Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Tumma leipä

Vierailija
01.08.2024 |

Miksi ja miten on toteutettu se, että Maalahden limppu on syötävää useamman kuukauden.???

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
01.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puhut nyt siis saaristolaisleivästä ylipäätään. Ei se ole mikään Maalahden saaristolaisleivän erikoisominaisuus. Itse teen muutaman kerran vuodessa saaristolaisleipää ja kyllä nekin säilyisi, jos siis kerkiäisivät säilymään. Omatekemäni on jopa parempaa kuin Maalahden saaristolaisleipä ja joka tapauksessa monin verroin halvempaa.

Saaristolaisleivän säilymiseen on useampia syitä. Ainakin taikinan happamuus ja siirappi parantavat säilyvyyttä. 

En nyt kuitenkaan alkaisi sitä kuukausikaupalla huoneenlämmössä tai edes jääkaapissa säilyttämään, mutta kyllä se helposti sen kuukauden säilyy, jos siis kerkiää säilymään. Minun valmistamat ei ole koskaan sinne kuukauden ikään yltäneet, vaan viimeistään parin viikon jälkeen on enää murusia jäljellä.

Vierailija
2/2 |
01.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saaristolaisleipä on kyllä herkullinen leipä, etenkin lohikeiton kera.

Eikä ole lainkaan niin vaikea tehdä, kuin moni luulee. Itseasiassa jopa helpompi kuin normileivän teko, koska taikinan vaivaaminen jää kokonaan pois. Toki aikaahaan sen tekemiseen saa varata useamman tunnin, mutta valtaosa ajasta kuluu nostatukseen ja paistamiseen, jolloin voi tehdä jotain muuta, kuten vaikka roikkua vauvalla jauhamassa saissea :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi yksi neljä