Ehdottakaa erilaisia haudutettavia liharuokia, joita kannattaa testata! Lista. Niitä syön seuraavan kuukauden.
Rakastan pitkään hautuneita liharuokia.
Ei mitään kiusauksia tms vaan lihaa, johon tulee korkeintaan joitain kasviksia sekä kermaa ja/tai juustoja.
Kaikki käy mutta mitään yltiökalliita lihoja en aio ostaa.
Kommentit (21)
Karjalanpaisti
Burgundinpata
Kukkoa viinissä
Kanapata:
Kokonainen broileri- renssaa liha luista, säästä nahkat
Paista nahkat, sipulia, valkosipulia, pieneksi kuutioitua paprikaa.
Lisää pannulle sitten broilerin riivitty liha, suolakurkkukuutiot, auraa, smetanaa ja kermaa.
Hauduta puolituntia-tunti. Nam!
Tarjoile muhennos lisukkeen kanssa josta pidät.
Häränhännät! Parasta lihaa mitä on olemassa! Ja hitainta!
FRETTIPAISTI
Kuumenna paistinpannu ja loruta siihen öljyä. Paistele fretin osia niin, että ne saavat kunnon paistopinnan. Lado palaset uunipataan ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.
Kuori neljä porkkanaa ja leikkaa ne renkaiksi ja kaksi sipulia pieniksi lohkoiksi. Lisää muutama pieni pala palsternakkaa Lisää porkkana-, palsternakka- ja sipulipalat pataan. Kaada lihojen päälle vettä niin että ne peittyvät.
Laita pata 200 asteiseen uuniin ja anna olla siellä noin 2 tuntia, laske lämpöä tämän jälkeen 180 asteeseen ja hauduta kannen alla 1,5-2 tuntia.
Kun liha alkaa irrota luista, lisää runsas desilitra kermaa ja sekoittele. Laita vielä 150 asteeseen ja anna olla noin 45 min.
Grillattua makkaraa/pihvejä ja juustolla täytettyjä herkkusieniä pekoniin käärittynä
Pippuri juusto pata, sipulia, peruna kuutioita. Porkkana paloja ja ulkofilee pihviä kerroksittain pataan, lihojen päälle murusta mustapippuri juustoa (sellainen rengas juusto), päälle kaadetaan 4dl lihalientä maustettuna hunajalla. Uuniin n. 2h
Possun etuselkää ja lapaa on usein tarjouksessa isoina paloina.
Näistä tulee hyvät pulled porkit ja possupadat ihan yksinkertaisesti.
Pinnat kiinni, pataan ja sipuleita joukkoon. Suolaa ja mausteita maun mukaan.
Hauduta niin pitkään kunnen liha irtoaa luista lusikalla.
Perunoita ja juureksia voi iskeä samaan pataan.
Vierailija kirjoitti:
Pulled pork
Ja myös pulled chicken sekä Burgundinpata
Kun lampaan- tai karitsan luuttomia paisteja on tarjouksessa, niin aika hyvää tulee näin. Sulata paisti, leikkaa isoiksi kuutioiksi syyn vastaisesti, osta saman verran possunkylkeä tai etuselkää. Paista isossa kasarissa väri, lisää sipulia pippureita, yrttejä, laakerinlehti. Halutessasi pari purkkia tomaattia.
Hauduta pitkään. Tulee ihanat kebabit, täytetyt sämpylät tai pitalevät.
Pataruokien kuningas eli nistipata.
Nyt ei ole aika syödä uuniruokia, nyt syödään uusia perunoita, silliä, parsaa, tomaattia, kurkkua, kevyitä salaatteja, jollain proteiinilla, kanaa, fetaa, mozzarella, tofua jne. Syssymällä sitten pataruokia. Nyt lämpiää vaan turhaan asunto kun tunteja hauduttelee patoja.
Patakukko leipäkuorella.
Voideltuun neliskanttiseen uunivuokaan esim. ruispaloja pohjille ja laidoille.
Täytä rasvaisilla possuviipaleilla esim. kylkeä, kassleria tai etuselkää.
Kaveriksi voit laittaa lanttua, muikkua, lohta, ahventa, jopa perunaviipaleita.
Lanttusiivut kannattaa esikypsentää puolikypsiksi.
Pelkästä lihastakin tulee hyvä.
Päälle kanneksi taas ruispaloja. Kostuta leivät, laita muutama voinokare tai voisulaa. Tee tiukka paketti leivinpaperista ja foliosta.
Uuniin 150 astetta ja min.3 tuntia. Saa olla jälkilämmöllä pidempäänkin.
Aika helppo ja herkullinen kukko. Suola riittää mausteeksi.
Syö voin kanssa. Taju lähtee. on niin hyvää.
Pulled pork