Miten näkkileivässä voi olla kuitua 22% kun graham leivässä on vain 4%?
Miten on mahdollista että ero on noin iso? Miten näkkärissä voi olla noin paljon kuitua?
Kommentit (13)
Ne on varmaan painoprosentteja. Näkkäri on niin kuivaa, että siinä on painoprosentteina enemmn kuitua kuin grahamleivässä, jossa on myös paljon kosteutta. Katso (tai laske, jos ei ilmoiteta) se kuitumäärä grammoina per annos ja vertaa niitä.
Kunnon ruisleipää
Lähipala: https://viipurilainen.fi/
Täysrukiinen: https://www.facebook.com/p/Mannisen-Kotileipomo-Oy-100064521319961/?loc…
Vierailija kirjoitti:
Ne on varmaan painoprosentteja. Näkkäri on niin kuivaa, että siinä on painoprosentteina enemmn kuitua kuin grahamleivässä, jossa on myös paljon kosteutta. Katso (tai laske, jos ei ilmoiteta) se kuitumäärä grammoina per annos ja vertaa niitä.
Näkkärissä on 40% enemmän kaloreita mutta kuitumäärä 500%.
Vierailija kirjoitti:
Senpä takia näkkäri on yksi suositelluista kuidun lähteistä. Kysyisin perään, että löytyykö nykyään mistään päin Suomea kunnon ruisleipää. Tehdäänkö enää.
Kunnon ruisleipää löytyy s-kaupoista: Marskin arinaleipä, Suur-Savon leipomosta, melkein kuin kotona tehty.
Yksi merkittävä syy on se, että näkkileivässä on vähemmän vettä kuin pehmeässä leivässä.
Toinen: grahamleivän jauhoista vain pieni osa on täysjyvävehnää. Monissa näkkäreissä kaikki vilja on täysjyväruista.
Vierailija kirjoitti:
Ne on varmaan painoprosentteja. Näkkäri on niin kuivaa, että siinä on painoprosentteina enemmn kuitua kuin grahamleivässä, jossa on myös paljon kosteutta. Katso (tai laske, jos ei ilmoiteta) se kuitumäärä grammoina per annos ja vertaa niitä.
Näkkäri on kuivempaa mutta vaikka laimentaisit lisäämällä siihen vettä, ero olisi silti valtava
Jälkiuunileivässä on myös 14% kuitua, ja on kovaa kuin perkele!
Vierailija kirjoitti:
Senpä takia näkkäri on yksi suositelluista kuidun lähteistä. Kysyisin perään, että löytyykö nykyään mistään päin Suomea kunnon ruisleipää. Tehdäänkö enää.
Ai on!
Ei ole tullut aikuisena juuri ostettua
Vierailija kirjoitti:
Jälkiuunileivässä on myös 14% kuitua, ja on kovaa kuin perkele!
Reissumiehessä 13% mutta on pehmeämpää
Valmistettu rukiista ja ruisleseistä?
Kuivatettu ruoka sisältää suhteellisesti enemmän ravintoaineita kun vesi on pois tuotteen painosta.
Vierailija kirjoitti:
Kuivatettu ruoka sisältää suhteellisesti enemmän ravintoaineita kun vesi on pois tuotteen painosta.
Jos grahamin kuivattaisi niin ei nousisi kuin max 5-6:een prosenttiin edes silloin
Senpä takia näkkäri on yksi suositelluista kuidun lähteistä. Kysyisin perään, että löytyykö nykyään mistään päin Suomea kunnon ruisleipää. Tehdäänkö enää.