Ihan merkillinen ohje tuo, että kanttarelleja ei saisi pakastaa. Muuten tuleva karvaan makuiseksi. No miten te muut sitten syötte niitä tal-
Kommentit (9)
Hyötykasvikuivurilla kuivattuna. Antaa liota vedessä niin ovat taas kuin tuoreita.
Toi on varmaan happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista.
Kantarellit sopivat erinomaisesti pakastetaviksi, kunhan muistaa, että niistä pitää pannulla ensin haihduttaa ylimääräinen vesi (soluneste) pois. Vievät siten vähemmän tilaakin. Missään nimessä EI RASVAA pannulle!!!
Itseasiassa oikein pakattuna (ilmatiivis pussi) ja tasalämpöisessä pakastimessa säilyvät toista vuotta ilman makuhaittoja.
Pakastan. Ei niistä mitään karvaita ole tullut, hyvin säilyy maku pakkasessa.
Vierailija kirjoitti:
Hyötykasvikuivurilla kuivattuna. Antaa liota vedessä niin ovat taas kuin tuoreita.
Tää on sitten taas jännää, kun mun mielestä kantarellit ei sovi LAINKAAN kuivattavaksi, niistä ei vaan saa enää kunnollisia sen jälkeen. Tatit on eri asia, ja suppilovahverot. Lampaankääpäkin sopii kuivattavaksi, mutta kantarelli jää jostain syystä mulla aina sitkeäksi tuntikausien liotuksessa, vaikka kuinka olisi rapsakka kuivauksen jäljiltä.
Ajattelin pakastaa ja pienet kantarellit pikkelöidä.
Minä en syö sieniä, mielestäni keräävät kaikki saasteet rihmastoihinsa ja aiheuttavat syöpää. Hyviä vain kun uittaa kermassa ja voissa🤨
Kanttarelleja ei tule missään tapauksessa pakastaa! Kantarelleja voi sen sijaan pakastaa tai kuivata talveksi.
Ihan hyviä niistä tulee pakastettuina. Pannulla vaan vedet pois ennen pakastamista.