,