Mitä täytteitä voileipäkakkuun?
Tuli sitten luvattua, että teen voileipäkakun ystäväni juhliin, ja en osaa päättää, mitä laittaisin siihen täytteeksi. Ja koska en ole aiemmin voileipäkakkua tehnyt ja ohjeita on ties kuinka paljon, niin kysynpä nyt täältä mielipiteitä, että mitkä täytteet ovat hyviä (ja toimivat yhdessä, jos laittaa useampaa eri täytettä.) Laktoositonta pitäisi olla, mutta muuten ei allergioita tai muita ruokarajoitteita ole tiedossa, eikä muutenkaan tullut mitään erityisiä toiveita.
Kommentit (16)
Minkä kakun sankari haluaa, tee se.
2 eri täytettä per kakku, pienenä muruna tai soseena. Lihakakkuun esim. maksamakkara + kurkkusalaatti sekä kinkkurouhe + paprikarouhe + kermaviili + mustapippuria. Kalakakkuun esim. lämminsavulohi + kermaviili + sitruunapippuri sekä tonnikala + majoneesi. Kostutus liha tai kalaliemellä kakusta riippuen. Kuorrutus notkistetulla sulatejuustolla. Pinnalle kurkusta, salaatista, yrteistä tehtyjä lehtiä ja kinkusta tai kylmäsavulohesta tehtyjä ruusukkeita.
Ei mitään täytekakkua, vaan raikkaita voileipiä!
Jos kaveri vankilassa niin laita viila mukaan.
Googlaa kreikkalainen voileipäkakku. Olen tehnyt tätä pari vuosikymmentä ja se on paras! Pirkkaresepti.
teen sen nykyään suoraan Arabian suorakaiteen muotoiseen uunikokkivuokaan. Näppärää
Vierailija kirjoitti:
Jos kaveri vankilassa niin laita viila mukaan.
Tai kulmahiomakone.
Vierailija kirjoitti:
2 eri täytettä per kakku, pienenä muruna tai soseena. Lihakakkuun esim. maksamakkara + kurkkusalaatti sekä kinkkurouhe + paprikarouhe + kermaviili + mustapippuria. Kalakakkuun esim. lämminsavulohi + kermaviili + sitruunapippuri sekä tonnikala + majoneesi. Kostutus liha tai kalaliemellä kakusta riippuen. Kuorrutus notkistetulla sulatejuustolla. Pinnalle kurkusta, salaatista, yrteistä tehtyjä lehtiä ja kinkusta tai kylmäsavulohesta tehtyjä ruusukkeita.
Ei maksamakkaraa mihinkään eikä koristeeksi mitään isoja ruusukkeita.
Mä laitan yhteen väliin ruohosipulituorejuustoa ja pieniksi silputtua kinkkua.
Toiseen väliin helpisti levittyvää maksapasteijaa ja maustekurkkusilppua.
Kolmanteen väliin samaa hyväksi todettua tuorejuustoa ja jotain kylmäsavulihaa poroa tai harkää pieneksi silputtuna.
Voitelen siis tuon juuston ja maksapasteijan ja seb päälle painelen noita silppuja.
Ympärille majoneesia, päälle tuorejuustoa, kurkiua, suippopaprikaa, viimirypäleitä ja kylmäsavuporo/-härkää pieninä siivuina
Teen lohivoileipäkakun paahtoleivistä ja siivutetusta ruisleivästä, ruisleivästä tulee mielestäni parempi koostumus ja maku kuin pelkästä vaaleasta paahtoleivästä. Kostutan laimennettulla sitruunavedellä.
Täytteeksi lämminsavulohta, tuorejuustoa, ja kurkkusalaattia sekä mausteet. En pidä tillistä, niin en käytä sitä, jokainen tekee oman makunsa mukaan. Kuorrutus notkostetulla tuorejuustolla.
Netissä on paljon hyviä ohjeita koristelusta. Herneenversoja, kirsikkatomaattiruusuja ja tuorekurkustta keksimuotilla tehtyjä kukkia.
lihakakkuja en tee, niitä syö vain harvat, lohikakkua ei jää tähteeksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
2 eri täytettä per kakku, pienenä muruna tai soseena. Lihakakkuun esim. maksamakkara + kurkkusalaatti sekä kinkkurouhe + paprikarouhe + kermaviili + mustapippuria. Kalakakkuun esim. lämminsavulohi + kermaviili + sitruunapippuri sekä tonnikala + majoneesi. Kostutus liha tai kalaliemellä kakusta riippuen. Kuorrutus notkistetulla sulatejuustolla. Pinnalle kurkusta, salaatista, yrteistä tehtyjä lehtiä ja kinkusta tai kylmäsavulohesta tehtyjä ruusukkeita.
Ei maksamakkaraa mihinkään eikä koristeeksi mitään isoja ruusukkeita.
Juuri näin, eikä mitään tonnikaloja
Mä en kyllä ikipäivänä pyytäisi sellaista ystävää tekemään juhliini voileipäkakkuja, joka ei ole niitä aikaisemmin tehnyt
Kinkku ja lohi ne menee aina eikä oo ikinä jäänyt yli...
Pyydä edes aineksista rahaa. Kuullostaa hyväksikäytöltä jos ilmaiseksi teet.
Turhia luuloja ja pettymyksiä, niistä on parhaat kakut tehty
Viinirypäleitä päälle.