Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten näkkileivässä voi olla kuitua 22% kun graham leivässä on vain 4%?

Vierailija
17.07.2024 |

Miten on mahdollista että ero on noin iso? Miten näkkärissä voi olla noin paljon kuitua?

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
17.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Senpä takia näkkäri on yksi suositelluista kuidun lähteistä. Kysyisin perään, että löytyykö nykyään mistään päin Suomea kunnon ruisleipää. Tehdäänkö enää. 

Vierailija
2/13 |
17.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne on varmaan painoprosentteja. Näkkäri on niin kuivaa, että siinä on painoprosentteina enemmn kuitua kuin grahamleivässä, jossa on myös paljon kosteutta. Katso (tai laske, jos ei ilmoiteta) se kuitumäärä grammoina per annos ja vertaa niitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
17.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
4/13 |
17.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ne on varmaan painoprosentteja. Näkkäri on niin kuivaa, että siinä on painoprosentteina enemmn kuitua kuin grahamleivässä, jossa on myös paljon kosteutta. Katso (tai laske, jos ei ilmoiteta) se kuitumäärä grammoina per annos ja vertaa niitä.

Näkkärissä on 40% enemmän kaloreita mutta kuitumäärä 500%. 

Vierailija
5/13 |
17.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Senpä takia näkkäri on yksi suositelluista kuidun lähteistä. Kysyisin perään, että löytyykö nykyään mistään päin Suomea kunnon ruisleipää. Tehdäänkö enää. 

Kunnon ruisleipää löytyy s-kaupoista: Marskin arinaleipä, Suur-Savon leipomosta, melkein kuin kotona tehty.

Vierailija
6/13 |
17.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yksi merkittävä syy on se, että näkkileivässä on vähemmän vettä kuin pehmeässä leivässä.

Toinen: grahamleivän jauhoista vain pieni osa on täysjyvävehnää. Monissa näkkäreissä kaikki vilja on täysjyväruista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
17.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ne on varmaan painoprosentteja. Näkkäri on niin kuivaa, että siinä on painoprosentteina enemmn kuitua kuin grahamleivässä, jossa on myös paljon kosteutta. Katso (tai laske, jos ei ilmoiteta) se kuitumäärä grammoina per annos ja vertaa niitä.

Näkkäri on kuivempaa mutta vaikka laimentaisit lisäämällä siihen vettä, ero olisi silti valtava

Vierailija
8/13 |
17.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jälkiuunileivässä on myös 14% kuitua, ja on kovaa kuin perkele!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
17.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Senpä takia näkkäri on yksi suositelluista kuidun lähteistä. Kysyisin perään, että löytyykö nykyään mistään päin Suomea kunnon ruisleipää. Tehdäänkö enää. 

Ai on! 

 

Ei ole tullut aikuisena juuri ostettua

Vierailija
10/13 |
17.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jälkiuunileivässä on myös 14% kuitua, ja on kovaa kuin perkele!

Reissumiehessä 13% mutta on pehmeämpää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
17.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valmistettu rukiista ja ruisleseistä?

Vierailija
12/13 |
17.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuivatettu ruoka sisältää suhteellisesti enemmän ravintoaineita kun vesi on pois tuotteen painosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
17.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kuivatettu ruoka sisältää suhteellisesti enemmän ravintoaineita kun vesi on pois tuotteen painosta.

Jos grahamin kuivattaisi niin ei nousisi kuin max 5-6:een prosenttiin edes silloin

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kaksi kuusi