Mikä maito bodaavalle vegaaninaiselle?
Kommentit (12)
Maitu on vavvoille aikuinen nainen syö rahkuli & jukurtti
Jos haluaa välttää teollista korkeaprosessoitua ravintoa, niin ITSE TEHTY seesam-maito sisältäisi myös sitä kalkkia.
Tässä yksi esimerkki, netistä löytyy lisää:
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/81335/Seesam-maito/
Viimeisimpien tutkimusten mukaan ravinnon tuottama syöpäriski ei riipu siitä, kuinka suuri osa ravinnosta on kasvi- tai eläinperäistä. Se näyttäisi riippuvan eniten siitä, kuinka suuri osuus ravinnosta on teollista ja korkeaprosessoitua.
KAIKKI feikkimaidot ovat sitä. Niin mantelimaito, soijamaito kuin kauramaitokin.
Jos haluat olla vegaani terveellisesti ja silti nauttia jotain mikä muistuttaa etäisesti maitoa, se on parempi tehdä itse.
Vierailija kirjoitti:
Jos haluaa välttää teollista korkeaprosessoitua ravintoa, niin ITSE TEHTY seesam-maito sisältäisi myös sitä kalkkia.
Tässä yksi esimerkki, netistä löytyy lisää:
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/81335/Seesam-maito/
Viimeisimpien tutkimusten mukaan ravinnon tuottama syöpäriski ei riipu siitä, kuinka suuri osa ravinnosta on kasvi- tai eläinperäistä. Se näyttäisi riippuvan eniten siitä, kuinka suuri osuus ravinnosta on teollista ja korkeaprosessoitua.
KAIKKI feikkimaidot ovat sitä. Niin mantelimaito, soijamaito kuin kauramaitokin.
Jos haluat olla vegaani terveellisesti ja silti nauttia jotain mikä muistuttaa etäisesti maitoa, se on parempi tehdä itse.
No eipä siinä ihan hirveästi eroa ole, teetkö kauramaitoa itse vai ostatko kaupasta. Molemmat ovat prosessoituja.
Li
Laita myös toki linkkiä noihin mainitsemiisi tutkimuksiin, kiinnostaa lukea lisää. Itse näen aika ison eron siinä, puhutaanko vaikka ranskalaisista ja vai soijamaidosta ja uskoisin, että myös vakuuttavissa tutkimusjulkaisuissa prosessoitu ruoka on määritelty hieman tarkemmin. Ei ole mikään uutinen, että ns. Ultraprosessoitu ruoka aiheuttaa syöpää.
Vegaanius ja maito ei sovi yhteen eli ei mitään.
Vierailija kirjoitti:
No eipä siinä ihan hirveästi eroa ole, teetkö kauramaitoa itse vai ostatko kaupasta. Molemmat ovat prosessoituja.
Vilkaisen sinne linkkaamaani seesam-maitoreseptiin: Ei rypsiöljyä eikä ainuttakaan lisäainetta.
KORKEAprosessoitu teollinen on eri asia, kuin aidoista puhtaista raaka-aineista kotona tehosekoittimella surautettu.
Lisäksi: Elintarviketeollisuus on lobannut EU:ssa ison kasan kemikaaleja nimikkeen "lisäaine" alta toisille nimille. Nyt niiden nimi on esimerkiksi "tuotannon apuaine," "raaka-aineen käsittelyaine" tai vaikkapa "pakkauksen apuaine."
Kun kemikaalin nimi ei enää ole "lisäaine" vaan jokin muu, sitä ei tarvitse ilmoittaa tuoteselosteessa. Niinpä aina, kun syö pakattua teollista elintarviketta, syö melko suurella todennäköisyydellä kemikaaleja, joita ei ole ilmoitettu tuoteselosteessa. Se "pakkauksen apuaine" esimerkiksi käsittää kemikaalit, joita saa laittaa pakkauksen sisäpintaan. Ja niitä liukenee siitä myös elintarvikkeeseen.
TÄMÄ on se suurin ero kotona tehdyn ja teollisesti tuotetun välillä. Ja selittänee myös sitä, miksi ravinnon syöpäriski riippuu enemmän teollisen prosessoinnin määrästä, kuin siitä onko ravinto eläin- vai kasviperäistä.
Että on siinä kyllä ainakin minun silmissäni ihan hirveästi eroa.
Soijamaito tietysti