Rakastatko vai vihaatko korianteria?
Kommentit (18)
Käytän sitä paljon, onneksi kaikki muutkin pitävät siitä!
Hassu jos toiset ei maista sitä saippuaa, miltä saippua niille ihmisille sitten maistuu
En kumpaakaan mitenkään erityisemmin
Jos tuossa ovat vaihtoehdot, niin kai sitten rakastan. Mutta ei mene rakastettujeni top kymppiin tai kahteenkymppiinkään.
Vierailija kirjoitti:
Hassu jos toiset ei maista sitä saippuaa, miltä saippua niille ihmisille sitten maistuu
Jos sulta on joskus pesty suu saippualla, niin tiedät ettei saippua maistu saippuan tuoksulta.
En tykkää, en varmaan ole ikinä maistanutkaan.
Mielestäni maistuu saippuamaiselta, mutta rakastan sitä silti. Pidän myös hammastahnan makuista karkeista yms. joita moni tuntuu vihaavan.
Ihan ok, vaikkei kuulu suosikkiyrtteihini.
Vierailija kirjoitti:
Mielestäni maistuu saippuamaiselta, mutta rakastan sitä silti. Pidän myös hammastahnan makuista karkeista yms. joita moni tuntuu vihaavan.
Sama juttu, maistan siinä kyllä sen saippuaisuuden mutta silti ei tietyt ruoat ole mitään ilman sitä, se vaan kuuluu esim. chili con carneen ja sillä sipuli :D
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hassu jos toiset ei maista sitä saippuaa, miltä saippua niille ihmisille sitten maistuu
Jos sulta on joskus pesty suu saippualla, niin tiedät ettei saippua maistu saippuan tuoksulta.
Korianterin haju koostuu useammasta aldehylikemikaalista ja samoja kemikaaleja syntyy myös saippuan teosta, eli ihan oikein ne maistavat, ne jotka eivat maista eivät maista oikein.
Tykkää kyllä, mutta en nyt ihan rakasta.
Se maistuu oudosti ulolle, joku ehkä ymmärtää tuon sanan. Minusta maku ei ole saippuan maku, vaan semmoinen kuvottava määrittelemätön, outo.
Harmittaa, olen muutoin niin yrtti-ihminen. Paitsi pinaatti, by the way, siinä myös inhotus.
Auttaisko jos pesisit hampaat ihan hammastahnalla
"
Yleensä makua kuvaillaan saippuamaiseksi. Syynä voi olla muunnos kromosomin 11 geenissä OR6A2.
Se ohjaa ihmisen kykyä aistia aldehydiyhdisteitä, joiden haju voi muistuttaa saippuaa...
OR6A2-geenin muunnos on 515 prosentilla ihmisistä."
-tieteenkuvalehti.fi.
Salsa de Mexico. Uskomatonta kyllä, sain tähän herkkuun (nachojen kera) lapsetkin hurahtamaan jo tarhaikäisinä ja kotiin kannettuja korianteriruukkuja piti oikein suojella, että jotain riitti salsaankin saakka. Lapsille ei tietty ekoina vuosina chiliä vaan pelkkää tomaattia, sipulia, suolaa ja korianteria.
Sittemmin olen 10v yrittänyt kasvattaa itse, siinä lukuisin tavoin epäonnistuen (esim. antamalla kukkia, kuivua, saada liikaa valoa jne). Viime vuonna kylvin ruukkuihin kesäkukkien kanssa, mutta luteet löysivät ne. Kyllä maistuivat hirveälle taas!
Voisko olla niin, että osa on maistanut vain itsekasvatettuja, jotka tapaavat ainakin oman kokemuksen mukaan olla enemmän tai vähemmän hirveitä?
Se on hyvä mauste.