Miks mun tekemä lohilaatikko lilluu nesteessä?!
Tein lohilaatikon jota oon tehny monet kerrat samalla tavalla ja nyt viime kertoina se on jostain syystä ihmeen vetistä ollu.. Lohta, perunaa, kermaa, mausteet.. Annan olla uunissa noin tunnin, on kypsää. Sitte laitan folion päälle ja annan 30min vetäytyä. Otan palasen ja huomaan kuinka nestettä lilluu vuoassa siinä kohtaa mistä otin palasen.. Aina ku kaapii lautaselle niin sitä mukaa vuoka vaan täyttyy nesteestä.. Pakko oli jopa kaataa sitä nestettä pois tuosta..
Mikä ihme tuotaki lootaa nykyään riivaa?? Tosiaan ihan samalla tavalla oon aina tehny, samat määrät kermaa, lohta jne eikä ennen ollu vetistä yhtään!!
Lohiki oli tuoretta, ei pakastettua.
Kommentit (17)
Peruna ei syystä tai toisesta saanut sidottua sitä kaikkea nestettä.
Vähätärkkelyksinen, uusi peruna?
Ootko vaihtanu kermaa tai onko lohi ollut pakkasessa?
Käykö joku kusemassa sinne laatikkoon kun silmä välttää?
Kuumeneeko uuni tarpeeksi, ettei ole rikki?
Olen kypsentänyt Annabella perunoita mikrossa ja niistä irtoaa yllättävän paljon nestettä.
Vierailija kirjoitti:
Peruna ei syystä tai toisesta saanut sidottua sitä kaikkea nestettä.
Vähätärkkelyksinen, uusi peruna?
Tässäpä se syy tuli. Suurin osa kaupasta myytävistä perunoista on nyt uusia ja niitä ei laatikkoihin kannattaisi käyttää.
Ohiksena...
Mitä lohta käytät?
Mitä tahansa kaupassa katsoo, pakaste, vakuumi, tiski jne niin saatanan kallista kuitenkin.
Väärintehty. Osta suosiolla eineslohilaatikkoa, niin saat laadukkaampaa.
Viljellyt kalat on kuraa.
Etkö tiennyt sitä? Pumpattu täyteen vettä kemiallisella reaktiolla. Ne kalat ei mitään petokalan elämää elä. Lihakin on semmosta mössöä että sormi menee fileestä läpi.
Uudet perunat. Käytä kerman sijaan vaikkapa maustamatonta tuorejuustoa.
Kävin vielä tarkistaa roskiksesta sen pussin mitä perunaa oli. Luki "kesäperuna" irtotuotteena 🤦 Mies ostanu nuo vaikka sanoin että tuo yleisperunaa kun siitä oon aina ennen tehny tuon laatikon. Empä hoksannu kun aloin tekee.
Mutta en tiedä voiko tää perunakaan nyt selittää tuota kaikkea, koska oon parina viimesimpänä kertanakin käyttäny ihan yleisperunaa ja on jääny vetiseksi siltiki.
Ja sillon viimeksi kun on laatikko onnistunu niin sillonkin on ollu yleisperunaa käytetty.
Kai noissa samoissa yleisperunoissakin voi sitte olla jotain eroja tai jotain viallisia osa 🤷
AP
Uudet potut pottuina ja lohi paistettuna.
Vähemmän kermaa eikä mitään foliota, kerää vaan kosteutta.
Paista vähän kauemmin.
Eikä mitään ruokakermaa vaan kuohua.
Vierailija kirjoitti:
Kävin vielä tarkistaa roskiksesta sen pussin mitä perunaa oli. Luki "kesäperuna" irtotuotteena 🤦 Mies ostanu nuo vaikka sanoin että tuo yleisperunaa kun siitä oon aina ennen tehny tuon laatikon. Empä hoksannu kun aloin tekee.
Mutta en tiedä voiko tää perunakaan nyt selittää tuota kaikkea, koska oon parina viimesimpänä kertanakin käyttäny ihan yleisperunaa ja on jääny vetiseksi siltiki.
Ja sillon viimeksi kun on laatikko onnistunu niin sillonkin on ollu yleisperunaa käytetty.
Kai noissa samoissa yleisperunoissakin voi sitte olla jotain eroja tai jotain viallisia osa 🤷
AP
Kyllä se neste imeytyy kun laatikko jäähtyy. Ja ei kai maailma tuohon kaadu? Ei kun ääntä kohti vaan. Se liemi on kai ihan hyvää?
Syksyllä tuoreissa potuissa on vaan enemmän nestettä kuin talven yli säilötyissä.
Mitä perunaa käytät?