Haluaisin säilöä ja hillota
Mutta täällä rivarikämpässä on vain pieni jääkaappipakastin ja syöjiäkin tosi vähän, kun asun yksin. Jotenkin sienten kerääminen ja hillojen tekeminen on niin rentouttavaa.
Kommentit (10)
Lue Veikko Huovisen 'Hamsterit' ja nauti.
Säilö niitä umpioimalla. Moni tuote säilyy huoneenlömmössä
Marttojen sivuilta kaikki säilömisohjeet.
Sieniä voi myös kuivata, silloin ei tarvitse kylmäsäilytystiloja niille. Ja jos kerran tykkäät keräilystä ja säilömisestä, mutta et käytä kaikkea minkä keräät ja säilöt, niin myy tai anna ylijäämä lahjaksi.
Umpioidut kasvipohjaiset säilykkeet voi säilyttää huoneenlämmössä valolta suojattuna. Uunissa umpioidut sienet saa säilöttyä lisäksi jopa kokonaan ilman suolaa. Sieniä voit myös kuivata, nekin säilyvät huoneenlämmössä.
Jospa tekisit hilloja ystävillesi tai naapureillesi lahjaksi? Muita voi ilahduttaa ilman mitään syytäkin, samalla saat itsellesi hyvän mielen.
Vierailija kirjoitti:
Lue Veikko Huovisen 'Hamsterit' ja nauti.
Luin jo lapsena tuon kirjan ja siinä oli tunnelmaa. Elokuvankin kävin katsomassa. Ap
Vierailija kirjoitti:
Sieniä voi myös kuivata, silloin ei tarvitse kylmäsäilytystiloja niille. Ja jos kerran tykkäät keräilystä ja säilömisestä, mutta et käytä kaikkea minkä keräät ja säilöt, niin myy tai anna ylijäämä lahjaksi.
Juu. Suppilovahveroita annan lähipiirille.
Tee hilloa niin että syöt sen heti tehtyäsi tai aloitat hillon käyttämisen hyvin pian tekemisen jälkeen. Monet säilykkeet eivät säily vuosia, vaan pitää käyttää muutamassa kuukaudessa pois.