Miten valmistuu hyvä uunimakkara
Itse kaipaan noita kouluaikojen uunimakkaroita, mutta ne eivät vain onnistu ja maistu samalle. Vinkkejä?9
Kommentit (13)
Uuni 225 astetta, grillimakkarat uunipellille, makkaroihin viiltoja ja uuniin. Noin 15 min paistoaika 👍
HK Blöö eli HK:n sininen lenkki on ainoa mistä perinteisesti uunimakkara tehdään.
Otetaan uuni ja makkara, laitetaan uuni makkaraan ja annetaan kypsyä
Vierailija kirjoitti:
HK Blöö eli HK:n sininen lenkki on ainoa mistä perinteisesti uunimakkara tehdään.
Mutta just se on jotenkin pilattu eikä maistu enää samalta kuin ennen.
Lerssi maistuu aina hyvälle.
Juustolla tai ilman.
Laita makkara uuniin, uuni 250 astetta ja tunti makkara uunissa.
No niin, alkoi sitten tehdä mieli uunimakkaraa. Eikä ole nyt aikaa laittaa.
Tässä selvästi kiertoilmaistaan. Otat siis "makkaran" esiin ja vaimolta pöksyt alas niin, että "uuni" tulee esiin. Lämmität uunin sormin tai kielellä ja vaimosi hieroo makkaran kovaksi. Sitten työnnät makkaran uuniin ja toistat kunnes tulee valmista.
En ole oikein tykännyt HK sinisestä, , nuorena ostin aina takkalenkkiä, nykyään käytän uunilenkkiä.
https://kotiliesi.fi/resepti/uunilenkki-klassinen-uunimakkara-juustolla…
tää on hyvä ohje, voi laittaa ketsuppiakin sinapin lisäksi