Miksi ruotsalaiset varhaisperunat on niin pahoja?
kalliita ja pahanmakuisia ja miksi niitä tulee Ruotsista eikä Suomesta samaan aikaan?
Kommentit (24)
miksi ruokajonossa ei ole uusi pottuja?
Ihan samalle ne maistuu kuin suomalaisetkin potut.
Suosin ruotsalaisia uusia perunoita ei niiden maussa ole mitään vikaa
Vierailija kirjoitti:
miksi ruokajonossa ei ole uusi pottuja?
Älä valita, on ne joskus ollut uusia😂
Vierailija kirjoitti:
Ihan samalle ne maistuu kuin suomalaisetkin potut.
Ei todellakaan maistu, maistuvat ihan sonnalle.
Etelä-Ruotsidda varhaisperunat päästään istuttamaan heti joulun jälkeen, joten ne ovat aikaisemmin kypsiä
Etelä- Ruotsli tuottaa paljon maataloustuotteita.
Kevät ja lämpimät säät tulevat sinne jopa kuukautta aiemmin, kuin Etelä- Suomeem.
Esimerkiksi Skonen maakunta Ruotssaa, tuottaa runsaasti perunoita ja muita juureksia ja vihanneksia.
Ruotsalaisen varhaisperunat ovat laadultaan korkestasoisia. Mutta Suomessa ja Ruotsissa kasvatetaan eri lajikkeita.
Koska myös maaperä on erilainen kummassakin maassa. Suomenessa tunnettu varhaisperuna lajike on Timo.
Ruotsissa taas on omat suoskkilajikkeensa. Makuerot johtuvat juuri lajikkeista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihan samalle ne maistuu kuin suomalaisetkin potut.
Ei todellakaan maistu, maistuvat ihan sonnalle.
En ole koskaan sontaa maistanut, niin en osaa sanoa. Sinä vissiin tiedät paremmin?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihan samalle ne maistuu kuin suomalaisetkin potut.
Ei todellakaan maistu, maistuvat ihan sonnalle.
En ole koskaan sontaa maistanut, niin en osaa sanoa. Sinä vissiin tiedät paremmin?
Minä tiedän paremmin.
Muistattehan, että varhaisperunat tulee laittaa kypysymään kiehuvaan veteen. Ei kylmään veteen.
Ja vettä vain sen verran, että perunat just ja just peittyvät.
Sama ohje koskee kaikkia varhais-ja kesäperunoita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihan samalle ne maistuu kuin suomalaisetkin potut.
Ei todellakaan maistu, maistuvat ihan sonnalle.
En ole koskaan sontaa maistanut, niin en osaa sanoa. Sinä vissiin tiedät paremmin?
Minä tiedän paremmin.
Olet maistanut sontaa siis.
No syö herranjumala sitten jotakin muuta äläkä tee tänne kymmentä aloitusta samasta aiheesta!
Vierailija kirjoitti:
Ollaan syöty suomalaisia varhaisperunoita jo pari viikkoa.
Ruotsalaiset kuulemma käy ulostamassa kasvavien perunoiden juurelle ja siitä tulee se maku.
Heh, käys kattoon niitä valtavia perunapeltoja Skonessa. Suomessa ei niin suurolla alueilla edes pystytä varhaisperunaa.
Hirveesti pitäs olla ihmispaskaa, jos nuo pellot sllä lannoitettaisiin.
Ja kuten joku täällä jo kirjoitikin, maku riippuu perunalajikkeista ja myös säästä, missä peruna kasvaa.
Ruotsalaisten lempikahvitkin, ovat täysi erimakuisia, kun suomalaisten rakastamat kahvit. Siihen vaikuttaa kahvin paahtaminen.
Vierailija kirjoitti:
Etelä-Ruotsidda varhaisperunat päästään istuttamaan heti joulun jälkeen, joten ne ovat aikaisemmin kypsiä
No ei sentäs, aivan noin aikaisin.
Vierailija kirjoitti:
Ollaan syöty suomalaisia varhaisperunoita jo pari viikkoa.
Ruotsalaiset kuulemma käy ulostamassa kasvavien perunoiden juurelle ja siitä tulee se maku.
Ette ole syöneet niitä vielä kahta viikkoa.
Kun vasta tulivat kauppoihi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ollaan syöty suomalaisia varhaisperunoita jo pari viikkoa.
Ruotsalaiset kuulemma käy ulostamassa kasvavien perunoiden juurelle ja siitä tulee se maku.
Heh, käys kattoon niitä valtavia perunapeltoja Skonessa. Suomessa ei niin suurolla alueilla edes pystytä varhaisperunaa.Hirveesti pitäs olla ihmispaskaa, jos nuo pellot sllä lannoitettaisiin.
Ja kuten joku täällä jo kirjoitikin, maku riippuu perunalajikkeista ja myös säästä, missä peruna kasvaa.
Ruotsalaisten lempikahvitkin, ovat täysi erimakuisia, kun suomalaisten rakastamat kahvit. Siihen vaikuttaa kahvin paahtaminen.
Tarkoitatko kenties Skånea?
Että tällanen suomal.perunanviljelijän ylistys omalle rupiperunalle.
Harmittaa aina,kun keväällä saa nauttia maukkaista skoonel.perunoista,jotka sitten korvataan juhannukseksi ylihinnoitetuilla kotimaisilla kääpiöpotuilla.
Ollaan syöty suomalaisia varhaisperunoita jo pari viikkoa.
Ruotsalaiset kuulemma käy ulostamassa kasvavien perunoiden juurelle ja siitä tulee se maku.