Onko maissi ihan oikeasti AINOA popcorn?
Te tiedätte mitä maissi on. Maissi on vihannes, joka sisältää useita "jyviä" eli "maissinjyviä", eli niitä pikkuruisia keltaisia palleroita (vähän niinkuin herneet). Ja kun niitä maissinjyviä kuumentaa niin ne poksahtavat ja silloin yhtäkkiä yllättäen niistä tuleekin ihan toisenlaisia. Ne ei enää ole ollenkaan mitään vihanneksia, eikä keltaisia, eikä pieniä, vaan niistä tulee suuria valkoisia palleroita nimeltä popcorn. Ne maissinjyvät vain "poksahtavat" popcorniksi! Pops, poks, popsahdus-poksahdus, ja niin on popcorn valmista! Ei keltaista, ei vihannesta,... vaan popcornia. Koska maissinjyviä kuumennettiin!
Joten kysymykseni: onko maissin ihan oikeasti ainoa vihannes (tai muu ruoka) jolla tuo on mahdollista? Häh? Ainoa? Eikö muka ole mitään muuta jotain syömäkelpoista hommelia jota kuumennettaessa se yllättäen yhtäkkiä muuttuisi joksikin ihan muuksi? Eikö? Eikö muka? Mitä ihmettä? Miten se on mahdollista? Eihän siinä ole mitään järkeä!
Kommentit (31)
Voit lukea asiasta esim. Wikipediasta.
https://en.wikipedia.org/wiki/Popcorn
"Unlike most other grains, the outer hull of the popcorn kernel is strong and impervious to moisture, and the starch inside consists almost entirely of a hard type"
Eikö riisisuklaa ole just puffattua eli kuumentamalla pullistettua riisiä? Entäs riisimurot, mikä siinä on taustalla?
Lähes kaikki siemenet muuttuvat maissinsiementen tavoin valkoisiksi palleroiksi. Appelsiinin siemenistä tulee kuumennettaessa mielestäni jopa parempia kuin maissin. Ihmettelen miksei niitä myydä mikrovalmiissa pusseissa.
Tämä on mielenkiintoista. Herneestä tehdään tyyliin maitoa nykyään. Ehkä sekin poksahtaisi?
Popparivaunu on metsa mannille se kaikkein pyhin jossa vain hän saa yksin tehdä taikatemppujaan.
Noku se on alkemiaa missä muutetaa elementtei toisiks. maissin jyvä muutetaa poppariks ja lyiy mutetaa kullaks. Alkemistit ei paljasta salaisuuksii.
Vierailija kirjoitti:
Tämä on mielenkiintoista. Herneestä tehdään tyyliin maitoa nykyään. Ehkä sekin poksahtaisi?
Herne on palkokasvi, maissi heinäkasvi. Kokeile kuivia herneitä kuumassa öljy poksauttaa. Itse teen niistä mieluummin soppaa.
Siis popcorn jyviä vaan sanotaan maissiksi kun ovat vähän saman näköisiä kuin siinä grillimaississa olevat papanat :D Eri asia kyseessä, mitä hittoa, ai että popcorn kasvi?? Kysynkin mun bilsan maikalta että mihin heimoon popparit kuuluu :D xD
Vierailija kirjoitti:
Siis popcorn jyviä vaan sanotaan maissiksi kun ovat vähän saman näköisiä kuin siinä grillimaississa olevat papanat :D Eri asia kyseessä, mitä hittoa, ai että popcorn kasvi?? Kysynkin mun bilsan maikalta että mihin heimoon popparit kuuluu :D xD
Oletko sä käy nyt siellä koulussa ollenkaan
Se keltainen grillimaissi ei mitään poksahda sehän on esikypsennetty jo.
Johan se jo nimi sanoo, paukkumaissi. Onhan noita muitakin jyviä mitä voi "puffata" mutta paukkumaissia ne ei ole.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä ap. Olet surullisen oiva esimerkki siitä miten tyhmiä nykyajan pimppi-perse-housuinen woke goddess voi olla. Seuraava sukupolvi on vielä tyhmempi kun uudemmat älypuhelimet kaventaa vielä informaatiota, nopeutta ja ajattelua entisestään. Olette työjuhtia, orjia ja tykinruokaa.
Eikö ole hyvä, että ap pohtii asioita ja yrittää selvittää. Eihän ole olemassa tyhmiä kysymyksiä.
Vierailija kirjoitti:
Se keltainen grillimaissi ei mitään poksahda sehän on esikypsennetty jo.
Paukkumaissi on eri lajiketta. Kaikki maissinjyvät ei poksu. Vaan pitää olla sopiva lajike.
Toki ei se paukkumaissikaan pauku jos jyvät esikeittää vedessä.
Periaatteessa riisimurot on saman tyyppinen ruoka. Tosin ne valmistetaan teollisesti. Tuskin onnistuu kotikeittiössä riisimurojen poksuttelu.
En tiedä mikä on suomeksi, mutta amaranth poksahtaa samoin kuin popcornit. öisäksi sorghum (en tiedä tämänkään suomenkielistä nimeä). joku joskus väitti, että ohrakin poksahtaisi kuumennettaessa. En tiedä tästä itse, en ole koskaan kokeillut. En ole mikään intohimoinen popcornin syöjä (en pidä siitä, että hampaiden väliin menee niitä jyvän kuoriosia ja niitä pitää sitten tikuttaa pois)
lisäksi jotkut sitten murustaa riisikakkuja popcormien kokoisiksi ja maustaa samalla lailla
toiset korvaa popparit kukkakaalilla (niistäkin saa monella eri tavalla kokattua eri makuista ja pintarakenteeltaan erilaista)
Olen syönyt puffattua riisiä, kvinoaa ja sitä aalla alkavaa amarenttia? tms. Eli kyllä muutkin jyväset poksahtaa. Ei noista mikään niin hyvää ollut kuin popcorn.